Politică

După mai bine de 60 de ani, de ziua sa, Regele Mihai revine la Parlament şi se va adresa naţiunii

Cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani, Regele Mihai se va adresa românilor de la tribuna Parlamentului.

Parlamentul a aprobat propunerea liberalilor de a-l invita pe 25 octombrie pe Regele Mihai într-o şedinţă solemnă a Legislativului, decizia fiind luată cu 203 voturi „pentru”, trei voturi „împotrivă” şi 46 de abţineri.

Casa Regală precizează că a primit cu bucurie vestea invitării Regelui de a se adresa Camerelor reunite ale Parlamentului României, cu ocazia împlinirii vârstei de 90 de ani.


„Revenind la tribuna Parlamentului după mai bine de şaizeci de ani, Regele se va adresa naţiunii într-un moment în care este nevoie de încredere, unitate, speranţă şi respect în societatea românească”, consideră Casa Regală, care apreciază că decizia Legislativului este o dovadă de democraţie şi libertate, de clarviziune şi de simţ al istoriei.

Regele Mihai I al României s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul legitim al Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-mamă Elena. Prima domnie a Regelui Mihai a început în 1927, după moartea bunicului său, Regele Ferdinand I. Regele-copil a fost tutelat de o Regentă condusa de unchiul său, Principele Nicolae al României.  După venirea pe tron a Regelui Carol al II-lea, în iunie 1930 şi după plecarea Reginei-mamă în exil, Regele Mihai a rămas în grija tatălui. În urma abdicării tatălui său, la 6 septembrie 1940, a redevenit Regele Mihai I. A fost obligat sub ameninţare de către autorităţile comuniste să abdice, la 30 decembrie 1947.

 

Foto: familiaregala.ro

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS