Economie

Dragnea spune că un Guvern responsabil și românesc trebuie să ia măsuri și să limiteze prețul carburanților

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, la Bistrița, că Guvernul ar putea să limiteze prețul carburanților dacă este responsabil și românesc în adevăratul sens al cuvântului.

„Emil Boc este un mincinos. Tot ceartă instituțiile statului, ca și cum nu el le-ar conduce, că nu vin cu o soluție concretă pe masă și tot le dă termene”, a declarat Dragnea, nemulțumit că, de la o zi la alta, „OMV-Petrom își tot umflă conturile din banii tuturor”.

„Tot spune Emil Boc, și mai spune și domnul Ialomițianu de la Finanțe, că e nejustificată creșterea prețurilor ca și cum ar fi niște reporteri și își dau cu părerea și constată. Ei fac fotografii, sunt fotoreporteri. Nu vin cu nicio soluție. Cum să nu existe soluții? Dacă ești un Guvern responsabil, și asta este o problemă de importanță națională, ba chiar strategică, trebuie să iei măsuri și să limitezi prețul fiindcă, până la urmă, tu îți conduci țara, nu ți-o conduc multinaționalele. Un guvern românesc în adevăratul sens al cuvântului nu poate fi indiferent la asta”, a declarat el.

Liviu Dragnea a menționat că statul are pârghii să intervină în limitarea prețurilor prin reprezentanții săi în Consiliul de Administrație al Petrom.

„Boc critică faptul că s-a privatizat Petrom, dar, în schimb, vrea să mai vândă 9,8% din acțiuni. De ce mai vinde acțiuni dacă are o problemă cu faptul că s-a privatizat? Nu spune niciun cuvințel despre reprezentanții statului în Consiliul de Administrație al Petrom și că, prin acei reprezentanți, se poate interveni în ce privește prețul. Oamenii respectivi au o putere foarte mare fiindcă OMV nu are 80 sau 90% din Petrom”, a adăugat el.

Liviu Dragnea a mai amintit că, de fiecare dată când premierul vorbește de prețurile carburantului face referire la momentul în care a fost privatizat Petromul de Adrian Năstase.

„A fost o condiție acceptată de Traian Băsescu când era coordonatorul programului PSAL în 1998 sau 1999 când Petromul trebuia privatizate. A fost bine sau rău că s-a privatizat? E un alt subiect. Eu nu am fost în favoarea privatizării Petromului. Noi nu mai vrem să privatizăm nimic în România decât managementul”, a spus Dragnea.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS