Actualitate Recomandări

DSP Bistrița-Năsăud: 35 de cazuri de gripă, mii de oameni cu boli de sezon

Bolile de sezon i-au copleșit și pe bistrițeni. Nu mai puțin de 35 de bolnavi de gripă au fost diganosticați săptămâna trecută de medicii de familie și de cei din spitale. Starea a opt dintre ei a fost mai gravă, ei fiind internați în spital. Așa cum se știe, o femeie a decedat.

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, au mai fost diagnosticați 377 de pacienți cu pneumonie (cu 70 de internări în spital) și 3956 cu infecții acute ale căilor respiratorii (cu 40 de internări în spital).


”Cea mai comună infecţie virală este răceala, care afectează mucoasa nazală, sinusurile, faringele şi căile respiratorii. Există multe virusuri diferite care produc răceala, însă rinovirusurile sunt implicate cel mai frecvent. Răceala se transmite atunci când mâinile unei persoane vin în contact cu secreţii nazale provenite de la un individ infectat. Contrar părerilor “din popor”, frigul nu determină apariţia răcelii şi nu creşte riscul de infecţie.

Simptomele răcelii debutează la trei zile de la infectare, persoanele afectate simţind iniţial o senzaţie neplăcută la nivelul cavităţii nazale sau faringelui. Ulterior apar simptome precum strănut, rinoree (nasul care curge) şi stare generală de disconfort.

Gripa este o infecţie a plămânilor şi căilor respiratorii, care se manifestă prin febră, dureri în gât, tuse, migrene şi stare generală proastă şi care apare mai brusc. De aceea, poate fi uşor confundată cu simpla răceală, dar este cauzată de virusuri diferite şi produce simptome mai severe. Anual, gripa afectează 5-10% din populaţia adultă, explozia de cazuri înregistrându-se în special la sfârşitul toamnei sau începutul iernii.

Cât despre tratamentul acestor “boli de sezon”, trebuie să ştii că antibioticele nu sunt eficace împotriva răcelilor şi gripei, însă în caz de infecţie bacteriană asociată cu o infecţie virală (viroză), tratamentul antibiotic este deseori necesar.

Totuşi, băile calde, supa de pui, ceaiul îndulcit cu miere, legumele şi fructele proaspete, suplimentele alimentare, antiinflamatoarele de tipul ibuprofenului şi analgezicele sunt remedii comune şi eficiente împotriva acestor afecţiuni”, scrie CSID.RO

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS