Pe drumurile naționale din județ sunt necesare anul acesta lucrări de întreținere și reparații care se ridică la circa 70 de milioane de lei. Prioritare vor fi reparațiile pe DN 17, în zona Pasului Tihuța, unde e plin de gropi.
Secția Bistrița a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj a cerut circa 70 de milioane de lei de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru lucrări de întreținere periodică a DN 17, DN 15 A și DN 17 D de la Beclenuț la Salva.
”Tot DN 17 ar avea nevoie de lucrări de întreținere periodică. De la ultima reabilitare au trecut 15 ani, normal că trebuie făcute. Prioritar trebuie făcută zona de la Mureșenii Bârgăului la Piatra Fântânele unde degradările sunt mai acceptuate. Avem și acum probleme, ne apar gropi, în fiecare zi astupăm cu mixtură stocabilă, așteptăm să vină primăvara și să demarăm lucrările prioritar pe sectorul de la Bistrița până la Mureșeni, cel mai afectat. Mai avem în program turnarea unui covor asfaltic nou de la Mureșenii Bârgăului la limită cu județul Suceava. Anul trecut s-au făcut 7 km, urmând ca anul acesta, în funcție de fondurile alocate, să continuăm”, a spus inginerul șef Grigore Vlad, de la Secția Bistrița a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj.
Drumarii mai au în plan anul acesta să facă și lucrări de întreținere periodică pe DN 15 A între Sărățel și limită cu județul Mureș unde vor să toarne un covor subțire.
”Avem și două proiecte mari pe DN 17D, unul la Beclenuț, de refacerea drumului afectat de calamități. Sunt în desfășurare lucrări de 18 milioane de lei, stadiul realizării fiind undeva la 80%. Și pe DN 17C, la Dealul Ștefăniței avem un proiect în derulare în valoare de 10 milioane de lei, stadiul de execuție fiind de aproape 90%. A fost nevoie de o nouă expertiză și am oprit lucrările care se vor relua în primăvară”, a adăugat el.
Anul acesta se montează și parapete pe DN 17 D în zona Rodna – Valea Mare și zona Feldru, unde sunt câteva puncte periculoase.
Prefectul Teofil Cioarbă a spus, la rândul lui, că s-au făcut demersuri încă de la finalul anului trecut pentru obținerea de fonduri cu care să se facă reparații pe drumurile naționale din județ, iar după aprobarea bugetului pe 2025 se va ști suma exactă.
Vai săracii
n-or fi având bani. Păi banii de pe rovinietă, taxa de drum din prețul combustibilului, oare merg în buzunarele Grindeanului et comp? Întreb, nu dau cu bota.
Dacă ne uităm incepand de la limita cu județul Suceava spre vatra dornei, drumul destul de bun, cum intri in bistrița năsăud îi dezastru. Asta se numeste incompetenta și bătaie de joc.
@Nelu ,nu le iau apărarea ,dar n ai mai fost de mult pe acolo .![😀](https://s.w.org/images/core/emoji/15.0.3/svg/1f600.svg)
De la limita cu Sv pînă la Piatra Fîntînele e parfum drumul .
Si catre Cluj pe cand refaceti stratul de uzura?Sau asteptati pana cand drumul este praf? Cei din Cluj au refacut stratul de uzura acum vreo 4 ani pana la Dej… La noi pe cand?
Nici o problemă le repară nea Georgescu cu extratereștrii !
Eu zic să lăsați naționalul așa cum e că nu ne mai interesează ,doar avem deja autostrada nordului ,conform legii din 2020 sau 2021 .Lua v ar draq de mincinoși .Și cînd vă ia poate luați cu voi și toți proștii ăia care vă votează de 30 ani īncoace .
Drumurile de la noi se repara aproape anual deoarece nimeni nu respecta limita de tonaj – toti supraîncarca.
Cumva, niste smecheri cu firme de transport se îmbogățesc pe banii dati de fraierii cu masini mici (calculati cam care e raportul dintre autoturisme si capete tractoare)
Cel mai bun exemplu? Trecerea la nivel cu calea ferata de pe Lucian Blaga care se poate vedea în cel hal arata dupa nici 2 ani de la „reabilitare”, nu mai vorbim de valurile din carosabil din giratoriul cu Calea Moldovei.
Daca vrem drumuri bune ar trebui sa respectam legea, asa cum se întâmplă pe dincolo.
Nici nu trec ai noștri bine de granița si îi urcă ungurii pe cântare mobile, știu ei ce știu …..
Nu înțeleg de ce circulați pe drumurile naționale când județul e plin de autostrăzi ”neamenajate” (ca să-l citez pe primarul nostru). Le avem doar că sunt ”neamenajate”. Atenție că se acceptă doar plata cu cardul la ieșirea de pe ele.
Tu esti prea mistocar. Nu prea lasi alesii sa si faca treaba ducand programul lor electoral….la final asa cum au invatat de la precedentii lor….MINCIUNA SI ABUREALA….la care romanii…mai ales NOII PARLAMENTARI II CITEAZA SI MANDRESC CA I A INTALNIT
Dar în Bistrița când se vor asfalta străzile de pământ?? Halal reședința de judet,sunt străzi multe de pământ fără lumină,canalizare,mai rău că la sat!!