Actualitate

Drumeții de pe Via Transilvanica se vor putea caza în Căsuța lui Mihai din Parcul Perilor Seculari

Drumeții de pe Via Transilvanica se vor putea caza, în curând, în podul Căsuței lui Mihai din Parcul Perilor Seculari, unde vor fi montate trei paturi supraetajate cu un număr total de șase locuri, anunță Clubul Lions Bistrița.

Locurile de cazare vor fi disponibile pentru drumeți în regim gratuit după ce va fi aprobat un regulament de funcționare al Parcului Perilor Seculari și se va parafa un acord de colaborare cu Via Transilvanica, de dorit chiar din acest an.

”La Căsuța lui Mihai sunt montate panouri solare, avem curent electric. Cele trei paturi supraetajate intenționăm să le montăm în pod, vor semăna cu refugiile Salvamont, așa cum sunt de altfel și pe Camino de Santiago. Drumneții care poposesc acolo își vor putea încărca telefonul, vor putea mânca, se vor putea odihni. Nu vom percepe nicio taxă. Podul căsuței va fi deschis. Noi sperăm să fie oameni civilizați cei care vor poposi acolo și responsabili. Avem și camere de supraveghere, dar trebuie să ajungem, ca și în alte țări, să fim civilizați”, ne-a spus Olimpiu Cocian de la Clubul Lions Bistrița.

”Intenționăm să tragem și apa, prin cădere, fiindcă am găsit un izvor sub pădure. Așteptăm acordul Consiliului Local în acest sens. Tot ce facem va fi donat în proprietatea publică a municipiului Bistrița. În plus, am conturat un regulament al Parcului Perilor Seculari. L-am înaintat serviilor publice din Primăria Bistrița spre analiză și avizare. Urmează să facem și o dezbatere publică pentru că un regulament, ca să îl respecți, trebuie să îl cunoști. Este nevoie de un regulament pentru disciplină, pentru rigoare, pentru durabilitatea lucrurilor de acolo. Nouă ne pare bine că este vizitat Parcul Perilor Seculari, sunt și elevi care merg, dar se vede că trec și oameni needucați pentru că noi periodic suntem nevoiți să curățăm zona de gunoaiele pe care le lasă în urmă”, a declarat Floare Gaftone, președintele în exercițiu al Clubului Lions Bistrița.

Perii de peste 200 de ani de pe Cocoș au fost plantați pe pășunea comunală de tinerii sași care se căsătoreau. Povestea lor va fi aflată de toți cei interesați prin scanarea unui cod QR. În același mod, vor afla și ce rol au hotelul pentru arici sau cel pentru insecte amenajate la inițiativa inginerului Mihai Bilegan care a văzut amenajări similare în Germania.

În toamnă va fi montat în Parcul Perilor Seculari și un uscător de fructe unde vor fi uscate perele pădurețe, cerute de cei care sunt pasionați de meniuri vânătorești. Acesta va fi inaugurat în cadrul unui eveniment despre care vom oferi detalii la momentul potrivit.

3 comentarii

  • E un început fain. Totuși eu cred că o asociație din care să facă parte mai multe gospodării, care să primească turiști la prețuri decente și servicii de calitate, ar fi necesară.
    PĂREREA MEA!

    17
    4
    • O, ba da, se poate mai decent. De marimea unui card, scris cu litere de-o schioapa, sa nu vada nici cei cu „ochi de vultur”. Si-acum, lasand gluma, de ce credeti ca nu ar fi decent la dimensiunea aceasta? Cu certitudine are un scop: acela de a fi vazut de departe, de drumetii care strabat Via Transilvanica.
      Numai bine.

      7
      1
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.