Scandalul în care este implicată fosta directoare a Liceului Agricol Bistrița, Simona Belea, acuzată de procurori de trei infracțiuni de delapidare, a dus la câteva reacții în lanț. A fost nevoită să demisioneze, iar ISJ să numească pe altcineva în fruntea școlii.
”Doamna Belea și-a depus demisia din funcția de director chiar săptămâna trecută, luni. Soțul a venit cu demisia, iar acolo scria că este incompatibilă cu funcția de director. Am sunat-o ca să văd dacă nu cumva vrea să revină asupra deciziei, neștiind despre ce e vorba, nu a răspuns la telefon, și am aflat ulterior din presă ce s-a întâmplat. Am discutat cu unul dintre membrii Consiliului de Administrație al școlii, doamna profesoară Rodica Visuian, și dânsa a acceptat nominalizarea. Vineri am avut ședință CA la ISJ și am făcut demersurile necesare pentru a fi detașată în funcția de director al Liceului Agricol Bistrița”, a declarat inspectorul general Mihai Mureșan.
Urmarea scandalului în care este implicată fosta directoare, inspectorul general a atras atenția tuturor directorilor că ”toată lumea trebuie să știe că ce este bun public nu e proprietatea nimănui, tot ce există în școli”.
”Sigur că eu, mai mult decât s-a scris în presă (despre acest caz al fostei directoare -n.r.), nu știu. Justiția va stabili despre ce este vorba. Cert este că toți directorii unităților de învățământ, toată lumea care are responsabilitatea gestionării unor bunuri publice, trebuie să fie conștientă că nu e în altă calitate decât de administrator al acelor bunuri și trebuie să o facă cu pricepere și responsabilitate maximă”, a spus Mureșan.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au plasat-o sub control judiciar timp de 60 de zile pe directoarea Liceului Agricol Bistrița care este acuzată de trei infracțiuni de delapidare.
Profesoara Simona Belea este acuzată că a utilizat în interes personal autoturismul școlii – cumpărat inițial pentru ca elevii să facă gratuit școala de șoferi în interes personal și s-a deplasat cu el inclusiv la Cluj-Napoca, că a cumpărat diverse bunuri (furtun, cositoare pentru gazon, scară metalică cu patru trepte, lopată, etc) în valoare de 1400 de lei de la un mare magazin din Bistrița care le-a plătit cu banii școlii, dar și le-a însușit și că a înstrăinat tablă provenită din renovarea sălii de sport a liceului unei persoane contra sumei de 3000 de lei fără respectarea procedurii legale.
In sfarsit s-a facut dreptate. De-acum va fi ordine si curatenie atat la liceul agricol cat si la celelalte scoli din judet. Si precis nu se va mai fura nimic iar niciun bun al scolilor nu se va mai utiliza in scop personal. Oare asa sa fie ? N-am nicio indoiala ! D-vs. , aveti ?
Ai dreptete ,,Leo”…e cea mai tare glumă pe ziua de azi…
Conform lui Tiriac exista 2 variante de manageri:
1. Prostul – cu el evolutia este ZERO, pur si simplu nu-l duce capul.
2. Hotul – fura, dar mai si face.
Pe care-l preferati?
Vasile, este o utopie ceea ce povestiti dvs. Suna frumos, dar tot o utopie este!
Managerii din mediul privat sunt tot romani, nu uitati asta. Diferenta este ca ei fiind baieti inteligenti stiu fura inteligent, nu ca si cozile de topor de la stat (furtul vizibil de pe luna).
Daca nu as fi vazut combinatii ale managerilor din mediul privat romanesc probabil v-as fi crezut. Si manageri de multinationale, nu o prastie de firma privata. Doar ca ei au limita atunci cand fura, daca ar veni la stat mai mult ca sigur ar deveni “nelimitati”.
Intelegeti ca romanul este balcanic, are in sange combinatiile. Din pacate asta suntem, un popor imposibil.
@ Vezi aici „managerul” ăla privat care a vândut containerele acelea inutile primărie și care ca urmare a perfomațelor lui în furt legal acum a ajuns consilier local, vai de capul nostru pe mâna cui a ajuns primăria Bistrița.
poi doamna respectiva a distrus liceul agricol facand clase de seral pe diverse domenii ca erau mai profitabile… nu pentru liceu, pentru ea.