”În acest moment, există foarte multă legislaţie defectuoasă, care a fost elaborată în lipsa unui dialog social real şi care trebuie modificată cât mai repede. Un exemplu de astfel de act normativ este Legea Insolvenţei, însă există şi alte legi care au nevoie de o modificări importante. Din punctul meu de vedere, în aparatul central şi local trebuie să lucreze specialişti în medierea conflictelor, iar obiectivul pe termen scurt este identificarea unui partener care să asigure calificarea personalului în acest domeniu, utilizând finanţare din proiecte europene”, a afirmat Doina Pană (PSD), care a devenit deputat în Colegiul 1 Bistriţa-Livezile în urma alegerilor din 9 decembrie.
Ea a precizat, totodată, că nu poate da cifre concrete cu privire la perioada care urmează, ministerul în fruntea căruia a fost numită având drept ţel principal realizarea unui dialog real profund, prin negociere la toate nivelele.
La audierea în comisiile reunite de muncă şi protecţie socială, Doina Pană a declarat că, din punctul său de vedere, este nevoie să existe angajaţi specializaţi în medierea conflictelor nu doar în aparatul central, ci şi în cel local.
Pană a mai spus că principala sa prioritate pentru acest mandat va fi funcţionarea Consiliului Economic şi Social (CES), care, în opinia sa, este nefuncţional din cauza unor prevederi legislative ce vor fi modificate.
Unul dintre membrii comisiei, care a afirmat că vede nominalizarea Doinei Pană drept „o glumă”, a întrebat-o pe aceasta ce o recomandă pentru acest post. Pană a răspuns că este, la bază, inginer, iar timp de 30 de ani a fost profesor, dar şi inspector şi ministru secretar de stat în Ministerul Educaţiei.
„Am o cultură a dialogului, o comunicare mai aparte, mai deschisă”, a mai spus ea, precizând că, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, este responsabilă de relaţia cu sindicatele, patronatele şi ONG-urile.
Doina Pană a primit vineri aviz favorabil de la membrii celor patru comisii de specialitate reunite din Parlament, pentru preluarea portofoliului de ministru delegat pentru dialog social în cabinetul Victor Ponta. Parlamentarii au avizat numirea Doinei Pană cu 30 de voturi pentru, 10 voturi împotrivă şi 2 abţineri.
Doina Pană a fost audiată vineri de Comisia pentru muncă şi protecţie socială şi Comisia pentru egalitate de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor şi de Comisia pentru muncă, familie şi protecţie socială şi Comisia pentru egalitatea de şanse din Senat.
Guvernul Ponta a fost învestit vineri seara de Parlament cu 402 voturi pentru şi 120 împotrivă.
Agerpres, Mediafax
Ce dialog? Nu stiti decat doua cuvinte „Jos Basescu”. In rest, abureli. Basescu tot o sa plece pana la urma si ce o sa va mai faceti atunci?
… monolog
exact.. Are ea o comunicare mai deosebita, un limbaj de lemn invatat de la comunisti..