Actualitate

Două zile pline de aventură ”Pe urmele Contelui”, în Pasul Tihuța

La granița între Transilvania și Bucovina, în Pasul Tihuța, sunteți invitați în acest sfârșit de săptămână să porniți ”Pe urmele Contelui”… Dracula, evident. A doua ediție a concursului de orientare sportivă începe sâmbătă și ține până duminică.

Directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Turism Bistrița-Năsăud, Răzvan Cerceja, a explicat pentru Timp Online că evenimentul se află la a doua ediție întrucât prima s-a bucurat de succes.

”Evenimentul va fi pe Pășunea Rusului, din apropierea campusului Tășuleasa Social, loc în care s-au ținut mai multe evenimente. Acum vorbim despre un eveniment mai mic, un concurs de orientare sportivă sau turistică pe care îl organizăm împreună cu Nord Team, un club de orientare din Bistrița. Este un sport care presupune să parcurgi un traseu în cea mai mare viteză posibilă, dar să urmărești și niște puncte care sunt într-o anumită ordine. Primești o hartă și o busolă, iar ca să știi să le folosești trebuie să ai niște elemente de bază pe care le vom transmite celor neinițiați la fața locului, mai precis vom face puțină școală de orientare. Concursul se desfășoară pe mai multe etape și categorii de vârstă în zilele de 9 și 10 septembrie. Îi așteptăm cu mare drag pe toți, mai ales că vremea se anunță frumoasă. Și seara vor fi programe culturale, inclusiv foc de tabără și muzică folk”, a spus Răzvan Cerceja.

Potrivit directorului ADI Turism, județul Bistrița-Năsăud este în cărți pentru a organiza anul viitor finala campionatului național de orientare turistică școlară care anul acesta s-a ținut la Întorsura Buzăului.

Pe Pășunea Rusu, sâmbătă, va fi organizat un concurs de ștafete, formate din două persoane – un adult și un copil cu vârsta între 12-15 ani, care vor parcurge trasee diferite, respectiv copiii un traseu și adulții alt traseu, cumulându-se timpii realizați de fiecare ștafetă. Se poate concura și cu ștafetă formată din doi copii și doi adulți. Se vor acorda primelor trei ștafete cupe și diplome. Se va face și un traseu demonstrativ pe timp de noapte, după care foc de tabără și multă voie bună.

Duminică, începând cu ora 10.00, se va da startul la evenimentul ”Pe urmele Contelui”, la diferite categorii de vârstă.
Primelor trei clasați li se vor acorda diplome, medalii și premii.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.