Actualitate

Aplicația Visit BN și Drumul Vinului, promovate la Târgul de Turism al României

(FOTO) Aplicația #VisitBistrițaNăsăud a fost lansată oficial la Târgul de Turism al României în prezența Ministrului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, a secretarului de stat Alexandru Pugna de la Ministerul Culturii, dar şi a foştilor sportivi Gabriela Szabo şi Viorel Moldovan, ambii originari din judeţ, anunţă preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

Potrivit acestuia, aplicația cuprinde ofertele operatorilor de turism, oportunitățile de petrecere a timpului liber și locurile ce pot fi vizitate în județ. Ea poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store.

„Prezentarea județului nostru a fost la înălțime datorită creatorilor populari, ansamblului profesionist Dor Românesc, expozanților și inimoșilor mei colegi de la Asociația de Promovare a Turismului Turist în Bistrița-Năsăud. Le mulțumesc atât lor, cât și bistrițenilor noștri aflați la București, care au vizitat standul nostru: Gabriela Szabo, Viorel Moldovan, Silviu Mănăstire, Daniel Suciu, Alexandru Pugna și multor alți bistrițeni care se mândresc cu locurile în care au copilărit. Cel mai căuat și apreciat produs oferit de Asociația de promovare a turismului este Pașaportul de intrare în Ținutul Contelui Dracula”, un produs de promovare turistică ce a înregistrat anul trecut un imens succes.

Anul acesta, pașaportul este oferit vizitatorilor de la Târgul de Turism al României cu o hartă a Ținutului Contelui Dracula pe care sunt punctate locațiile unde contele Dracula a lăsat suprize oaspeților săi (discounturi la cazare, gustări din partea contelui sau un pahar de țuică pentru curaj).

Tot la această ediție a fost lansat și Drumul Vinului în Bistrița-Năsăud, dedicat exclusiv turiștilor care vor să cunoască cele mai noi crame din Bistrița-Năsăud și vinurile care ne-au făcut odată celebri. Toate cele patru crame pot fi vizitate de-a lungul anului de turiști, putându-se organiza, în funcție de vreme, degustări în vie sau în cramă, însoțite de bucate tradiționale specifice zonei”, a scris şeful CJ.

„Colț de casă în Bucuresți, la Târgul de Turism. Bistrița-Năsăud este casa noastră și i-am poftit pe toți să ne treacă pragul. Făcând asta vor înțelege cu siguranță de ce ducem dorul atât de tare locurilor noastre natale de fiecare dată când plecăm și de ce ne bucurăm când ne întoarcem. Felicitări tuturor celor ce au făcut eforturi să popularizeze frumusețile județului nostru la cel mai important târg de profil din țară, în primul rând Consiliului Județean și continuând cu ADI Turism și Produs în Bistrița-Năsăud”, a scris pe Facebook deputatul Daniel Suciu.

La standul județului a ajuns și deputatul Ionuț Simionca, președintele PMP Bistrița-Năsăud: ”Aam fost prezent la Târgul de Turism al României, organizat la Romexpo în Bucureşti, să susțin turismul din judeţul Bistriţa-Năsăud. Îi felicit pe cei care se ocupă de promovarea turismului bistrițean pentru prezenţă şi sper ca, în câțiva ani, să fie promovat şi parcul de aventură Wonderland – care urmează să fie construit în Bistriţa prin parteneriat public-privat. Această investiţie, care nu presupune cheltuirea banilor cetăţenilor din capitala de judeţ, va deveni realitate doar în cazul dacă primăria va da şansa oamenilor de afaceri bistrițeni să investească în acea zonă”.

 

7 comentarii

  • Ce ar putea vizita turiştii in BN?
    Să meargă la shoping? Nu sunt magazine ca lumea.
    Să meargă la Dracula? Care Dracula, la Tihuța este un hotel construit in 1982. Nu are nimic istoric, este o constructie nouă.
    Să meargă la Pestera Tăusoarelor? Nu este deschisă accesului turistic. Doar speologii au voie să intre acolo.
    Să meargă la Sângeorz-Băi? S-a distrus statiunea.
    Să meargă la Colibita? Nu se vede lacul de garduri, iar hotelurile noi din beton şi sticlă arată groaznic.
    Bistrita este aglomerată, poluată şi s-a dezvoltat haotic dpdv. urbanistic in ultimii 30 de ani.
    Să meargă la Casa Someşană? Nu au apă plată, nu au orez, nu au ciolan la 200g (doar la 800g., de parcă eu mănânc 800g.) vinul casei este cel mai prost vin pe care l-am gustat vreodată, murăturile sărate si cu gust de mucegai).
    Satele noastre care odată erau frumoase, armonioase, cu cladiri asemănătoare, şi construite în acelaşi deceniu, cu arhitectură săsească, ungurească sau românească, acum sunt un talmeş balmeş arhitectural.
    Ce as vizita eu?
    -Herghelia Beclean
    -Băile Figa (mai mult pentru copiii mei).
    -Cramele Lechința (degustare de la sursă)
    -Casa Săsească din Livezile
    -O drumetie pe un vârf muntos (Ineu, Heniu sau Pietrosul Călimanilor).
    – Crama Veche (sub Casa de Cultură)
    – Atelierul de Cafea
    – Cofetăria
    – Centrul vechi, ruinele zidul de apărare.
    Atractiile turistice din Bistrita-Nasaud ar fi natura şi ceea ce a mai rămas din clădirile medievale.
    Adică ceea ce ne-a lăsat Dumnezeu şi ceea ce a rămas de la saşi şi unguri.

  • Nu veniți la Bistrița , că nu aveti ce vedea….o drumeție in munții noștri, da, va recomand ! În rest…numai de bine am vrea sa auzim ! Am vrea….:(

  • noa mă cârcotașâlor !
    Turiștii îi pot vedea – dacă nu-s duși la schi în Austria (ori cu pluta, ar zâce un glumeț din beclean) – pe Crețu și niculae aghiotantul lui.
    D-apoi struțî și merele de iarnă , le-ați uitat ? ce comori compozite, de lemn tănase , îs astea !

    • Nu stiu ce aveti cu strutii, este prost gandita prezentarea dar asta nu este vina strutilor,uite ce zice un istoric:

      „Corneliu Gaiu, cercetător la Muzeul Judeţean Bistriţa spune că stema a fost dată Bistriţei de către regele Sigismund de Luxemburg, membru al Casei d’Anjou odată cu câştigarea autonomiei urbane a oraşului. „Atât struţul, cât şi crinii sunt elemente de pe scutul regilor din dinastia d’Anjou. Bistriţa este singurul oraş din Transilvania care avea elementele unei dinastii atât de cunoscute şi răspândite cum este blazonul Angevinilor. Restul oraşelor au simboluri ale familiilor care au fost în fruntea oraşului sau care au pus bazele coloniei respective”, explică Gaiu. În prezent, în Bistriţa se poate vedea o singură stemă cu struţ în afara muzeului. „În Biserica Evanghelică, pe un stâlp al scării care duce la tribună a fost cioplită stema. Mai avem şi la muzeu stema originală de la 1480 de pe Poarta Lemnelor şi mai multe reproduceri ale acesteia. La fel cum se găseşte şi în stema brezlei fierarilor pe care o avem în inventar”, explică cercetătorul de la Muzeu.

      Deci mai bine condamnati campania proasta decat ideea in sine!

  • Nu au turisti ce vizita nici in Bistrita si nici in judet, eventual prostie, mai bine sa mearga la Oradea, Alba Iulia, Sighisoara

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.