Deputatul Doina Pană, vicepreședinte PSD, a declarat că Legea prevenției și Codul administrativ vor ajunge în curând în dezbaterea parlamentară, iar luni va fi introdusă în Parlament Legea salarizării unitare.
”Din teritoriu, fiecare parlamentar adună amendamente de la categoriile sociale care au dorit să vină cu idei. Ca şi în cazul Legii bugetului, nu ai interesul să stea două luni în Parlament şi să se tot amendeze, ci să vii cu o formă cât mai completă încât să sufere uşoare amendamente, aşa este şi în cazul Legii salarizării unitare care este o lege, în sfârşit, foarte echitabilă. Legea este sustenabilă, pentru că presupune 32 miliarde de lei, dar 32 de miliarde de lei Guvernul le-a îndreptat spre economie. Nu ne referim doar la anul acesta, ci la final de decembrie 2022, atunci se va ajunge pentru toate categoriile la cuantumul final pe care trebuie să-l aibă la salariu. Termenele sunt 1 iulie 2017 pentru sănătate, 1 ianuarie 2018 pentru educație. Ca principiu general, în 2018 se aplică cea mai mare marjă, după care se face diferenţa dintre cât trebuie să fie din Anexă salariul în 2022, cât este atunci se împarte la patru şi aceea va fi creşterea anuală. Dacă în urma calculelor, de exemplu la 1 ianuarie 2018 sau pe parcurs, salariul unei persoane este mai mare decât cel care trebuie să fie în grilă, atunci va primi suma din 2022. Ştiţi că avem salariaţi care au salarii uriaşe. Unul din principiile de bază ale legii va fi ca niciun angajat să nu aibă salariul mai mare decât conducătorul. Eu ca ministru aveam 5.300 de lei, iar un director general avea 12.000 de lei. În CL și CJ se vor vota salariile angajațiilor, dar să nu depășească salariile viceprimarului sau vicepreședintelui CJ și să se încadreze în anvelopa salarială”, a spus parlamentarul PSD într-o conferință de presă.
Ea a afirmat că ”programul PSD este credibil și fezabil”: ”S-a tot spus că bugetul nu e sustenabil, chiar FMI își exprima îngrijorarea, însă întotdeauna estimările FMI sunt nu numai precaute, ci timide. Iată că FMI a venit cu corecție. Deci deficitul pentru 2017 este de 2,8% și nu 3,2% cât a estimat inițial, în 2018 prognozează 2,5%, chiar dacă între timp se va implementa Legea salarizării unitare. Erau îngrijorări vizavi de mediul economic, sub aspectul că prin creșterea salariului minim pe economie se va ajunge la un regres. În realitate, creşterea economică este de 3,4 şi nu de 3,3%, cât au preconizat ei în toamna lui 2016. În plus, nu doar că nu a fost afectată creşterea economică nu a fost afectată, dar am ajuns la o cifră a şomajului care este cea mai mică din ultimii nouă ani din România. Deja, în aceste 100 de zile de guvernare s-au înregistrat aproape 100.000 de noi angajaţi, din care 62.000 pe durată nedeterminată, deci noi locuri de muncă. Rata şomajului e de 4,71%, cel mai mic din ultimii ani. Și, cel mai important, chiar dacă se spunea că guvernarea PSD înseamnă o bătălie împotriva investițiilor străine, vă anunţ o cifră extraordinară, investiţiile directe în economie, în lunile astea, înregistrează un plus de 45%. Deci programul nostru de guvernare este credibil, este fezabil şi deja nu numai din calculele noastre anterioare, ci din cifre reiese foarte clar acest lucru”.
Vicepreședintele PSD a adăugat că administrarea globală a impozitului pe gospodării este ”ceva foarte interesant și benefic, care va conduce la o scădere a impozitării per total gospodărie decât dacă s-ar merge individual, pe persoană”: ”Este modelul american, nu inventăm apa caldă. Îl știu pe viu, copilul meu trăiește în America, există acel consilier fiscal, așa va fi și aici, te duci la el cu tot ce este deductibil”.
Doina Pană a declarat, referindu-se la Legea prevenției, că ANAF trebuie să colecteze în continuare, dar ”să nu mai hăituiască” agenții economici așa cum se întâmpla până acum: ”Interesul nostru este să împiedicăm oamenii să greșească, nu toți greșesc din rea intenție, ci și pentru că legislația e de multe ori ambiguă. Venim cu măsuri de prevenție, așa cum e în toată lumea civilizată”.
Doina Pană a menționat că parlamentarii PSD au respins proiectul de lege pentru realizarea a 554 de creşe întrucât PNDL II prevede deja construcţia a 2.500 de creşe şi grădiniţe: ”S-a făcut mare caz că am votat împotrivă. Motivul este foarte obiectiv, dar demagogia opoziției nu se termină niciodată. Inițiativa a fost pornită înainte de a prelua guvernarea, iar prin PNDL II s-a aprobat realizarea a 2.500 de creșe și grădinițe, practic nu-și mai avea obiectul acest proiect de lege”.
IMPOZITUL PE GOSPODARIE ,..UN RAHAT ….
avantajeaza pe cei cu salarii mari….ADICA BUGETARII!
un bugetar cu salariul de 5000 lei brut va lua in mana 4400 lei si manaca si cheltuie de 1000 de lei … ramane 3400 lei sa faca tot felul de cheltuieli deductibile… scutite de impozite…. aduce la sfrasit de an chitante…ca are de unde… de el putin 40% si va PLATI IMPOZIT LA STAT PANA IN 5%!!!!!!!!!!!!!
un privat ca si mine de la leoni cu salr de 2000 lei brut iauinmana 1600 lei din care mananc sa spunem 1000 lei…din care nu mai ramane sa fac cheluieli….deductibile…..si ramane ca la sfarsit de an sa PLATESC IMPOZIT DE 10% PE DIFERENTA….
CONCLUZIA………………..?????????????
TOT CEI CU VENITURI MICI VA PLATI UN …PPPPPPRRRRROOOOONNNNNCCCCCEEEEENNNNTTTT MAI MARE DE IMPOZIT PE VENIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ASA
CA…
FA….
DOINA …VEZI-TI DE PANA TA!!!!!!!!!!!
CU PROGRAMUL TAU
DE
RAHAT
DE TOt
Am mai vorbit cu multi si majoritatea privatilor sunt foarte revoltati ca faceti politica salariala doar pentru bugetari…din banii privatilor
NU MAI AVETI
MULT
DE TRAIAT
LA GUVERNARE
JOSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSS
RAHATUL
DE PSD
daca era dupa dreapta munceai pe 100 de euro . cu ceva sanse sa zica ca trebuie sa taie putin
ei sunt apostoli austeritati !
N-am sa mai votez psd pt ca tin doar cu statul. „Ei din privat sa faca ce vor… cred ca privatul este mai numeros ca cei de la stat si mai cred ca ve-ti pierde alegerile. Creste la stat ca stim totii cum se lucreaza la stat. Statul traieste pe spatele privatului care produce valoare iar tot statul papa si caca aceasta valoare neaducand si el inca un plus la aceasta valoare. Avem o gasca , o cloaca care trag sforile intre ei. Sa te angajezi la stat iti trebuie pile si relatii. Sunt pline birourile comuniste ale statului cu incompetenti si fufe care stau doar pe facebook. Va doresc cu mult drag sa pierdeti alegerile
Mai doamnă copilul tău nu cred că stă in America pentru un salariu de 1500 maxim 2000 de lei in România. Noi abia ne descurcam si traim destul de rău. Voi politicienii vreți să ne vindeți de tot străinilor. Oare cat Vă mai rabdă bunul Dumnezeu.
Pene de papagal zburlite….
Cata nesimntire !
Iar a sunat goarna. Trompeta PSD cântă mereu, fanatic, de parcă ar și crede falseturile debitate.
Doamnă, noroc că nu m-ați dezamăgit. Niciodată nu mi-am pus speranțe în dv.
Nu sunteți naturală, credibilă, apucați o idee, ieri de la ponta, azi de la dragnea, mâine ori de la cine și o întindeți ca gaia mațu.
Om fi noi săraci, da nu suntem mai proști ca voi. A da Dumnezeu și or mai trece 3 ani !
Aici ați adus țara, la speranța asta !
Vreau un raspuns direct de la Dumneavoastra.
Agentul fiscal sau consilierul fiscal, de cine e platit?
Sigur nu de stat. Atunci se va ajunge la paradoxul sa platesti mai mult la consilier decat impozit la stat.
Mariti minimu cu 100 de euro pe an .
DA SE POATE
@Daniel
Dacă măresc salariul minim cu 100 euro pe an, Leoni isi mută fabrica in Republica Moldova sau Ucraina.
Comelf, Rombat, Iproeb, pierd contractele şi nu mai exportă nimic. pen Nu vor mai putea produce piese si utilaje la un pret acceptabil.
Strainii care cumpără produsele de la noi, isi vor găsi alti furnizori in India, Pakistan, Banglasesh etc.
Tu vrei sa se inchidă intreaga zonă industrială?