Actualitate

Doi tineri sunt cercetaţi pentru falsificare de instrumente de plată electronică

Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud a efectuat percheziţii în locuinţe. Unul dintre suspecţi a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, iar celălalt nu are voie să părăsească ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, sub coordonarea procurorului din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, au efectuat 2 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud la locuinţele unui bărbat suspectat  pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi de falsificare a instrumentelor de plată electronică, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Bistriţa-Năsăud.

Pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile, iar faţă de un alt suspect a fost luată  măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 zile.

În perioada 18-19 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud au efectuat activităţi specifice cu privire la numiţii M.P.V. în vârstă de 31 ani şi I.O. în vârstă de 29 ani, suspectaţi pentru comiterea infracţiunilor de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi de falsificare a instrumentelor de plată electronică, fapte prevăzute în  Legea nr. 365/2002 privind comerţul electronic.

Astfel, având indicii temeinice cu privire la activităţile ilicite desfăşurate de cei doi suspecţi, în 19 ianuarie poliţiştii serviciului, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud, au organizat o acţiune pe  linia combaterii criminalităţii informatice.  În baza autorizaţiilor de percheziţie emise de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud, au efectuat 2 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud la locuinţele unuia dintre suspecţi.

Suspecţii au fost conduşi la sediu pentru audieri, iar în baza probelor administrate procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T.-Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud a luat măsura reţinerii pentru 24 ore faţă de învinuitul M.P.V. în vârstă de 31 ani. Fiind prezentat Tribunalului Bistriţa-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 zile.

Faţă de învinuitul I.O. de 29 ani, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T – Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioadă de 30 zile.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor, au fost ridicate în vederea cercetării mai multe  bunuri, documente bancare şi sume de bani în euro şi lei.

Cercetările continuă în vederea probării întregii activităţi infracţionale a tuturor participanţilor şi tragerea acestora la răspundere.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS