La mijlocul lunii iunie, Consiliul Local Bistriţa a găsit soluţia magică prin care să asfalteze unele străzi din oraş. Le-a botezat „drumuri comunale” ca să intre în programele guvernamentale, bugetul oraşului fiind ceva mai sărac decât puşculiţa ţării. Zis şi făcut, numai că entuziasmul aleşilor de a transforma oraşul în sat, cel puţin în privinţa denumirilor date unor străzi, se pare că a depăşit graniţele cadastrale ale urbei.
Cel puţin aşa susţine Primăria Şieu Măgheruş care s-a plâns Prefecturii că Bistriţa i-a şterpelit un drum care îi aparţine şi care ar fi parte din păşunea comunei.
Specialiştii din Primăria Bistriţa au căutat însă copii după inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Bistriţa şi care dovedesc faptul că terenul aferent traseului drumului este proprietatea publică a municipiului. Ei susţin că tot proprietatea municipiului Bistriţa este şi terenul aferent tronsonului de drum care face obiectul plângerii prealabile formulată de comuna Şieu-Măgheruş care susţine că acesta este proprietatea sa, fapt nesusţinut cu documente de proprietate.
Ei mai arată că, după cum rezultă din Registrul cadastral al municipiului Bistriţa din anul 1970, precum şi din verificarea documentelor de proprietate ale municipiului Bistriţa şi cele transmise de comuna Şieu-Măgheruş, rezultă că drumul în discuţie este proprietatea municipiului Bistriţa fiind un drum de exploatare, traversează două trupuri de păşune şi nu a fost niciodată proprietatea comunei Şieu-Măgheruş.
Deşi Prefectura a ameninţat Consiliul Local Bistriţa cu judecata în caz că a încălcat legea, forul legislativ al oraşului e decis să se ţină tare pe poziţii. Nu va revoca decizia luată.
Între Bistriţa şi Şieu Măgheruş a mai existat o dispută şi atunci când s-a pus problema încasării taxelor din parcul industrial de la Sărăţel, aparţinând Teraplast.
Adaugă comentariu