Recomandări Social

Un bărbat de 34 de ani care a făcut pneumonie și o femeie de 69 de ani cu viroză au decedat

Peste 40 de cazuri de gripă au fost raportate în județ în săptămâna 2-8 ianuarie a.c., circa trei sute de cazuri de pneumonie (și un deces la o persoană între 15 și 49 de ani) și mai bine de 2000 de infecții ale căilor respiratorii, o persoană în vârstă de peste 65 de ani care a contactat și o viroză decedând, arată datele publicate de Direcția de Sănătate Publică.

Potrivit dr. Anca Andrițoiu, directorul Direcției de Sănătate publică Bistrița-Năsăud, de pneumonie a decedat un bărbat cu dizabilități, în vârstă de 34 de ani din Beclean, iar de viroză o femeie de 69 de ani din Căianu Mic, de asemenea suferindă de alte boli. Ambii au fost internați în spital.

În ce privește numărul mare de cazuri de gripă, această boală este diagnosticată cu teste și nu pe bază de simptome, iar medicii raportează imediat rezultatul DSP.

La nivel națăional, au fost raportate peste 4.600 de cazuri de gripă clinică, iar 411 cazuri au fost confirmate de laborator, arată raportul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

De la începutul sezonului, au fost înregistrate 15 co-infecţii cu virus gripal şi SARS-COV-2, dar şi 19 co-infecţii de virus gripal cu virus sinciţial respirator. Până în prezent, au fost comunicate 15 decese confirmate cu virus gripal.

Până în 8 ianuarie, au fost vaccinate antigripal 1.435.312 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.