Actualitate

Doi magistraţi ai Judecătoriei Năsăud, sancţionaţi din motive disciplinare

Doi magistraţi ai Judecătoriei Năsăud au fost sancţionaţi din motive disciplinare în cursul anului trecut. Este vorba de o judecătoare, Taţiana Pop, căreia i-a fost redus salariul timp de trei luni şi de un judecător, Petru Rus, suspendat.

Potrivit bilanţului de activitate al Tribunalului Bistriţa-Năsăud pentru anul trecut, prin Hotărârea nr.10/J/05.10.2011 a Secţiei pentru Judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, domnişoara judecător Taţiana Pop a fost sancţionată disciplinar cu sancţiunea diminuării îndemnizaţiei cu 15% pe 3 luni, reţinându-se în sarcina acestei săvârşirea abaterii prev.de art.99 lit. e, din Legea nr.303/2004, modificată şi completată, privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

La această judecătorie a continuat să fie suspendat din funcţie şi în anul 2011, judecătorul Petru Rus, suspendarea fiind dispusă prin Hot.nr.504/4.05.2010 a CCSM pentru punerea în mişcare a urmăririi penale şi trimiterea în judecată pentru săvârşirea de fapte penale, deşi judecătorul a fost achitat prin Decizia Curţii de Apel Cluj, de învinuirile aduse, hotărârea însă nefiind definitivă.

În cursul anului 2010, procurorul Adriana Veturia Moldovan de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Năsăud şi de Petru Rus, judecător la Judecătoria Năsăud, au fost cercetaţi într-un dosar instrumentat de DNA pentru fapte de corupţie.

Anul trecut, în statele de funcţii ale tribunalului şi judecătoriilor din Bistriţa-Năsăud s-au regăsit un număr de 50 posturi. La sfârşitul anului însă, CSM a decis, prin hotărâre, ca un post vacant de judecător să fie redistribuit din schem a Judecătoriei Năsăud, Tribunalului Comercial Specializat Cluj, deşi volumul de activitate a crescut în Bistriţa-Năsăud ajungând la un nivel ce aduce o încărcătură de activitate pe judecător şi pe schemă peste media naţională din anul 2010.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.