Politică

Dorin Dobra: Mallul Tineretului, principalul meu obiectiv pentru Bistriţa

Candidatul USL în Colegiul 1 Senat, Dorin Dobra, a declarat că principalul obiectiv al mandatului său de parlamentar va fi realizarea unui Mall al Tineretului, un loc de socializare, recreere şi educaţie pentru tineretul din oraş, care va scoate în evidenţă Bistriţa la nivelul întregii ţări.

”După îndelungi discuţii cu primarul municipiului Bistriţa sunt azi în ipostaza de a face public proiectul cel mai drag mie şi cel mai important pentru eventualul meu mandat de parlamentar: Mallul Tineretului. Odată asumat, devine unul dintre principalele obiective de dezvoltare pe care le propun municipiului nostru. Acest mall va fi un loc de socializare, recreere şi educaţie pentru tineretul din Bistriţa. Va fi un loc unde părinţii îşi pot duce copiii să-i lase în siguranţă pentru a petrece timpul liber cât mai plăcut. Ideea acestui proiect a venit din experienţa mea profesională între tineri şi din nenumăratele discuţii cu elevii, cu studenţii mei şi cu părinţii lor. Mulţi dintre ei mi-au spus că astăzi, deşi şi-ar dori să-şi poată lăsa copii să-şi petreacă timpul liber, se găsesc prea puţine locuri sigure pentru aşa ceva. Acest mall ar fi prima iniţiativă de acest tip la nivel naţional, iar Bistriţa ar putea sta ca exemplu de bună practică pentru orice alt municipiu din Bistriţa”, a spus Dobra într-o conferinţă de presă.

Vicepreşedintele PNL Bistriţa-Năsăud a afirmat că acest mall ar urma să fie structurat pe patru etaje, împărţite pe paliere de vârstă.

”Fiecare etaj va avea o ofertă pentru fiecare palier de vârstă. Văd de exemplu la parter, pentru copiii de până în 5-6 ani, bone, îngrijitoare, educatoare, magazine specializate, asistenţi medicali, locuri în care tinerele familii îşi pot lăsa copiii oricât de mici atunci când trebuie să meargă undeva şi nu pot să-i ia cu ei. La etajul 1 copii de şcoală primară, evident oferta deja se schimbă: spaţii de joacă, învăţători, artişti plastici care să le poată oferi ore de activitate recreativă şi educativă. La următorul etaj vorbim de copii de şcoală gimnazială, activităţile sunt puţin mai complexe, inclusiv cinematografe, karaoke. La ultimul nivel, în mod evident pentru cei de liceu, un spaţiu larg în care peste zi să poată avea loc şi orele suplimentare care astăzi se întâmplă în diferite locuri din oraş şi care seara să se poată transforma într-un spaţiu de distracţie, supravegheat atent sub responsabilitatea administraţiei publice locale. Din punct de vedere financiar, nu întâmplător se numeşte Mallul Tineretului pentru că se susţine exact după acelaşi principiu după care funcţionează un mall: închirierea de spaţii comerciale. La fiecare etaj, în special la ultimul, multe magazine de haine, săli mici de cinema, cofetării, pizzerii, iar în mijloc un spaţiu unde ei să poată şi dansa”, a menţionat el.

Candidatul USL în Colegiul 1 Senat a menţionat că ”este evident vorba de un parteneriat privat-public, finanţarea pentru un astfel de proiect adresându-se mai multor ministere”: ”Îmi asum responsabilitatea pentru iniţierea acestui proiect ce va scoate Bistriţa în evidenţă din punctul de vedere al ofertei pentru generaţia tânără din oraş, în toată ţara. Eu spun că acesta este obiectul principal pentru Bistriţa al mandatului meu de parlamentar. Spaţiul identificat ar fi ceea ce astăzi se numeşte fostul cinematograf 23 August, cu prelungire exact în spatele lui, peste strada Lupeni, în acel spaţiu aflat pe domeniul Primăriei şi în care azi nu se întâmplă nimic. Aceasta e soluţia pe care eu o propun. La discuţia cu domnul primar mi-a spus aşa: Îmi place foarte mult ideea, dar să nu-mi cereţi mulţi bani. De aceea am subliniat: parteneriat privat-public. Soluţii se găsesc atunci când vrei să faci ceva”.

Etichete

9 comentarii

  • Haide, don Dobra, dumneavoastra chiar ganditi ce spuneti?
    Parteneriat public-privat… suna bine, dar va certific ca este aproape imposibil in acest domeniu.
    Amageala de campanie!

  • …..dar veceurile la ce nivel vor fi??? (dobra/mobra…raspunde, daca se face peste cinematograful tineretului „etajele” expuse …vreo 3…4 si constructia va trece peste strada Lupeni pe cealalta parte a strazii??? de ce nu o unesti cu primaria si atunci scapati si voi de sedintele de consiliu local……..apropo..in romania…unde s-a mai facut un malllllllllllllll din bani publici?????)

  • Este absolut inimaginabil cum un ins, care se tine atat de scolit, vine cu astfel de teme de campanie electorala de alegeri locale, nu parlamentare. Va reamintesc ca suntem in campania pentru parlamentare si ca un parlamentar nu poate face mall-uri sau pune asfalt, canalizari sau orice alt fel de investitii grandioase. Poate avea initiative legislative sau contribui la crearea unui cadru legislativ favorabil dezvoltarii investitiilor. Despre ce vorbim aici? Despre un mall pe care actuala administratie se chinuie de ceva ani sa il faca, sa atraga oameni de afaceri care sa investeasca intr/un astfel de proiect. Cu siguranta avem nevoie de un mall, de cinematografe dar astea le poate face administratia publica locala prin oferirea de facilitati pentru investitori . Si apoi, nu vi se pare ciudat ca de ani buni nu vine nimeni sa investeasca in bistrita intr/un mall? Stimate catindat, lasati fumigenele si proiectele grandioase pentru cei abilitati sa le faca. Noi stim ca este doar praf in ochi. Nu mai tine. A trecut vremea promisiunilor marete. Tin de o alta epoca. Veniti cu lucruri normale nu cu prostii. Sunt dezamagita de acest candidat si de faptul ca el ne crede pe toti niste nestiutori si crede ca ne poate castiga cu astfel de bazaconii. Rusinicaaaa!

  • După o guvernare proastă cu schimbări de formă Boc I….n, cu legi de formă fără fond, opoziţia incapabilă să acceadă la putere fără ca cetăţeni, din lipsuri şi nevoi, să pună umărul, din această mocirlă politică nu putem avea oameni imaculaţi. Lipsa unei concurenţe reale între politicieni nu poate aduce în faţa noastră, în locul celor incapabili, decât oameni asemeni lor chiar dacă sunt din partide diferite.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.