Actualitate

Dolha: O lege care elimină confuzia dintre produsele autentice și cele contrafăcute

***Die Milchquote der EU ist seit diesem 1. April 2015 Geschichte. Die Abkehr von der 1984 eingeführten Deckelung der Milchproduktion, die Butterberge, Milchseen und einen Preisverfall verhindern sollte, hat aber schon vor Jahren begonnen. Das geben Befürworter wie Kritiker des Ausstiegs aus der Quote zu.*** bb_001_60412167 (19270/BB_001_60412167), Milch, (© INSADCO / Bilderbox) Credit: McPhoto/face to face EU milk quotas have been scrapped after more than three decades of efforts to prevent overproduction. The system, set up in 1984, is ending so EU dairy businesses can compete with international rivals in supplying fast-growing markets in Asia and Africa.

”A intrat în vigoare noua lege de etichetare a laptelui. Legea 88/2016 a fost promulgată în 3 mai 2016, însă avea un termen de trei luni până la intrarea în vigoare, termen care a expirat. Este o lege pe care s-a lucrat mult în Comisia de agricultură a Camerei Deputaților, una din acele legi dintr-un pachet mai larg adoptat în ultima vreme, menit să protejeze atât consumatorii cât și producătorii români. De aici înainte dacă vinzi lapte pe care scrie” produs românesc” atunci nu poate fi nicio picătură din conținut adus de prin Polonia sau Ungaria, ori de prin alte părți, așa cum din păcate s-a întâmplat. Ajunge ca 1 % din lapte să fie de la animale crescute în altă țară și produsul să nu mai poată fi etichetat drept produs românesc. Dacă vrei ca pe ambalaj să scrie că e produs natural, atunci nu poți să adaugi lapte praf sau alți înlocuitori. Adică falsurile și confuzia dintre produsele lactate autentice și cele contrafăcute ar trebui să fie eliminate ca efect al acestei legi”, a menționat pe Facebook deputatul PNL Stelian Dolha.

Legea stabilește că trebuie indicat pe eticheta laptelui proaspăt pentru consum procentul de lapte praf pe care îl conține sau mențiunea că nu conține lapte praf.

De asemenea, actul normativ prevede și sintagma „lapte natural” — lapte produs 100% din lapte brut materie primă sau mențiunea „lapte românesc” — lapte provenit 100% din fermele din România.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.