Actualitate

Doina Pană: O nouă aplicație pentru păduri sau cum să arunci praf în ochi

”Pseudo-realizări în mandatul d-nei ministru Pașca Palmer! „Inspectorul Pădurii” este asemenea găinii babei care, după mult cotcodăcit, a ouat o mărgică!”- C. Tobescu, vicepreședintele Asociației Nostra Silva, în revista de specialitate Fordaq. Eu aș spune: „Țara arde și baba se piaptănă” sau cum să arunci praf în ochi să nu se vadă că nu ai făcut nimic din ce trebuia, din ce cere o hotărâre a CSAT! Ce dacă trebuia să dezvolți Radarul Pădurilor (de ex. să producă alerte în sistem), ce dacă Codul Silvic e încă în aer în ce privește actele normative subsecvente, ce dacă, pe lângă CSAT, o țară întreagă îți cere să te ocupi de păduri? Ce face d-na ministru Pașca Palmer? Nimic din toate astea! Conștientă sau nu, doar se joacă de-a voluntariatul, la limita legii, cu riscul de a pune în pericol un sistem critic! Rezultatul noii aplicații pentru păduri? Zero barat”, a menționat pe Facebook deputatul Doina Pană, vicepreședinte PSD și fost ministru al Pădurilor.

Ministerul Mediului a lansat aplicația ”Inspectorul Pădurii”, unde cetăţenii pot verifica de pe telefonul mobil dacă un transport de lemne este legal sau nu, introducând numărul de înmatriculare al maşinii care transportă lemnul. Dacă transportul nu este găsit în sistem, există posibilitatea că acesta să fie ilegal, iar cetăţeanul trebuie să sune la 112, iar Poliţia şi Gărzile forestiere vor opri transportul şi vor verifica documentele însoţitoare. Deocamdată, timp de o luna, aplicaţia se află în perioada de testare, timp în care se vor corectă eventualele erori apărute, iar cetăţenii îşi pot exprima părerea. Aplicaţia poate fi descărcată gratuit, fiind disponibilă doar pentru utilizatorii de sisteme Android.

În 8 octombrie 2014, după o perioadă de pilotare de 120 de zile, a intrat în vigoare sistemul de trasabilitate a lemnului, aşa numitul Radar al pădurilor. Monitorizarea trasabilităţii lemnului se face online printr-un sistem bazat pe utilizarea telefoanelor inteligente. Practic, printr-o aplicaţie instalată pe smartphone-urile
transportatorilor se urmărește drumul lemnului din pădure până la procesatorul final.

8 comentarii

  • Doamna, s-au marit pensiile, nu scăpaţi ocazia; şi lăsaţi-ne în biata noastră, nu ne fericiţi cu de-a sila. Ni-i bugăt. Dv. nu ?

  • Toate posturile din țară s-au dat în urma aranjamentelor politice. În această situație, în loc de miniștri ai mediului și pădurilor ne-am trezit cu niște silviculturnici. Consecința: în funcțiile cheie apar oameni fără nicio pregătire de specialitate, de exemplu popi, foști învățători, electrotehnicieni, ospătari și toate neamurile lor cu studii îndoielnice, făcute pe neve, profesioniștii de primă mână fiind dați deoparte deoarece încurcă la furat. Cu impresia că ei se pricep la toate, panglicarii bistrițeni le dau pe deasupra și lecții celorlalți.

  • Fă sub guvernarea ta sau tocat padurile mai rău ca oricînd. Te uiti cum se fură cu acte în regulă? Un aviz cu valabilitate de 72 de ore umblă pe drum de cel putin doua ori, făra sa pateasca njmeni nimic. Pt cine ai facut timpi de transpor asa pt Frasinu? Un amarît cu o caruta e amendat iar voi furati cu acte în regula mii de metri cubi. Chiar crezi că suntem proşti?

    • Sa modernizat drumul spre Ciceu-Corabia cu ajutorul celor de la Frasinul? Sunt paduri frumoase acolo….

  • M-am saturat de genul acesta de politica si politicieni: numai ce fac ei e bine, ce fac ceilalti e zero. Ei au inventat roata si au pus coada la cireasa. De aia merge Romania cum merge ca mai mult sta: pentru ca lipseste orice urma de bun simt si respect, de dedicare pentru rezolvarea problemelor reale ale tarii. Singurele griji ale politicienilor sunt sa isi umple buzunarele proprii cu stipendii si sa arunce cu noroi unii in altii tot zicand la popor ca numai ei au dreptate si detin adevarul absolut, ceilalti sunt zero. Pfui ! Tara in care s-au intalnit hotii cu prostii !

  • Cei mai mari hoți din domeniul silvic, vorbim aici de cei deja dovediți, sunt pesediștii Viorel Hrebenciuc și Ilie Sârbu. De ce Doina Pană se face că pe aceștia niciodată nu-i vede? Cine are praf în ochi?

  • Bistrița se normalizează: Doina Pană păzește pădurile, Radu Moldovan cântă în corul bisericii, mai rămâne ca George Ivan de la Romsilva să se apuce de reparat televizoare iar Camelia Tabără să le dea la fiecare în parte, că toți sunt oamenii ei, câte un certficat de competențe, semnat și ștampilat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.