„Urmând drumul parcurs imaginar de Bram Stoker în sec XIX, la 30km de burgul Bistriţa spre domeniile Moldovei, începe răcoarea ce-ţi va trece pe şira spinării de multe ori. Chiar la intrarea în zonă, pe dreapta, ne veţi gasi pe noi cu băutură, mâncare, concerte (Altar, Truda, Wire – AC/DC tribut, Krepuskul şi altii) concursuri şi voie buna. Cazarea o asigurăm în corturile voastre sau în cabanele din zonă pe bugetul fiecăruia. Avem şi trasee pentru câte o minitură prin zonă pentru cei care n-au stare”, anunţă organizatorii.
Potrivit acestora, Dracula Moto Party începe vineri la ora 14.00, iar de la ora 21.00 vor cânta Black Diamond, Times of Need, Krepuskul, Altar – show audio-vizual.
Sâmbătă, începând cu ora 12.00 va avea loc o paradă moto, de la ora 14.00 mai multe concursuri cu premii (mers încet cu motocicleta, împins butoaie, mâncat mici, băut bere cu paiul, tricouri ude, etc.), iar de la ora 20.00, concerte White December, Gravity, Garagatze, Vespera, Wire şi Truda. În încheierea zilei de sâmbătă va evolua trupa Sirius, cunoscută bistriţenilor pentru spectacolele cu foc pe care le-a mai prezentat la noi cu diverse ocazii.
Duminică este o zi rezervată trupelor rock locale. Biletele costă 20 lei/zi sau 35 lei/pentru două zile.
Bram Stoker a fost regizor de teatru, membru al Asociaţiei parapsihologice „Golden Dawn” din Londra, un avid scormonitor al vampirismului de obârşie irlandeză şi hindusă. Personajul principal al romanului său, tipărit în milioane de exemplare, este un vampir, Contele Szekler, poreclit Dracula.
Acţiunea romanului se desfăşoară în ţinutul Transilvaniei, despre care autorul afirmă următoarele: „Am citit că toate superstiţiile acestei lumi sunt adunate pe copita Carpaţilor, ca şi cum acolo ar fi centrul unui anume adânc imaginativ”.
Hotelul-Castel Dracula a fost construit în anii 80 la iniţiativa lui Alexandru Misiuga, la vremea aceea şef al turismului bistriţean. El a lecturat romanul „Dracula” al lui Bram Stoker a cărui acţiune se desfăşoară în ţinutul Transilvaniei şi a observat că atât descrierile care privesc oraşele Cluj şi Bistriţa, Pasul Bârgău (denumit în prezent Tihuţa –n.r) din Carpaţi, trecătoare care uneşte Transilvania de Moldova, cât şi descrierile altor locuri, respectă întru totul realitatea.
Alexandru Misiuga a denumit un nou hotel construit în oraşul Bistriţa, „Coroana de Aur”, aşa cum apare în romanul lui Bram Stoker, denumire păstrată şi azi, iar pe cel din munte, “Tihuţa”, întrucât regimul comunist nu a fost de acord cu numele “Dracula” . Abia după Revoluţie a fost redenumit. Ambele hoteluri au acum acelaşi proprietar, pe omul de afaceri Ioan Moldovan.
Pentru curajul lui Alexandru Misiuga, o asociaţie din Londra, a „draculiştilor”, l-a numit Baron al Casei Dracula şi i-a oferit însemnele ei, un inel cu cap de mort pe care Alexandru Misiuga le-a purtat cu mândrie în timpul vieţii. El însă a decedat în urmă cu câţiva ani.
Adaugă comentariu