”Ministrul Economiei (n.r. – Varujan Vosganian) mă întreabă săptămânal de Parcul Industrial. Mi-e niţel ruşine să-i spun că la nivelul Primăriei, a funcţionărimii ei, văd o lipsă de dinamism. Lucrurile pot fi făcute mai repede dacă toată lumea e motivată, dar pot trena dacă apar tot felul de neînţelegeri decizionale. Trag un semnal de alarmă. Parcul Industrial înseamnă locuri de muncă. Nu cred că factorul decizional politic a transmis mesajul care trebuie pe verticală în jos. Îl rog pe domnul primar să atenţioneze funcţionarii din Primărie. În urmă cu vreo zece zile, directorul societăţii care administrează Parcul Industrial a fost cu nişte investitori acolo, dar n-a putut să le arate decât un câmp. E important, va mai fi un câmp şi în toamnă, şi la anul pe vremea asta? Nu-mi imaginam că vine vara lui 2013 şi nu vom fi ieşiţi deja la publicitarea acestui parc în Europa. Sunt întârzieri exclusiv birocratice”, a spus Dobra într-o conferinţă de presă.
”Nu sunt mândru de străzile asfaltate în ultimii cinci la Bistriţa. Eu cred că erau altele mai importante. Dacă astăzi exprimăm o nemulţumire, e a sutelor, miilor de proprietari de case, care la ieşirea din casă dau de condiţii de estul Europei. Se schimbă lumea, generaţiile, poate schimbăm şi metoda decizională. Am mers mult prea mult aleatoriu. Îmi exprim mâhnirea profundă pentru ce s-a întâmplat pe strada Magnoliei, e o stradă reabilitată în toamna trecută cu multe milioane de euro pe proiect, azi zace cu o groapă mare de tot acolo şi nu se grăbeşte nimeni s-o astupe. Că am reuşit s-o şi spargem e o tragedie. Prea multe accidente, hai să nu mai reabilităm nimic dacă accidentele ne fac agenda”, a adăugat el.
Parlamentarul USL a menţionat că regionalizarea este un ”must have”. ”S-au iscat dezbateri pe tema regionalizării şi e evident că regionalizarea e un must have, nu un hobby. Vicepremierul Dragnea ar avea nevoie de nişte încurajări. Domnule ministru, puteţi trece cu eleganţă peste toate nuanţările specific româneşti în această probleme, fie că vin din perspectiva unor baroni locali sau a unor teme istorice mai mult sau puţin reale. Această reformă trebuie dusă până la capăt acum, peste zece ani nu mai discută nimeni despre baroni, ci vom avea euroregiunile. Cineva trebuie să-şi asume decizia, presiunile pentru regiuni sunt imense”, a spus Dorin Dobra.
Întrebat care sunt minusurile după un an de guvernare USL, Dobra a răspuns: ”N-am avut destulă grijă să explicăm, şi după ce am câştigat alegerile, care e strategia pe etape şi care sunt marile obiective. Pe ici pe colo am dat loc la prea multe nuanţări. N-am spus vreo clipă că după an ne împlinim pachetul ”România puternică”. Sunt realizări, volumul de muncă e imens, oamenii care muncesc în această coaliţie nu mai au timp să şi explice care sunt reformele de profunzime”.
Preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Bistriţa, consilierul local Gelu Muthi, a precizat că Planul Urbanistic General va fi în scurtă vreme pe agenda Consiliului Local. ”Implică municipalitatea pe un interval pe un interval de cel puţin zece ani. Credem că sunt câteva puncte la care acest proiect la care va trebui să răspundă. Cartierele trebuie tratate la fel ca şi centrul oraşului, zone limitrofe ale centrului istoric la fel ca şi centrul istoric, în mod egal. Am iniţiat în ultima şedinţă a Comisiei de urbanism crearea unui grup de lucru care să rezolve problema locuinţelor colective care se ridică în zonele de locuinţe individuale. Este o problemă veche care trebuie rezolvată”, a spus Muthi.
Viceprimarul Ioan Peteleu a afirmat că în luna iulie liberalii vor depune în Consiliul Local un proiect de prioritizare a investiţiilor în Bistriţa, pe criterii obiective. ”Vizavi de investiţiile care se fac în Bistriţa, o iniţiativă liberală are ca obiectiv prioritizarea investiţiilor. Mă refer în principal la investiţiile de capital. Lucrăm la un astfel de plan multianual, care să aibă o la bază nu doar o analiză cost-beneficiu ci şi una multicriterială, care să stabilească criterii obiective privind impactul social, de mediu, accesibilitate pentru investiţia respectivă. Există nemulţumiri ale cetăţenilor mai ales în ce priveşte investiţiile în străzi, de ce se face o stradă înaintea alteia. Vrem să eliminăm orice urmă de subiectivism şi cetăţenii să fie mulţumiţi. Este o muncă destul de laborioasă, vrem să modelăm acele criterii. Proiectul sper să intre în iulie pe masa Consiliului Local. Sper să se ţină cont de acele criterii. Nu cred că că e normal să facem o stradă pe care sunt 100 de case, iar recepţia finală e făcută la zece case, care sunt plătitoare de impozite. Trebuie făcut în funcţie de numărul de locuitori, impactul de mediu, numărul de locuitori. Acum documentaţiile care stau la baza unei investiţii sunt în general studii de fezabilitate care au la bază analize cost-beneficiu şi nu tratează şi alte aspecte”, a comentat Peteleu.
Sigur ca da, birocratia ii a lui basescu, ca el conduce ministerele. Voi ati facut de toate pt. investitii si mediul privat, adica: ati umflat cu pompa iarasi la bujutari, ati marit ajutoarele pt. toti lenesii din sud si din moldova, la care nu le place sa lucre, sa ii tinem noi in spate si sa platim la greu salarii la bugetari si birocrati si ajutoare la toti lenesii din tara asta. Bravo USL, dreptate pana la capat!
D-le Dobra, Vosganian cand a fost la Bistrita a vorbit si despre minerit si s-a laudat ca intr-o luna avem noua Lege a minelor. Unde-i legea, ca a trecut luna? Ce- din Rodna si imprejurimi asteapta macar sa vada Legea favorabila redeschiderii mineritului in zona.
lasa bai dobra, nu te mai chinui, stim, basescu e de vina :)))))))))))) Ce oameni fara cojones….
Domnule senator habar nu aveti de lumea asta.
Verificati si apoi acuzati
bai.. dobra asta ii dezastru, nu stiu macar de ce nu sta ascuns, sa nu mai dea interviuri, ca se unge tot cu prostie
Lamentări penibile, dacă lui îi este „niţel ruşine”, nouă celorlaţi pe care se zice că ne reprezintă în Senatul României cu ne este.