Actualitate

Drept la replică al USR Bistriţa-Năsăud

Drept la replică ref: articol presă TimpOnline.ro – articol Învăţăturile unui ziarist către „salvatorii’”României – apărut pe 27 Octombrie – semnat Cristiana Sabău.

„Biroul Județean USR BN s-a constituit în data de 27 Octombrie 2016. În consecință, nu aveam posibilitatea, anterior acestei date, să reprezentăm oficial imaginea sau poziția USR, indiferent de forma de exprimare sau întâlnire cu reprezentanții presei. Am organizat conferința de presă la ora 18:30 deoarece majoritatea colegilor sunt angrenați în activitățile profesionale în timpul zilei, iar la orele 17:00 a avut loc ședința de constituire Birou Județean USR BN, în cadrul căreia a fost aleasă structura actuală de conducere.  Astfel, domnul Lorand Toth, actualul președinte USR BN, s-a aflat pentru prima oară în cadru “oficial” în față presei locale. Întâlnirile din trecut cu ziariștii, momentele evocate de dvs. au avut loc într-un cadru informal, cu ocazia unor vizite ale colegilor de la București. Referitor la amânarea răspunsului la întrebarea “Candidati?”, va precizăm că nu am anunțat nicăieri în cadrul comunicatului o eventuală discuție despre candidaturi.

Am  intenționat doar să prezentăm oficial echipa USR BN și să ne cunoaștem cu presa. Lista de candidaturi s-a depus la BEJ în ziua următoare conferinței, deoarece toate detaliile tehnice nu erau finalizate (cunoașteți problemele de la BEC privind sigla partidului).

Vă mai precizăm faptul că, momentan, nu dispunem de un sediu de partid, am achitat “din propriile buzunare” toate cheltuielile aferente ședințelor, organizate în săli de conferința profesionale, aparținând unităților de cazare locale.  Problemele tehnice de filmare sunt inerente lipsei de experiență la transmisiile LIVE. Încercam să fim cât mai transparenți și să redam realitatea evenimentelor în direct, nu regizate sau editate.

Toți voluntarii USR care au constituit primul Birou Județean au joburi, majoritatea au un confort material corespunzător, unii chiar lucrând pentru firme multinaționale. Nu este corect să ne caracterizați înainte de a ne cunoaște!

În ceea ce mă privește, în calitate de cetățean, țin să va precizez următoarele:

  • Lucrez în funcția de Moderator Conținut IT. Acest job presupune o dublă specializare: cunoștințe solide și fluență în exprimare în Limba Engleză, precum și specializare pe anumite domenii de IT. De unde avantajele dublei specializări (Limbi Moderne și IT)
  • Am lucrat inclusiv în străinătate (Franța și Statele Unite), unde am plecat să muncesc din cauza lipsei de oportunități din România, datorată unui sistem politic corupt, dar am ales să revin în țara, întrucât pot să îmi realizez proiectele de la distanță, și, în același timp, să ofer ceva comunității în care am crescut și m-am format ca om.
  • Până la vârsta de 28 de ani, din veniturile realizate pe plan profesional, am reușit să achiziționez un apartament și o mașină (clasă medie), deci nu mă consider “calic”

Solicit publicarea acestui drept la replică, având și asentimentul și aprobarea colegilor din Biroul Județean USR BN.

Cu respect și considerație pentru toate articolele de presă publicate de dvs,

Sorin Rebrişorean, vicepreședinte USR Bistrița-Năsăud

Etichete

50 comentarii

  • E foarte bine că organizația a dat acest drept la replică. Erau unele aspecte care trebuiau clarificate. Și e bine ca și publicul să le afle. Le urez succes și lor și dv.

    • Vali – unul dintre cei… care sunt platiti ca postaci… tu esti?
      Poti sa explici, inteligent sau macar inteligibil, ce ai vrut sa spui cu cuvintele de mai sus?
      E cam din topor cu coada putreda!

    • Made in Romania, postacii PSD n-au nici un interes să comenteze despre USR pentru că pe PSD îl ajută prezența USR-ului în dauna PNL-ului. Deci, aveți din acest punct de vedere un obiectiv comun, adică eliminarea Partidului Național Liberal, probabil vă deranjează sintagma „Național”… Iar postacii PNL observ că, în toată țara, fac campanie pro USR, oricum mai competent decât o faceți voi…

      p.s. probabil sunteți proaspăt venit din Franța și nu ați urmărit de-a lungul anilor comentariile mele pe timponline în care n-am iertat și n-am menajat pe nimeni indiferent de culoarea politică…
      p.s.s. eu nu mă semnez cu alte pseudonime deoarece după cum ați putut constata țin foarte mult la sintagma „Unul dintre cei 7.400.000” (am rotunjit în jos pentru a scădea furturile lui Dragnea)…

  • Rapunsul este punctual si corect după părerea mea. Nu e nevoie de bani pt politica. Ne-am saturat sa fim furati de policieni cu bani si cu interese ascunse! E nevoie de bun simt si hotarire! Succes !

  • Urmăresc această publicație nu doar pentru informarea obiectivă oferită, dar mai ales pentru implicarea firesc subiectivă, sinceră și naturală, a interacțiunii dintre cititori și autorii articolelor. Rar subiecții intervin, iar dacă aceștia au veleități de politicieni ignoră total un posibil dialog cu cititorii.
    Acum avem un drept la replică, ce vine să ne lămurească pe deplin că nu mai avem salvare. Politicieni în devenire nu ratează ocazia de-a deveni ridicoli, de a-și apăra propria imagine uitând că pe noi vor să ne salveze, nu propria aroganța, ce ar trebui schimbată cu umilința de bun simț al începătorului în politicianism.

    • Domnule Safriuc, fiti mai ingaduitor. Tocmai lipsa de experienta in politica ii face pe unii sa mai dea cate un chix.
      Toata lumea (ma rog, aproape) era curioasa sa afle cine sunt candidatii USR. Multi sperau sa poata sa se agate de ceva, in conditiile in care oferta celorlalte partide e subtire, ca sa nu zic mai multe.
      De multe ori, cei care intra in politica trebuie „sa demonstreze”, sa raspunda unor intrebari de genul „cine mai e si asta, ce mai vrea si el, ce a facut pana acum ca sa mertite etc”. Adica chestii legate de propria imagine, nu-i asa? Intrebari legitime, pana la un punct. Mai interesant ar fi dupa opinia mea sa aflam mai exact ce vrea USR, care e directia pe care o propun ei. Pana acum am aflat niste chestii generale, sper ca pana la alegeri sa vina si cu chestii concrete.
      Dar e imposibil sa disociem imaginea personala de o candidatura. Acuma cum considera fiecare sa-si apere imaginea, sa si-o promoveze, tine de el si de entitatea politica pe care o reprezinta.
      Ar mai fi de discutat multe, dar un lucru e clar : e mult mai usor „sa faci politica” intr-un partid consacrat, ce are la indemana anumite unelte (uneori chiar functii publice) ce ii permit sa semnalizeze. Daca ne dorim un suflu nou in politica, ar trebui sa fim mai deschisi. Inclusiv cu prevederile ce ingreuneaza un pic accesul in competitia electorala (vezi 200 000 de semnaturi). Asta nu insemna din start ca tot ce e nou e si bun. Pana la urma, o oferta electorala bogata insemna ca ai mai multe sanse sa gasesti in final un candidat sau o lista de candidati pe care sa-ti pui stampila gandindu-te si la altceva decat raul cel mai mic.

    • Fă Mihaela, dacă tăceai ,,filozoafă” rămâneai…dl. Sorin se poate mândri cu rezultatul muncii lui, în timp ce tu te lauzi cu ce ți-au luat părinții…Să ştii că-i o mare diferență… deci care-i ,,calicul”, în cazul de față?…
      Apropo’, după apartament şi maşină, un bărbat nu ți-au luat părinții?…că la 26 de ani…ar fi cazul…

  • Cine se scuza se acuza , asta inca nu au aflat salvatorii Romaniei , marea majoritate cu studii medii , vedeti lista lor . Daca vrei promo , vii cu proiecte , nu cu replici . Sunt multi care au lucrat in SUA si Franta , la cules de castraveti sau carat mobila , nici o problema si nici o rusine . Doar ca cine a lucrat in IT nu se mai intoarce , garantat .

  • Din cate imi dau eu seama (si din comentariile rautacioase de mai sus), aparitia USR-ului strica rau de tot niste calcule politice ale dinozaurilor si se incearca orice este posibil pentru a opri „raul” din start.
    2 lucruri sa nu uitam:
    – dinozaurii ne tot conduc de vreo 25 de ani
    – exista tineri competenti carora nu le da nimeni sanse
    Continuam tot asa?

    • Acest comunicat merita o conferință de presă, s-au spus mai multe în acest drept la replică decât în conferința de presă… Foarte pe scurt, domnilor USR-iști nu scrie nicăieri că imediat după ședința de constituire (aporpos a fost în 26, nu în 27 octombrie) a unei organizații sau birou județean obligatoriu se face o conferință de presă în care să transmiți presei și publicului doar asta. O șezătoare în care spui doar cum te cheamă, ce ai studiat și parcursul profesional este ceva pueril, ceva care se face maxim la grădiniță. Prezentarea oficială a echipei se poate face printr-un comunicat de presă iar cunoașterea cu presa a fost făcută mult înainte, în întâlniri informale, precum ați precizat și domniile voastre. Referitor la amânarea răspunsului, aceasta este o chestiune care jignește inteligența și logica simplă. Ne spuneți cu alte cuvinte că dumneavoastră nu ați știut componența unei liste, a candidaților partidului USR, cu nici două zile înainte de depunerea acestor liste la BEJ. Este greu de crezut așa ceva și dacă totuși așa stau lucrurile atunci este cu atât mai grav. Vorbiți despre competență și despre joburi bune dar vă scuzați pentru lipsa de experiență. Problema tehnică pe care am văzut-o cu toții este una emblematică pentru spiritul cu care vine partidul acesta, USR, în sensul că vreți să ne salvați pe toți dar fără să faceți un test sau o probă înainte să vedem dacă funcționează salvarea voastră. Vorbiți despre transparență dar nu ne coumuncați nimic, principii, valori proiecte concrete și nici măcar numele celor care doriți să ne reprezinte în Parlamentul României pentru următorii 4 ani…
      P.S. Nu vi se pare ciudat domnilor de la USR că majoritatea reprezentanților USR au nume străine și au făcut studii sau au lucrat în străinătate, mai ales în Franța? E peste media statistică, sigur înțelegeți statistica…
      P.S.S. Comunicatele de presă, chiar dacă sunt gândite de o echipă, se semnează de către președintele partidului, pentru că președintele este persoana care reprezintă partidul, dar probabil că mai aveți multe de învățat…

    • Esti departe… de planeta pamant
      Iar unui sovin ca tine nu prea merita sa-i raspundem. Mult te duce capul daca apreciezi omul dupa numele care il poarta!
      Teoria conspiratiei, ce sa-i faci…
      Noi, romanii, ne hranim cu ea de 26 de ani si, de fapt, suntem vai de capul nostru!

    • Faptul că pun o întrebare legitimă adresată în urma unei observații de bun simț, aceea că există foarte multe persoane cu origini străine cu studii în străinătate și cu joburi în străinătate (mai ales FRANȚA), mă face în opinia dvs. șovin?!? Mă așteptam de la un partid care pretinde că e transparent să poată să răspundă la o întrebare simplă: Dacă sau nu legăturile cu străinătatea sunt un criteriu pentru apartenența la USR, iar dacă nu, atunci cum se justifică prezența în număr atât de mare a celor cu caracteristicile prezentate mai sus?!? O simplă coincidență?!?…
      p.s. Șovinism, conform DEX înseamnă: Atitudine politică constând în afirmarea superiorității unei națiuni asupra altora, în manifestarea exclusivismului și intoleranței naționale; naționalism extremist. Naționalism agresiv și extremist, care propagă exclusivismul național și intoleranța. Termenul e din FRANCEZĂ, mă așteptam să-l știți. Pe viitor vă rog frumos să aveți proprietatea termenilor pe care-i folosiți, mai ales a celor din FRANCEZĂ…

    • Problema e ca in USR e EXCLUSIVISM anti-national, ANTI-ROMANESC. USR pare a manifesta o atitudine SOVINA la adresa ROMANILOR.

  • Politicienii cu exoerienta au fost oare benefici pentru popor?Se vede rezultatul dupa 25 de ani.Ei fac gargara multa si in rest isi vad de interese.Cand vad ca un post nstional TV bate seara de seara apa in piua legat de pensiile romanilor si rezultatul e ca si-au pus parlamentarii si magistratii pensii uriase ma apuca greata.E bine sa dam a nu stiu cata oara sansa si altora.Poate .Speranta moare ultima.

  • Domnule Vali anti Băsescu ( ca și mine de altfel), permiteți-mi să fac două observații la ultimul dv. comentariu:
    1. Vă rog să nu-i mai dezinformăm pe cititori. Dacă v-ar interesa suficient subiectul ați putea regăsi numele candidaților USR BN în toată presa locală plus pagina lor oficială de Facebook.
    2. Să zicem că aveți dreptate și „majoritatea” reprezentanților USR au „nume străine” deși este un mare neadevăr ce spuneți, asta, pentru un om educat care urmărește cu inteteres, cu dorință de informare și cu dorință de mai bine pt. poporul său nu ar trebui să fie un punct negativ ci dimpotrivă, diversitatea în orice domeniu aduce de obicei valoare. Suntem în Ardeal, aici am conviețuit mii de ani cu diverse culturi și cu câteva excepții ne-am înțeles și ne-am completat reciproc cu succes. Personal mă distrează cum unii, neputând reproșa prea multe unui partid nou încearcă să vină cu critici demne de curtea școlii, gen nume străine sau situații materiale, etc. Eu zic să avem răbdare măcar vreo 2-3 ani până vom vedea ce poate face USR în parlament, dacă vor trăda sau nu (se laudă că nu o vor face), ce poziții vor lua de la Tribună și așa mai departe. Abia apoi putem spune dacă e ceva de capul lor sau nu. Cum i-am răbdat pe alții 26 de ani mai putem aștepta 2-3. Mulțumesc.

  • Indulgența invocată de domnul Roth este sinonimă cu o complicitate la un viitor politic ce continuă practicele de azi. Cei de ieri invocau sărăcia lor, cerșind votul nostru, azi se pierd în palate. Cei de azi etalează valorile materiale dobândite, uitând că valorile morale sunt punctul slab al politicului.
    Afirmația “din propriile buzunare” este o insultă la toți mici întreprinzători, ce prin eforturi uriașe susțin o economie în derivă. Deriva are cauză lipsa de orientare spre interesele comunităților a politicienilor de ieri și de azi.
    “Candidați?” și ei răspund că nu este în ordinea de zi a conferinței de presă. Ei așteaptă ca ziariști să pună doar întrebările propuse de ei. Asta nu e lipsă de experiență, este aroganță pură, Made în România.
    Nu spun nimic de coordonatele unde se pot pune cererile de aderare la noul partid. Nu vor noi membri? Își sunt sieși suficienți? USR-ul are, fără să fie perfect, unul dintre cele mai democratice statute de funcționare dintre toate partidele politice. Dar păcat, la fel ca liberali ce au în doctrină toate pârgile de progres a unei țări, nu respectă statutul cum nici liberali nu aplică doctrina. Și uni și alți sunt populați de oameni puși pe căpătuială și dispreț față de valorile morale.
    USR cu astfel de statut, ce poate fi îmbunătățit, are posibilitatea de-a reforma clasa politică. Dar acesta doar dacă noi membri în loc de îmbunătățirea statutului vor face o aliniere cu statutele celorlalte partide.
    Domnule ”Cititor” eu nu merg la vot să dau șansă altora de se îmbuiba din banul public. Politicianul de azi doar asta face, omul politic trebuie să facă ca noi, toți ceilalți, să avem șanse de prosperitate nu doar unele minorități profesionale.

    • Domnule Safriuc, indulgenta era ceruta pana la aplicarea stampilei. Acolo, in cabina de vot, aplicam criteriile care conteaza. Pentru fiecare, evident. Daca acel candidat nu ne-a convins, daca partidul respectiv nu a stiut sa se faca ascultat sau nu ne place ce a transmis, il excludem.
      Dar e destul de greu sa ne facem o parere despre un alergator daca noi nici nu l-am vazut cum alearga.

  • Alegătorul, despre care vorbiți, era la antrenament, poate primul lui antrenament, deci s-a văzut ce poate. A început antrenamentul ca omul de nimic ce vrea să îngrașe porcul în ajun de Crăciun. Pleacă la start cu o locomotivă demnă de toată cinstea, Nicușor Dan, dar el pare că dă cu stângul în dreptul și plecă la drum cu frâna trasă. Prea mulți au luat startul și au dat speranțe deșarte spectatorilor ce plătesc scump acest spectacol.
    Consider că acele criterii democratice, trecute în Statutul USR, nu au putut fi aplicate în termenul scurt de la înființare. Plecarea la drum cu jumătăți de măsură, cu scuza că nici ceilalți nu sunt mai buni, este o nouă țeapă ce ni se pregătește.
    Poate voi depune după alegeri o solicitare de-a deveni membru a acestui partid, totul depinde nu de scorul obținut ci numai de platforma ce o vor susține.
    Citiți Statutul USR și veți găsi principii democratice neîntâlnite la alte partide. E drept că principiile nu sunt aplicate egal pentru selecția tuturor candidaților, dar totuși este un precedent de luat în seamă.

    • Alergatorul era la incalzire.
      Cred ca o sa ne lamurim in scurt timp cat de bine alearga.
      Eu mi-as doti ca USR-ul sa ma lamureasca in primul rand daca e un partid orientat mai mult spre dreapta sau mai mult spre stanga. Si, evident, sa-si tina promisiunile.

    • Oare nu ne-am saturat de discutat de doctrine si de stanga-dreapta? De 26 de ani ne tot orientam si tot de perete dam cu capul

  • Made în România este tipic, la noi doctrinele se discută nu se aplică. La noi dictatura în partid este preluată de lider, doctrina, singura ce trebuie să domine, este convertită de la stânga la dreapta cu ușurința unei curve ce își schimbă partenerul.

    • Câteva argumente ai Cristina, sau chiar ai o problemă, dai cu bâta-n baltă, te noroiești toată și vinovați sunt cei care nu au secat balta.

    • Comentariul era un raspuns la Made in Romania care folosise cu o foarte mare usurinta termeni gravi precum SOVINISM. In acceptiunea in care folosise dumnealui (totalmente impropriu) termenii a fost si comentariul meu.

  • ciuma rosie vrea ca IT-istii si oamenii cu adevarati isteti sa emigreze fara intoarcere ca ei sa poata prosti aici electorat doritor de ulei,zahar,moaste,manele,mistic etc,in concluzie ciuma rosie vrea teleormanizarea Romaniei,numai asa ei pot sa-si asigure praduirea tarii in continuare,de data aceasta nu le mai merge,in Transilvania nu o sa se produca nici o teleormanizare,desi BN e cam teleormanizat

    • Sa nu exageram si sa nu subestimam inteligenta alegatorului bistritean. Multe zone din judet au fost si sunt de viziune si orientare de dreapta (sau liberala, sa zicem, desi termenul a devenit destul de uzat moral in ultimii ani). In ultima perioada, au votat cu stanga, dezamagiti fiind de promisiunile nerealizate ale dreptei traditionale. Daca USR va avea capacitatea de a capta voturile celor „de dreapta” si de a scoate tineretul la vot, s-ar putea sa avem o surpriza la alegeri, in Decembrie!
      USR intra in Parlament, deja au 10% la nivel national, aspect recunoscut de toate partidele si sondajele, ramane de vazut ce scor fac in judet si daca dau un deputat

  • Adrian Dragomir , tu ai lucrat in IT afara pe post de femeie de serviciu la o companie de IT , daca te-ai intors dupa 7 ani ca sa schimbi ceva . In IT afara se discuta de salarii de peste 10.000 de Euro net pe luna . Las-o incet ca macane . Aici poti schimba cu succes iala de la usa sau vre-un bec ars .

  • Domnilor mergeti si lucrati ceva, nu mai postati cu atata patos, ca din pix sau din tastatura toti sunteti buni, dar la capitolul realizari in folosul cetatenilor romani sunteti pe „zero” (ma refer la cei care posteaza mult si des, se stiu ei). Deci nu va mai scremeti ca nu aveti sanse la premiul Pulitzer. Daca vreti sa dovediti ceva, faceti-o prin fapte nu prin vorbe!

    • O personalitate cu mare influență în politica noastră fără orizont, spune că internetul este ”o mare pagubă pentru omenire”. În aceiași notă este și binevoitoarea dumnevoastră observație. Toți care citesc și se manifestă sunt niște leneși fără loc de muncă, oameni fără realizări. Este în mersul lucrurilor de la noi ca fiecare să-și vadă limitat doar de jobul lui, de ce DNA se bagă peste politică, de ce ziariști nu pupă-n fund guvernul, iar dumneata de ce vă dați cu părerea cititori ai ziarului?

    • taci ca spui numai prosti! Eu lucrez zilnic de la 18 ani,si in afara tarii si in tara,intodeauna am muncit legal,niciodata la negru,ceva economii am,si imi spui tu ca sa nu comentez sau sa critic niste politicieni corupti care vezi doamne in opinia ta au ceva realizari,asa ca o sa critic cand vreau eu

  • Domnule Roth , v-ati pripit cand ati plecat din PNL si va puneti sperante inutile in salvatorii Romaniei . Uitati-va la listele lor pentru Parlament . In afara de 1 inginer si o profesoara de franceza , cam toti au studii medii , inclusiv vicepresedintele lor Rebrisorean care nu a terminat facultatea de Informatica dar se crede specialist IT . Probabil stie sa instaleze Windows-ul si crede el ca e indeajuns . Cu manageri relatii clienti , agenti comerciali , educatori si tehnicieni feronerie nu poti salva nici macar un SRL , decum Romania . Daca as fi vazut ceva doctorate pe acolo mi-as fi declarat sustinerea lor , altfel , dezamagire totala , oportunisti marunti ca de obicei .

    • Hai lasa-ma domnule Marica cu doctoratele, ca oricine isi poate lua un doctorat in ziua de azi si ulterior se constata ca a plagiat. Daca nu stiai si Gabriela Montoiu are doctorat!
      In politica nu prea conteaza studiile, ca te poti instrui si singur daca vrei; poti sa fi blindat de diplome si sa nu faci nimic pentru societate, sau sa executi comenzile altora care se folosesc de tine, deci sa ne intelegem. In politica trebuie sa sti sa vorbesti, sa fi onest si sa faci lucruri care sa usureze viata oamenilor si sa creasca nivelul de trai.
      Poti sa fi calic dar sa ai viziune (ca tot s-a vorbit pe aici despre calici). In lume sunt destui miliardari care in tinerete erau calici si destui politiceni de succes care au pornit de jos. Si un calic poate schimba lumea daca i se acorda o sansa!

    • Domnule Marica, imi pare rau sa va spun ca mentalitatea Dvs apartine unei epoci care sta sa apuna. Chiar asa, avem nevoie de politicieni cu doctorate? Dupa toate dezvaluirile privind valoarea doctoratelor din Romania?
      In rest- e un atac de tip „ieftin” tot ce ati scris

  • Uite că noi îi votăm, știm noi de ce. Voi ceilalți pupați în continuare moaște și votați cum vă spune Andreicuț turnătorul și Teodosie Șpagatonul. Așa că fiecare la cât îl poate duce capul.

  • Uite că noi îi votăm, știm noi de ce. Voi ceilalți pupați în continuare moaște și votați cum vă spune Andreicuț turnătorul și Teodosie Șpagaton. Așa că fiecare la cât îl poate duce capul.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.