Actualitate

Două familii din Hunedoara înzăpezite în Pasul Rotunda

În weekendul trecut, cinci persoane care intenţionau să ajungă cu un autoturism în Suceava prin Pasul Rotunda au rămas blocate în zăpadă.

Două familii din Hunedoara au fost blocate în zăpadă în apropiere de Pasul Rotunda şi cu toate că aveau lanţuri antiderapante, acestea au cedat din cauza stratului de zăpadă consistent. Pe lângă problemele cauzate de zăpadă, maşinii i s-a defectat şi cutia de viteze lucru care a dus la imobilizarea autoturismului în vârf de munte, informează IJJ BN.

În urma unui apel pe 112, către cei în cauză a pornit un echipaj de jandarmi montani din Rodna, iar norocul celor cinci a fost faptul că un lucrător de la ocolul silvic din zonă s-a întâlnit cu aceştia şi i-a tractat până a reuşit deblocarea autoturismului defect.

Ulterior cei aflaţi în impas au fost însoţiţi de jandarmii montani şi de lucrătorul silvic până la cel mai apropiat service din Rodna, unde li s-a putut remedia problema de ordin tehnic.

Jandarmii montani din Rodna îi avertizează pe cei care intenţionează să ajungă în judeţul Suceava prin Pasul Rotunda că în această perioadă acest drum de acces este închis pentru autoturisme din cauza condiţiilor nefavorabile traficului. Pentru a evita producerea unor accidente nedorite  turiştii sunt sfătuiţi să evite acest traseu.

În acest moment stratul de zăpadă în zona Pasului Rotunda atinge 15 cm.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS