Drug Test: Rezultat pozitiv în cazul unui șofer de 19 ani din Bistrița

Holistic

Un tânăr de 19 ani din Bistrița a fost depistat în timp ce conducea un autoturism după ce ar fi consumat substanțe psihoactive. El a fost testat cu aparatul Drug test, aflat din această săptămână în dotarea Poliției Rutiere.

”La data de 19 iulie, polițiștii Biroului Rutier au oprit în trafic, pentru control, un tânăr de 19 ani din Bistrița, care conducea un autoturism pe raza municipiului Bistrița. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drug Test 5000, rezultatul fiind pozitiv, și a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice. Polițiștii Biroului Rutier efectuează cercetări pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe”, informează Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

Polițiștii bistrițeni de la Rutieră au în dotare două aparate Drug Test, cu ajutorul cărora pot depista conducătorii auto care au consumat substanțe psihoactive.

Testarea cu Drug Test se face din salivă, acesta putând detecta șase tipuri de droguri. Dacă la testarea cu acest aparat rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă. La testarea cu Drug Test nu este relevantă concentrația, iar Codul Penal sancționează cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

Și în week-end vor fi organizate acțiuni pe linie rutieră în cadrul cărora vor fi folosite aparatele Drug Test.

Consumul de substanțe psihoactive influențează comportamentul conducătorilor de autovehicule, afectează capacitatea de a conduce, diminuează reflexele, aceștia nemaiputând fi stăpâni pe propriile mișcări și evita obstacolele apărute în cale. Totodată, conducătorul unui vehicul care a consumat substanțe psihoactive poate deveni agresiv, trecând foarte ușor de la o stare calmă la una de nervozitate, în cele mai multe cazuri finalitatea fiind producerea unui eveniment rutier, uneori cu consecințe deosebit de grave.

Eugen Gheorghe

A absolvit Facultatea de Litere, Secția Română-Engleză, a Universității București. A debutat în presă în 1996 la publicația Steaua Sport Magazin. A lucrat, de-a lungul timpului, la ziarul ProSport, postul de radio Europa FM, agenția de presă Mediafax, dar și la clubul de fotbal Gloria Bistrița, unde a fost purtător de cuvânt. Din 2011 scrie la Timp Online.
Eugen Gheorghe

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.