Actualitate

Doina Pană: Pe cifre oficiale demontez îngrijorările. Măsurile, sustenabile

PSD a anunțat că în februarie s-a înregistrat o creștere a veniturilor bugetare cu 4,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, asta în condițiile în care au fost eliminate taxa pe construcții speciale și alte 102 taxe și s-au redus accizele, plus o creștere la încasările din TVA cu 2,5% față de februarie 2016, deși taxa a fost redusă de la 20% la 19%, și că în primele trei luni ale anului numărul contractelor de muncă a crescut cu 44.000.

”A existat foarte multă dezinformare care a creat îngrijorare, legat de faptul că nu ne vom putea încadra în acel deficit de 3% la care ne-am angajat și că nu ar fi sustenabile măsurile cu creșterea punctului de pensie și cu creșterile de salarii, mai ales că va apărea și legea salarizării unitare. Cifrele oficiale contrazic aceste păreri”, a spus deputatul Doina Pană, vicepreședinte PSD.

Ea a spus că ”pe cifre oficiale vreau să demontez acest lucru”: ”Producția industrială în ianuarie a crescut cu 6%, asta presupune dezvoltare și investiții. Și cifra de afaceri a crecut cu 9,1%. Deja s-au creat 44.000 de locuri de muncă noi și unul din trei angajatori declară că în perioada aprilie-iunie va face angajări. Guvernul PSD a judecat o sumă foarte mare care să intre pentru măsuri sociale, dar în același timp nimeni nu spune că 32 de miliarde de lei le-a lăsat în economie, în intervalul 2015-2018. Cifrele sunt foarte relevante. Ca să reduc TVA de la 24% la 18% înseamnă 16 miliarde de lei care au rămas în economie, pentru reducerea TVA de la 24% la 9% înseamnă 1,5 miliarde lei, reducerea dividendelor pentru oamenii de afaceri de la 16% în 2015 la 5% și mergând în continuare spre zero e 2 miliarde de lei, 5 miliarde de lei din reducerea accizelor în medie cu 20% pe carburanți, alcool, inclusiv taxa pe contrucții speciale aduce 1,5 miliarde de lei.Deci trimiți bani spre măsuri sociale, dar în același trimiți bani și spre ecoomie. Și cifrele demonstrează acest lucru. A fost acea îngrijorare reală, necunoscând toate datele, vizavi de TVA mai mic în ianuarie față de TVA anul trecut, dar nimeni n-a luat în calcul că de fapt înseamnă încasări din decembrie, când era 24% și apoi era 20%, deci era firesc să existe acea diferență”.

9 comentarii

  • că nu ne vom putea încadra în acel deficit de 3%
    PAI DE CE TREBUIE SA NE INCADRAM în acel deficit de 3% noi ca alte tari din vest care au o datorie de cam 60.000 per cetatean . irlanda marea britanie au mai mult .
    Romania are 3000 euro pe cetatean .

  • Masurile guvernului PSD is atata de sustenabile, ca in vo jumatate de an o sa se screama de numa-numa sa poata plati pensiile si salariile. Banii nu pica din cer, din pacate.
    Dar pentru hotiile lor, se gasesc bani, nici o grija!

  • Rău s-aude, rău a fi,
    bine-a fi și noi n-om ști !
    Unde-i laptele și mierea care curg, doamna pană ?
    Ori vi s-a pus la toți pata pe ochi.
    Unde-s investițiile, unde scade datoria, unde deficitul bugetar, ce lăsăm nepoților ?
    Bla bla bla, marca psd.

  • Pe cifre
    …dna Pana fosta profesoara….! Arata ca executia bugetara la primul trim. este pe minus 1.4%.asa ca……! Cind recuperati???,..in februarie absortia fondurilor europene este 0(zero). aste sin cifrele,datele ….

  • Bla, bla, bla.
    Dna deputat o sa ma cautati peste vreo sase luni sa va arat cum se baga capul in nisip. Da’ penele tot o sa vi se vada!

  • A fost dascalita doamna ,dar guvernul dansei a uitat de hotararile judecatoresti ale dascalilor.Nu mai e nici trimestrial,nici la sase luni.A dat Ponta inainte de prezidentiale si gataaa. Mai asteptati dascalilor!

  • Mai vorbim la finalul anului, sa vedem cat o sa fie EURO atunci. Ca anul asta a depasit pentru prima data 4.6 lei din 2012 incoace, asa de bine e vazuta guvernarea asta de catre investitorii straini. Sa vedem pe unde mai scoate camasa PSD-ul daca ajunge EURO la 4.8 lei, ca ratele romanilor sunt toate in EURO, facturile la curent, gaze si telefon, EURO, benzina in USD, in RON nu-i mai nimic. Mancarea, dar si aia depinde tot de EUR si USD la nivel de factori de productie. Deci, pe cifre, vedem la final de an cum stam, acuma suntem inca pe vorbe, promisiuni, minciuni…

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.