Orice plimbare într-un magazin de electronice riscă să vă lase și mai confuzi. Zeci de televizoare întinse pe pereți, sisteme audio din care nu poți înțelege mare lucru și acronime și specificații care mai mult te încurcă. Din fericire, e simplu să vezi un film la o calitate bună în sufrageria ta.
Televizorul
De departe cea mai importantă piesă. Lucrurile care contează cu adevărat sunt puține la număr. Diagonala modelului depinde mult de spațiul pe care îl ai la dispoziție. Dacă iei un televizor prea mare și stai aproape de el, nu te vei putea bucura cum trebuie de conținut.
Și de rezoluție trebuie să ții cont. Vei vedea că 4K este promovată la greu prin toate magazinele. Realitatea este că, cel puțin acum, avem un singur post TV românesc care emite în format 4K. Dacă vrei să alegi un TV LED cu o astfel de rezoluție, va trebui să recurgi la Netflix, HBO GO, Amazon Video și YouTube pentru conținut de înaltă calitate.
Ai grijă, însă, pentru că clipurile video la o astfel de rezoluție necesită o viteză bună de internet.
Sistemul audio
La fel ca în cazul televizorului, contează foarte mult cât ești dispus să cheltuiești. Prima variantă la care poți să te gândești este un sistem 5.1. Pentru versiunile cu fir, gândește-te dacă ai cum să pui sateliții-spate în așa fel încât să nu te împiedici mereu de ei.
O soluție mai elegantă este soundbar-ul. Atât în versiune simplă, cât și cu subwoofer, un soundbar va fi mai simplu de instalat și îți va oferi o calitate cel puțin la fel de bună precum cea a unui sistem 5.1.
Un aspect inedit pe care trebuie, de asemenea, să îl iei în calcul este acustica sufrageriei tale. Textilele ajută foarte mult, în acest caz. O draperie dintr-un material mai gros va reduce ecoul sunetului și, prin urmare, va îmbunătăți experiența audio.
Partea inteligentă
Televizoarele au devenit și ele smart. Doar dacă alegi modelele foarte ieftine poți scăpa de un sistem de operare ce permite instalarea de aplicații. Toți marii producători promit o experiență multimedia desăvârșită. În mare parte au dreptate. Fiecare sistem are limitările sale. De exemplu, Android TV nu poate rula aplicația HBO GO. Mulți producători se rezumă la actualizări ale sistemului de operare pe o perioadă de timp foarte scurtă. Astfel, dacă ceva revoluționar apare peste 2 ani, sunt șanse foarte mici ca televizorul tău să poată rula așa ceva.
O salvare o constituie accesoriile smart pe care le poți atașa unui televizor. Google Chromecast este cea mai populară și accesibilă variantă. Și n-are probleme în a rula filmele și serialele de pe HBO GO. Dacă ești utilizator iOS, AppleTV este soluția pentru tine, deși costurile de achiziție sunt mult mai mari.
Avantajul ambelor sisteme este că primesc actualizări constante din partea producătorilor. În plus, acestea pot fi integrate într-un sistem inteligent de accesorii – Google Home, respectiv Homekit. Dacă te mulțumești însă doar cu Netflix, YouTube și HBO Go, majoritatea televizoarelor de pe piață sunt de luat în considerare.
Adaugă comentariu