Actualitate

Dragomir Cîmpan şi ”gaşca” de la ADI Deşeuri, buni de plată. Cât le cere Vitalia

Şeful Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Deşeuri Bistriţa-Năsăud, Dragomir Cîmpan, şi cei zece angajaţi ai structurii menţionate, sunt buni de plată. Întrucât au gestionat cum nu se poate mai prost proiectul de management integrat al deşeurilor şi s-a ajuns în situaţia actuală, Vitalia Servicii pentru Mediu SA Bucureşti se va îndrepta împotriva lor şi le va cere să plătească daune estimate la trei milioane de euro.

Potrivit unor surse din cadrul companiei, Vitalia a angajat propria casă de avocatură care va intenta proces executivului ADI Deşeuri Bistriţa – mai precis lui Dragomir Cîmpan, în calitate de şef al acesteia- şi îi va cere daune de 3 milioane de euro, bani care ar reprezenta „pierderi de operare”.

În concret, Vitalia acuză că ADI Deşeuri Bistriţa i-a furnizat date greşite privind numărul de beneficiari ai serviciului scris în caietul de sarcini, că nu a monitorizat utilizatorii care au luat pubele gratis – prin proiect – dar nu au mai plătit niciodată şi nu a făcut nimic pentru a-i determina să achite acest serviciu. De asemenea, Vitalia pretinde că foarte multe primării au furnizat date false companiei sub semnătură şi ştampilă. Mai precis, primarilor li s-a cerut să comunice numărul exact de beneficiari ai serviciului, iar unii care au în comune 4000 de locuitori au spus că, de serviciul de salubritate beneficiază doar 2000, iar ajutoare de încălzire au dat pentru 3500.

Pe de altă parte, nici 30% dintre agenţii economici nu au încheiat contracte cu Vitalia, iar ADI Deşeuri s-a prefăcut din nou că nu vede această situaţie. Astfel, din 14.000 de firme active înregistrate în judeţ, au încheiat contracte 3800 şi au plătit serviciul doar 3000.

Dintre bunii platnici, mulţi au trişat, susţine Vitalia, fiindcă au dus deşeurile la semiîngropate ca să reducă din cantităţile pe care le au de achitat. Toate aceste lucruri au dus la scăderea încasărilor şi la împingerea Vitaliei spre pierderea licenţei. Compania lui Octavian Morariu ar fi semnalat situaţia gravă în care se află încă de acum un an şi ar fi atras atenţia că nu va mai primi licenţă întrucât nu este echilibrată economic, iar ADI Deşeuri s-a prefăcut că nu înţelege situaţia şi a continuat să încaseze redevenţa fără să facă nimic pentru a remedia situaţia gravă.

Sabin Dragomir Cîmpan (PSD) a fost numit şef al ADI Deşeuri în 17 august 2012, el fiind auditor energetic autorizat pentru construcţii şi instalaţii şi membru al Clubului Lions Bistriţa. Cîmpan a fost şef al FPS în anii 90, director al firmei Rapid, dar şi şef al ANRSC Bistriţa, ceea ce înseamnă că era la curent cu legislaţia în domeniul licenţierii.

Despre ceilalţi angajaţi ai ADI Deşeuri nu se ştiu prea multe decât că unii au fost propulsaţi în funcţii bine plătite de către PDL (în guvernarea căruia s-a înfiinţat), iar alţii de către PSD. Pe site-ul ADI Deşeuri nu sunt trecuţi cu nume şi prenume, CV sau alte informaţii din care să reiasă că se pricepeau cu adevărat să administreze un domeniu atât de vast şi de complicat din toate punctele de vedere.

14 comentarii

  • Aoleoooo……n-o sa vedem niciodata asta.niciodatA.sint doar amemintari subtile. Vin alegerile si trebuie sa fie liniste .

  • Bistrițeni, la toamnă vin alegerile. La toamnă puteți încerca o triere selectivă a gunoaielor. Măcar veți putea spune că cel puțin ați încercat.

  • Stiam ca urmeaza sa apara tapul ispasitor . Asta patesti cand esti obedient presedintelui CJ . L-a bagat Radu in fata si acum va avea multa treaba prin tribunale . Campan nu a facut nimic de capul lui , el a pus doar in practica dispozitiile politice PSD-iste .

  • Foarte rau daca n-a facut nimic de capul lui. Că doar de-aia are cap să facă ce trebuie, ce spune legea, nu ce spune Radu. Pana când funcţionarii nu fac de capul legii , ci de capul şefilor va fi vai s-amar de capul lor. Bine-ar fi.

    • @Eugen Pasca Am mai auzit-o pe asta de un milion de ori şi nu sunt de acord cu ea. Fiecare om trebuie să judece cu mintea lui dacă poate sau nu să se ridice la nivelul exigenţelor unei funcţii. Când a luat salarii frumuşele acest domn era bine, nu? Acum că trebuie să dea seama pentru ce le-a luat, altul e de vină. Mai lăsaţi-mă cu aberaţiile astea. Câţi dintre dumneavoastră aţi accepta să pilotaţi un avion fără să ştiţi? Nu înseamnă că alţii, care acceptă să facă lucruri la care nu se pricep, nu „mor” într-un fel sau altul.

    • Astia au stiu intotdeauna sa se orienteze la supt din banii publici! Vezi trecutul glorios al directorului su(s)pus! Al lui si al echipei sale!

  • Păi faceţi-le publice acum fiindcă le plătim din bani publici. Poate ne spuneţi şi cine sunt angajaţii ADI cu nume şi prenume. Pe site nu i-am găsit. În mod normal, ar trebui să le cunoaştem şi CV-ul sau măcar de-ai cui sunt.

  • Ei cred ca se pricep Cristiana , paradoxal , toti prostii se cred destepti . Asa le intuneca diavolul mintea . Diavolul ne poate induce ganduri , din pacate pentru el , nu ni le poate citi . Sa vezi cand o fi la inghesuiala obedientul , cum il da in gat pe chelner in 2 timpi si 3 miscari . Stim ca legea favorizeaza delatorii .

  • Cine este acum în concediu? Dacă se știa ca din luna mai nu exista licență , cineva trebuie sa dea cu subsemnatul pentru faptul ca Vitalia a fost lăsată sa opereze în continuare și pentru ca nu s-a încercat sa se remedieze situația pana acum. Ar trebui sa auzim vorbindu-se despre demisii și chiar mai mult.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.