Recomandări Social

Doi urși au pierit în accidente. Unul a fost lovit de mașină și altul de tren

Urșii dau mari bătăi de cap județului Bistrița-Năsăud după ce s-au înmulțit excesiv și au început să coboare chiar și pe străzile orașului. Vânătorii ar vrea derogări să-i împuște, Ministerul Mediului nu le acordă, iubitorii de animale ar vrea să-i protejeze. În ultima perioadă însă au murit însă două exemplare în accidente, unul de mașină și altul de tren. Accidentul rutier s-a petrecut în comuna Dumitrița, iar cel de tren în comuna Șieuț.

Primarul comunei Dumitrița, Ilie Vasile Uchrenchiuc , a declarat pentru Timp Online că accidentul s-a petrecut pe drumul județean.

”Un urs a traversat DJ între Ragla și Orheiu Bistriței și s-a bătut de o mașină. Nu mașina l-a lovit că, dacă îl lovea, îl lovea cu fața. El s-a bătut în partea stângă a mașinii și a murit. A fost Poliția și a constatat treaba asta. Un localnic era la volan. A căzut în cârca primăriei și a trebuit dus de o firmă specializată în distrugerea deșeurilor de animale”, a spus primarul.

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, Gabriel Petraș, a declarat pentru Timp Online că ursul nu a murit pe loc, ci a agonizat o zi sau două. Abia apoi i-ar fi fost găsit cadavrul.

”Au fost întocmite formularele pe procedură pentru scăderea lor din efective și a fost trimiși la unități de ecarisare. Din informațiile pe care le am, când au ajuns colegii mei pentru instrumentarea cazului de la Ragla, era cu o zi după. El nu a murit în ziua respectivă. A fopst rănit și apoi a murit. Nu l-au găsit în ziua în care a fost rănit. Accidentul a fost reclamat de șoferul, după care, la o zi sau două, a fost găsit mort”, a spus el.

Alt accident s-a petrecut în comuna Șieuț. Primarul Ioan Dedean-Boartăș a declarat pentru Timp Online că accidentul s-a petrecut la ieșirea din Șieuț

”De câteva zile s-a petrecut accidentul, mecanicul de locomotivă a anunțat că a lovit ursul la ieșirea din Șieuț. E o zonă sub calea ferată unde mai sunt suprafețe cu porumb neculese, între DJ 154 și calea ferată. Cred că acolo voia să vină și a venit trenul și l-a lovit. Nici acum nu e recoltată suprafața respectivă. Ursul era de circa 130 de kilograme. A venit o firmă specializată din Bihor să-l transporte. Trebuie să plătim noi transportul, deși, după părerea mea, ar trebui să plătească cine îi protejează, nu primăriile. Plătim 0,6 euro plus TVA/kg, atât costă transportul, altfel nu au vrut să-l ia. Ei urmează să trimită factura și să plătim, deși repet, nu cred că este normal lucrul acesta”, a spus primarul Dedean.

Notă: Fotografia are caracter ilustrativ

Etichete

2 comentarii

  • În 2018 în Danemarca au fost raportate mai mult de 10.000 de accidente rutiere, în care animalele sălbatice, în special căprioarele au fost lovite de către autoturisme. Adicā 27 pe zi!
    Acum că în România un urs a fost lovit de o mașină, iar altul a pierit lovit de tren – se mai întâmplă.
    Dacă îți iese în față nu prea ai cum să eviți accidentul. Îl lovești indiferent dacă e vulpe, iepure, căprioară, urs, elan, ren sau cerb lopătar!
    Indicatoare rutiere (reduceți viteza – ursul traversează drumul).
    Vejle mai multe accidente se produc la răsăritul și la apusul soarelui – ritmul zilnic (rutina) animalelor.

  • Esti un nimeni adica un necredincios plin de ura fata de creatia si fapturile lui Dumnezeu. Vei fi batut rau de soarta cititor incult !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.