„Eu vă spun că filiala liberală bistriţeană e mai pregătită acum mai bine ca niciodată de a merge pe liste separate la alegerile europralamentare din mai 2014. Procentul sper să fie bun. Făcând o glumă, sper să mai rămână ceva de la social-democraţi pe care i-am auzit spunând că vor să ia cam tot. Sper să nu-şi dorească să devină partid unic pentru că atunci e un semn de întrebare în dreptul democraţiei bistriţene. Eu cred însă că liste comune la europarlamentare ar însemna unitate pentru USL. E nevoie de această unitate fiindcă, dacă ne uităm la sfârşitul lui 2013, vedem că această unitate a fost şubrezită în interiorul USL şi avem nevoie acum de o recuperare a ei, de o revigorare. Revigorarea USL se face, după părerea mea, numai dacă mergem la europarlamentare pe liste comune. Numai aşa”, a spus liderul PNL Bistriţa-Năsăud.
Stelian Dolha a spus că, în opinia sa, listele comune ar fi în avantajul USL, ponderea pe acestea putând sta la baza unor discuţii şi negocieri. „Proporţia cred că se poate discuta 35% PNL -65% PSD sau 40% PNL şi 60% PSD. Este o pondere rezonabilă pentru toată lumea”, a spus preşedintele liberalilor bistriţeni.
El a adăugat că în situaţia în care se va merge pe liste separate, PNL nu va avea nicio problemă. „O să avem prima întâlnire joi, la Oradea, o întâlnire a conducerii PNL şi probabil că se va discuta şi acest subiect. Aceasta e opinia mea. Eu voi respecta decizia pe care o va lua conducerea partidului”, a spus Stelian Dolha.
Potrivit sursei citate, filiala Bistriţa-Năsăud a PNL nu are o propunere de candidat la alegerile europarlamentare.
USL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constituţiei modificate simultan cu europarlamentarele de la sfârşitul lunii mai, consultarea populară urmând să aibă loc timp de două zile, cu prag de validare de 50%, informează Mediafax.
USL a decis modificarea Legii electorale astfel încât la Camera Deputaţilor să se revină la votul pe listă, iar numărul deputaţilor să fie de maximum 300.
Alegerile prezidenţiale vor avea loc cu 45 de zile înainte de expirarea mandatului actualului preşedinte, în 2 sau 9 noiembrie, astfel încât noul preşedinte să îşi poată începe activitatea imediat după 21 decembrie, când expiră mandatul lui Traian Băsescu.
Liderul PSD Victor Ponta a anunţat că, potrivit hotărârilor Congreselor PSD şi PNL, Crin Antonescu este candidatul Uniunii la prezidenţialele din 2014.
Traian Băsescu a spus că nu exclude posibilitatea repetării referendumului privind Parlamentul unicameral, care ar putea fi organizat în primul tur al alegerilor prezidenţiale.
Candidați sunt propuși de lideri de partid, nu sunt aleși de membri partidului. Suntem într-o democrație rudimentară unde fără instituția electorilor, delegăm dreptul nostru de vot liderilor de partid. Dacă ar fi doar dreptul de vot viciat, dar dreptul de-a fi ales este total restricționat, candidații nu se supun unui vot al membrilor de partid ci sunt, sau nu, agreați de lideri acestora. Liderii ar trebuii să se limiteze doar la administrarea partidului și decizii politice, nu și la alegerea în numele tuturor membrilor de partid a celor urmează să fie aleși de cetățeni. Astfel nu vom avea niciodată pe cei mai reprezentativi dintre noi pe liste, aceștia sunt reprezentativi doar după criteriile liderilor de partide.
Doar în Statutul UDMR-lui se regăsesc reguli democratice și norme de reprezentativitate la alegerea celor ce urmează să fie trecuți pe listele uniunii.
Excepția făcută de PDL pentru selectarea lui Predoiu, așa rămâne, excepție ce întărește regula.
Ca si cetatean fara apartenenta politica, cred ca e mai realista alegerea europarlamentarilor pe liste separate: PSD si PNL. De ce? USL este o uniune conjucturala, de moment, fara o o ideologie clara, a doua partide, in care exista destule divergente destructive si separatiste. Un membru al PSD sau PNL, cu capul pe umeri, cred ca ar dori sa-si alega deputatul din propriul partid. Asa vor gandi si sustinatorii. Dar, cunoscand viata tumultoasa a partidelor noastre, pana in mai a.c. multe se pot schimba in USL, ca alianta, dar si in partidele componente. Ceea ce a facut concret in Guvern fiecare partid in parte va motiva in final pe alegatori!
Nu iti este rusine d-le deputat sa mai sustineti o alianta care ataca din nou statul de drept prin declaratiile facute in ultimele luni si care ne scot din nou din UE si din lumea civilizata . Mai mult aceste declaratii dezechilibreaza tara si din punct de vedere economic devalorizand leul in raport cu EUR si USD si alungand investitorii datorita inconsecventei la guvernare si lipsei de viziune si solutii de relansare economica .
Si declaratiile tale sunt de stanga desi esti presedintele PNL -BN . Bati campii ca de obicei si nu va intereseaza decat interesele personale si functiile pe care le detineti prin pacaleala cetatenilor . Inainte de a fi parlamentari nu ati realizat nimic in plan personal . De aceea vorbiti neaplicat si sunteti doar niste slugi de alianta a celor de la Bucuresti si a baronilor locali . Despre valorile de dreapta ne mai spuneti ceva . Despre politicile viitoare de dreapta ne puteti spune ceva ? Suprataxarea si supraimpozitarea nu au nimic de a face cu politici de dreapta . La fel si propaganda de tip comunist . Ma mir de dl Campeanu ca mai suporta o asemenea atitudine de la liderii PNL .
Asa este! Insa este clar ca parlamentarii liberali au fost favorizati in alegeri de USL. Daca mergeau pe liste separate credeti ca dl. Dolha era parlamentar?? In veci.
Da Raducu ce era acum daca la locale nu era USL?
ROXANA…sa mori tu?! Atunci cine sa fi mers…SUCIU?! Saracul de el…ii un metru si un snitel!
Extrem de dureros din partea cuiva ce se revendică a promova politici de dreapta să gandească atât de rudimentar. De mai multe ori mi-am exprimat aceeaşi poziţie susţinută şi-ntr-un comentariu de mai sus, anume că aceşti neica nimeni nu sunt decât nişte slugoi ai intereselor unor lideri de partid, extrem de preocupaţi să se războiască permanent cu propria lor ţară, cu scopul conservării prin manipulare a puterii politice, ce le conferă acces la banii publici, din care se înfruptă cu cea mai mare neruşinare.
Au totuși o preocupare să legitimeze nerușinarea și nevolnicia, acuzând mereu pe cei care aleg.
Vasile draga, inversunarea asta a ta nu e legata de faptul ca ti-ai oferit singur serviciile in urma cu ceva vreme si ti-a fost declinata oferta? Sau ma rog, nu ti s-a raspuns. Nu de altceva dar n-a inteles nimeni ce plusvaloare ai putea aduce dumneata…
Alin poate mie încerci să mi te adresezi, deşi nu e cel mai ortodox obicei, dialogul între cititori, răspund. Înverşunarea mea, dacă există, este cea a fiecărui cetăţean onest ce răspunde unei obilgaţii civice, de a vota. Promisiunile aleşilor, nu doar că nu sunt aduse la îndeplinire, dar faptele şi acţiunile lor, după ce sunt aleşi pot fi uşor alăturate imposturii. Nu am oferit alte servicii, decât cele la care sunt calificat, automatizări industriale. Bineînţeles că pe o piaţă liberă, concurenţa nu doarme, iar oferta mea a fost declinată de mulţi clienţi, dar aceasta nu văd ce legătură ar avea cu activitate lipsită de profesionalism a şefilor din partidul la care sunt un simplu membru. Cât despre plusvaloare, o iau ca o ironie acceptată.