Ce este frumusețea? Veți spune că e sănătate – și nu veți greși, o stare de bine – și iar nu veți greși. Dacă mai adăugați prospețime, naturalețe, stil și bun gust veți avea ingredientele a ceea ce majoritatea oamenilor înțeleg prin ”frumusețe”. Ca să vă întrețineți cât mai mult starea de prospețime, ca o floare care se deschide primăvara, aveți nevoie de multă hidratare și de tot ceea ce știu să facă două surori care au pus la Bistrița bazele unicului salon de organic beauty&nails, My Symphony de pe strada Ghinzii nr. 36A.
Iulia a absolvit Studii Economice și a lucrat mai bine de un deceniu în sistemul bancar, iar Cristina a absolvit Dreptul și a profesat ca juristă.
După ce ambele au devenit mame, s-au gândit mai mult la sănătatea copiilor și au vrut să evite pe cât mai mult produsele chimice. Ce găseau prin magazine erau, de regulă, produse puține și foarte scumpe, așa că au renunțat să mai caute după ce Cristina s-a apucat să amestece singură unturi și uleiuri esențiale despre care a aflat că nu au cum să facă rău niciunui organism, fie el cât de mic.
”Dacă ești adult și te gândești la sănătatea ta, cauți să mănânci și să folosești produse organice. Cu atât mai mult când ai un bebeluș te gândești de două ori. Acolo a fost declicul, sensibilitatea, punctul în care noi am încercat să facem ceva”, spune Cristina.
Și nu au mai stat pe gânduri nicio clipă. Tot ce ține de cosmetică în salon e responsabilitatea Cristinei pe care și-o asumă 100% fiindcă știe fiecare ingredient al produsului pe care îl folosește pentru că tocmai ea l-a creat.
”Prima cremă a fost din unt de shea și unt de mango. Mie mi s-a părut că e ceva waw, super, dar mi s-a spus că nu e chiar o cremă. Mă refer la doamna prof. univ. dr. Rodica Sîrbu, o cunoștință a familiei mele care lucrează la Centrul Internațional de Cercetări Farmaceutice și Educație Biomedicală ce aparține de Universitatea Ovidius din Constanța. Dânsa mi-a dat tot felul de informații, după care mi-a spus că ar putea să-mi furnizeze chiar ea rețetele după care să fac produsele. Așa că eu fac produsul, îl trimit la Constanța, unde avem deja un contract de colaborare cu Centrul Internațional de Cercetări Farmaceutice și Educație Biomedicală care ne verifică produsele pe care le facem, iar dacă analizele ies în regulă, pot începe să fac produsele în laborator și le pot utiliza sau vinde”, povestește Cristina.
Cristina a început să se joace cu ingredientele naturale încă de când lucra ca juristă, dar acum doi ani a pus pe picioare firma împreună cu sora ei.
”La început am dăruit ce făceam prietenilor, cunoscuților, rudelor. Cred că așa începe toată lumea”, își amintește ea.
Văzând că toți sunt mulțumiți de ce iese din mâinile ei, a urmat un curs acreditat de fabricarea produselor naturiste, dar și unul de cosmetică organică. Ca o juristă ce e a vrut să fie cu toate în regulă. Acum, are un perete plin cu diplome, dar și mai important, are multă experiență.
”Am ajuns să fac o gamă foarte largă de produse, de la cele pentru față, creme anti age, seruri pentru contur ochi, pentru lifting, anti pete, de hidratare, până la produse pentru bebeluși și pentru bărbați. Am încercat să acopăr toată gama de produse pentru toți dintr-o familie, să fie cel puțin câte unul pentru fiecare, chiar și geluri de duș și geluri intime. La început le-am dat pe toate cadou, la creme mă refer. Toți mă întrebau dacă le aduc de undeva, apoi m-au întrebat dacă nu fac și altă cremă, și alta, și așa s-a lărgit toată gama de produse. În prima fază, am vrut să fac doar creme pentru față și apoi a fost cererea tot mai mare și așa mi-am lărgit orizonturile. Eu sunt și foarte ambițioasă. Când văd că iese produsul bun, mă apuc să mai fac și altceva. De o lună, am început să fac pudre compacte, pudre iluminatoare, farduri pentru ochi, anticearcăn”.
”Tratamentele faciale predomină la mine și le fac numai cu produse făcute de mânuța mea. Rezultatele apar în timp, ca și la homeopatie, dar trebuie răbdare. De fiecare dată când vine o clientă nouă, eu analizez tenul, îi spun ce cred că ar avea nevoie și hotărâm împreună ce facem. Vreau să fie și ea mulțumită, și eu că eu am făcut ce trebuie ca să iasă mulțumită din tratament și să revină cu plăcere. Toate tratamentele sunt personalizate în funcție de ten. Măștile le prepar pe loc din ape florale, argile, uleiuri esențiale, unturi, am măști pe care le prepar pe loc și le aplic direct pe față, altele deja preparate. Masajele le fac cu uleiuri esențiale, tratamentele la față cu abur de la infuzie de flori”, spune Cristina.
În relația cu clientele are propriul ritual de înfrumusețare: ”Începem cu interiorul, facem terapia Facing Balace pe care am învățat-o la Cluj. Echilibrarea sufletească, liniștea trebuie să o avem fiindcă se vede ce e în interior și pe fața noastră. E nevoie de hidratare, apă cât se poate de multă și aici vorbim de apă, nu de alte lichide, și e foarte important și ce aplicăm pe ten. Să încercăm să aplicăm cât mai multe produse bio, de calitate, fiindcă și bio poate fi de calități diferite. Am făcut și fond de ten din trei feluri de unturi: unt de shea, unt de mango, ulei de cocos și pigment natural. E o cremă hidratantă. Se pune în cantăți mici. Am o clientă care îmi spun că folosește produse de la mine de mult timp și nu i se mai termină. Se amuză când îmi spune că nu sunt rentabilă”, adaugă ea, care nici la vopsitul sprâncenelor nu folosește niciun ingredient chimic, doar vopsea organică.
Cristina face și tratamente cu parafină naturală la față, iar sora ei la mâini.
Economista Iulia completează oferta salonului cu partea de manichiură și pedichiură, și acestea tot organice.
”La un moment dat, înclinam să cred că tot ce ține de organic e marketing, dar rămânând însărcinată, m-am documentat și am aflat că tot ce pui pe tine merge în sânge, deoroll conține aluminiu, gelul de unghii conține mercur, fiecare conține ceva. Câtă vreme am lucrat în sistemul bancar la Cluj mi-am dat seama că toată lumea era în căutare de organic. Acolo găseam și saloane care numai acest tip de produse îl foloseau. Când m-am mutat de la Cluj la Bistrița și nu am mai găsit niciun salon organic aici, am zis că trebuie să facem ceva, cu atât mai mult cu cât și eu, cât am fost în concediu de maternitate, am făcut un curs de manichiură-pedichiură și unul de make-up, ambele acreditate.
Am început așa: ne făceam mai întâi noi frumoase, le făceam pe soacrele noastre, cumnatele. Am amenajat o cameră unde să nu mai aibă acces și copiii. Când am văzut că deja mai vin și alte prietene și cunoștințe am zis: trebuie să ne extindem, să avem un business. Ce ne-a bucurat și ne bucură este că o persoană care a venit o dată la noi a revenit, iar asta ne-a încurajat. Serviciile noastre sunt de foarte bună calitate la prețuri corecte, deși sunt scumpe produsele organice. De exemplu, prafurile pentru unghii sunt scumpe, iar cel care face o manichiură organică rămâne cu foarte puțin. O manichiură la noi costă 80 de lei, și-o poate permite oricine își dorește atâta timp cât sunt manichiuri cu gel care se pun la lampă cu 100-120 de lei. Eu mai fac manichiură SPA, manichiură japoneză care presupune aplicarea de ceară pe unghie, ceea ce o face transparentă, unghia e curată, naturală, ceara nu se duce de pe unghie. E manichiură clasică, sănătoasă. Ceara se aplică într-o anumită tehnică. Tot ce facem noi e potrivit pentru femei însărcinate, care alăptează. Și ele pot fi frumoase, curate, întreținute”, a spus Iulia.
Un alt punct forte al salonului My Symphony este acela că oferă foarte multă intimitate. ”Foarte rar se intersectează clientele. După fiecare clientă, lăsăm să treacă o jumătate de oră, dezinfectăm, sterilizăm și apoi vine următoarea. Nu e genul de salon în care vii să povestești cu alții dacă nu dorești acest lucru. Dacă o clientă vrea să spună ceva, o ascult cu plăcere, dacă nu, tăcem, eu îmi văd de treabă, ea ascultă muzică și se relaxează. E intimitate, am mers pe conceptul acesta chiar de la început. Avem două intrări separate pentru cosmetică și nails. Aici e o oază de liniște și relaxare”, adaugă Iulia căreia niciodată nu i-a plăcut zarva din saloanele clasice unde e un veșnic zumzet.
De relaxare totală și de liniște vor avea parte și clientele care vor alege tratamentul de remodelare corporală cu un aparat ultramodern care tot pe baze organice funcționează.
Așadar, dacă țineți la sănătate, prospețime și stare de bine, după o vizită la My Symphony veți putea avea:
- manichiură și pedichiură organică cu prafuri în care unghia nu se pilește și nu se pune la lampă
- remodelare corporală cu un aparat de ultimă generație LPG
- tratamente faciale cu produse organice
- mezoterapie virtuală care infuzează serurile în ten
- microdermabraziune
- exfolianți naturali
- abur cu ape florale
- măști la minut
- tratamente cu foiță de aur de 24 de karate
- tratamente cu foiță de argint
My Symphony organic beauty&nails. Bistrița, str. Ghinzii, nr.36A
Pe Cristina o găsiți AICI și la telefon: 0742 191 741
Pe Iulia o găsiți AICI și la telefon 0745 309 385
Felicitări! Trebuie un pic de curaj sa iesi din zona de confort dar merita
Multumi pentru aprecieri!
Este foarte util ceea ce faceti pentru pastrarea calitatilor straturilor pielii umane! Nu v-ati gandit sa consultati totusi si un medic dermatolog? Cred ca ar fi excelent ,un astfel de parteneriat ! Cu respect,dr.MNPop
Va multumim pentru aprecieri si pentru sugestii domnule doctor! Cu siguranta pe viitor vor exista colaborari cu medici dermatologi!