Social

Dulcețuri și siropuri de pe Valea Bârgăului, 25 la număr, atestate ca produse tradiționale

Din anul 2013 până în anul 2019, Povila de Bîrgău și Pita cu crumpiri marca Asociația AFI-ProFamilia au fost singurele produse atestate ca produs tradițional, fiind deschizătoare de drum în județul Bistrița-Năsăud.

Astăzi Asociația AFI-ProFamilia a obținut atestarea pentru alte 25 de produse tradiționale, astfel ajungând să își depășească propriul record. Dacă în anul 2019 s-au atestat 26 de produse ca si produs montan, la acestea, în anul 2020, s-au adăugat alte 25 de produse atestate ca produs tradițional, astfel stând la loc de cinste cu un total de 53 de produse cu denumire calitativă conferită de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Chisăliță de zneură, Chisăliță de mură, Chisăliță de afine, Chisăliță de soc, Chisăliță de merișor sălbatic, Chisăliță de pomnițe, Chisăliță de nuci verzi, Chisăliță de cireșe pădurețe, Chisăliță de pene de rujă, Chisăliță din pene de acăț, Chisăliță din pene de lilie, Chisăliță din pere pietroase, Hece-pece, Liptar, Sirop de zneură, Sirop de mură, Sirop de afine, Sirop de soc, Sirop de pene de soc, Sirop din pene de acăț, Sirop din pene de rujă, Sirop din pene de tei, Sirop de nintă, Sirop din muguri de buhaș și Sirop din șimbru de câmp sunt produsele atestate tradițional în anul 2020.

”A fost o muncă grea, laborioasă , epuizantă  în anumite perioade, dar tenacitatea și perseverența echipei Asociaţia Femeilor Întreprinzătoare (AFI), coordonată de d-na Doina Monda  și-au spus cuvântul, în finalul fericit de astăzi. Există încă multe probleme de rezolvat: lipsa finanțării ONG-urilor, promovarea produselor, costurile mari privind analizele necesare, etc,  dar asociația speră să găsească resursele să le depășească”, anunță Agenția Națională a Zonei Montane.

Toate aceste produse pot fi găsite pe site-ul www.afiprofamilia.ro; www.madr.ro sau prin intermediul aplicației de telefon mobil CPAC.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS