Actualitate

Doi șefi de secție de la SJU Bistrița, declarați incompatibili de ANI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a doi șefi de secții din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

Este vorba de Iuliu-Ioan Silveșan-Gherman și Victoria Bindea.

Motivările ANI în cazul celor doi:

Iuliu-Ioan Silveșan-GhermanȘef secție Obstetrică-Ginecologie II din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița: ”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 31 decembrie 2008 – 02 octombrie 2015,întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al S.C. MEDIKA-GINSIL S.R.L. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) coroborate cudispozițiile art. 184, alin. (12) din Legea  nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), respectiv, dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 185, alin. (15) din  Legea  nr. 95/2006, în vigoare la data de 28 august 2015”.

Victoria BindeaȘef secție Oncologie Medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița: ”S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 08 mai 2007 – 08 octombrie 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de șef secție și administrator al  S.C. UNIHERON S.R.L. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 180, alin. (1), lit. b) coroborate cudispozițiile art. 184, alin. (12) din Legea  nr. 95/2006 (în forma în vigoare până la data de 28.08.2015), respectiv, dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. b) coroborate cu dispozițiile art. 185, alin. (15) din  Legea  nr. 95/2006, în vigoare la data de 28 august 2015”.

”Persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat si de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară si se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activitătii respective […]. Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, a mai precizat ANI.

2 comentarii

  • Bai remember, doctorii care lucreaza la stat si sunt platiti de la buget sunt bugetari. Pe cine te-ai trezit tu sa contrazici? Vai de viata ta!!! Si mai avem si altele de descoperit, vorba lui Rebenciuc de la fonduri europene.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.