„Am decis să părăsesc Biroul Municipal al PNL organizaţia Bistriţa ca un semnal de atenţionare pentru lipsa de colaborare locală în ceea ce priveşte viitoarele alegeri locale. Reproşez astăzi, în primul rând preşedinţilor mei, Ioan Ţintean şi Gelu Muthi, şi apoi preşedinţilor PSD, Radu Moldovan şi Ovidiu Creţu faptul că, până la această oră, organizaţiile municipale nu s-au întrunit nici măcar odată din punct de vedere oficial şi instituţional. În aceste condiţii, nu ştiu astăzi care sunt obiectivele comune asumate, care e rolul PNL în Primăria Bistriţa în afară de acela de simplu votant al proiectelor primarului în funcţie. Nu ştiu astăzi care mai e rostul proiectului Zece pentru Bistriţa pentru că, din partea colegilor de alianţă nu am primit nici cel mai mic semnal şi nu ştiu care e, măcar incipient, proiectul electoral pentru alegerile locale 2012”, a spus Dorin Dobra.
El a adăugat că, prin gestul lui, nu pune în discuţie viabilitatea USL la nivel local, ci atrage doar atenţia colegilor săi în primul rând şi apoi a celor din PSD că, în felul acesta, relaţia între cele două partide nu se îndreaptă „spre ceea ce trebuie să se îndrepte”.
„Nu mă mai regăsesc, nu ştiu pentru ce muncesc în municipiu. În consecinţă mă voi replia pe munca în judeţ, acolo unde relaţia cu USL funcţionează perfect şi unde ştiu exact câţi candidaţi liberali vom avea în alegeri, acolo unde pot fi de folos. Personal m-am săturat să transmit mesaje de deschidere, de colaborare, invitaţii, cereri, propuneri, proiecte, programe, la care să nu ni se răspundă şi, în mod absolut loial faţă de colegii mei, am să fiu eu cel care renunţ la această pseudo-muncă în zahar. Decizia am luata-o la începutul săptămânii când se apropia o şedinţă a CL şi eu nu aveam nici cel mai mic imput faţă de ce se întâmplă”, a spus el.
Dorin Dobra susţine că, înainte să se exprime public, şi-a spus nemulţumirile în structurile de partid şi a cerut ca poziţia lui să fie cunoscută şi la nivel de organizaţie parteneră.
„În acest moment, organizaţia PNL Bistriţa nu-şi poate duce mai departe proiectele. Proiectul lui Dan Molnar, bun, rău, cum era, într-o coaliţie firească trebuia să avem nişte discuţii ca să ştim la ce să ne aşteptăm. N-a fost votat. Cu alte cuvinte, nu numai că nu ne putem afirma identitatea, dar nu ştiu exact dacă astăzi lucrez pentru domnul Creţu, dacă lucrez pentru el pentru ce lucrez şi dacă nu cumva domnia sa nu are nici cea mai mică nevoie de acest efort”, a spus Dobra.
La rândul lui, liderul judeţean al PNL, Ioan Ţintean, spune că l-a încurajat pe Dorin Dobra să facă acest pas şi să se distanţeze de organizaţia municipală a PNL dacă nu se mai regăseşte în ea.
„Nu vreau să am în echipa lui Gelu Muthi un om care să tragă la o căruţă în care nu se regăseşte. În Bistriţa, USL funcţionează normal, iar această construcţie de care vorbeşte Dorion Dobra nu se face de pe o zi pe alta. El ar fi vrut să le facă foarte repede fiindcă e pragmatic. Noi, PNL, suntem în proporţie de 80% gata, iar PSD, şi mă refer la preşedintele Ovidiu Creţu, trebuie să vină în faţa noastră să putem lucra pentru USL la Bistriţa”, a spus Ioan Ţintean.
Deputatul PNL pune lipsa colaborării între PSD şi PNL pe seama faptului că probabil primarul Ovidiu Creţu e sigur că va recâştiga Primăria Bistriţa.
„Eu îmi doresc să câştige cu 80% fiindcă nu voi renunţa la construcţia USL. Dacă Dorin Dobra nu se regăseşte în construcţia municipală, nu trebuie să meargă mai departe. El rămâne consilierul meu, se regăseşte foarte bine în Colegiul 4. El are proiecte în zona universitară, cu studenţii”, a spus Ţintean, care a adăugat că, în schimb, liderul PNL Bistriţa, Gelu Muthi, comunică foarte bine cu primarul Ovidiu Creţu, aşa că nu sunt motive de îngrijorare.
Cristiana Sabău
Adaugă comentariu