Doi elevi eliminați din Bac pentru tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului

Holistic

Miercuri 3 iulie a avut loc proba scrisă obligatorie a profilului Ec) la examenul de Bacalaureat. În Bistrița-Năsăud au fost înscriși 2.010 candidați, din care s-au prezentat 1.907, reprezentând un procent de 94,87%.

Inspectoratul Școlar Județean informează că doi candidați de la centrele de examen Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud și Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean au fost eliminați pentru tentativă de fraudă. Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului de Bacalaureat, aceștia nu vor putea să participe la următoarele probe și vor fi lipsiți de posibilitatea de recunoaștere a probelor promovate anterior, inclusiv a celor de competențe lingvistice și digitale. De asemenea, nu au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2019 au debutat luni 1 iulie, cu Limba și literatura română – proba Ea), urmate de Limba și literatura maternă – proba Eb) în 2 iulie, proba obligatorie a profilului – Ec) în 3 iulie, proba la alegere a profilului și specializării Ed) în 4 iulie.

Afișarea rezultatelor va avea loc în 8 iulie, până la ora 12.00, elevii putând depune contestații în cursul aceleiași zile, între orele 12.00-16.00. Rezultatele finale vor fi afișate în 13 iulie.

În această sesiune a examenului de Bacalaureat, în județul Bistrița-Năsăud s-au înscris 2.137 de candidați, care vor susține probele în șapte centre de examen: Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița, Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” Bistrița, Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” Bistrița, Colegiul Tehnic Infoel Bistrița, Colegiul Național ”Petru Rareș” Beclean, Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud și Liceul Economic Năsăud. Lucrările scrise provenite din alt județ vor fi evaluate în centrele de la Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Liceul Teoretic Sanitar Bistrița și Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița.

La prima proba scrisă a examenului de Bacalaureat 2019, Ea) Limba și literatura română, în Bistrița-Năsăud au fost înscriși 1.962 candidați din care s-au prezentat 1.887, reprezentând un procent de 96,17%. Doi candidați de la centrele de examen Colegiul Național ”George Coșbuc” Năsăud și Liceul Tehnologic ”Grigore Moisil” au fost eliminați pentru tentativă de fraudă.

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.