Cu ocazia Maratonului Via Transilvanica 2024 a fost lansat Ghidul Biciclistului pe ”drumul care unește”. Ghidul cuprinde descrieri complete din punctul de vedere al tipului de teren, al elevației, plus durata de parcurgere și alte detalii utile pentru cei care vor să străbată traseul.
Cartea va fi disponibilă în curând în magazinul oficial pentru comenzi online, dar se poate deja descărca de pe site pentru cei care vor să-l utilizeze pe cărare. Ghidul va fi tradus în perioada următoare în patru limbi.
”Ne bucurăm că putem inspira și noi alți oameni acum și să le arătăm o perspectivă despre care, poate, nu știu că există. Sperăm ca această carte să-i ghideze pe traseul cel bun, să nu se piardă pe el”, a menționat Asociația Tășuleasa Social.
Proiect inițiat în anul 2018 de Asociația Tășuleasa Social, Via Transilvanica reprezintă un traseu turistic și de pelerinaj de 1.400 km care pornește din Bucovina, de la Putna, străbate Transilvania și se încheie la Drobeta Turnu Severin. În Bistrița-Năsăud, traseul trece pe aproape 200 km prin comunele Lunca Ilvei, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Budacu de Jos, Cetate, Dumitrița, Mărișelu, Șieu, Șieuț, Monor, dar și prin municipiul Bistrița.
Sper că au trecut in ghid și că lăsarea câinilor liberi în sate sau la stâne, pe itinerarul Via Transilvanica, face parte din cultura neamului românesc și a dacului liber.
Să nu fiți aspri în judecată, gandidu-va că sunteți pe continentul european. Sunteți, da’ numa’ geografic. Nu ca legi și modul în care acestea se aplică.
Mno, asta e.
Draga Mița,
Tocmai asta da autenticitatea locului. Fără astfel de „manifestări de cultura a neamului romanesc” am fi un popor șters, european.
Măcar aveți bicicleta?
Salutare la toată lumea. Mă bucur enorm de mult pentru această realizare până în acest moment….o zi făină la toți