”Mă bucur că sunt în Bistriţa-Năsăud, nu e prima dată, îmi sunt dragi şcolile acestui judeţ şi vin mereu cu bucuria de a vedea ce s-a mai făcut, de a încerca să vedem ce mai trebuie făcut. Discuţiile cu domnul primar s-au centrat în jurul problemelor pe care le au şcolile. În primul rând Colegiul Naţional ”Liviu Rebreanu”, care are neapărată nevoie de reabilitare. Cu un lider atât de puternic precum domnul Oltean în judeţ, e aproape de necrezut că un liceu de talia CNLR a rămas în situaţia de a nu fi reabilitat. Într-un an în care resursele financiare au fost dimensionate de cei care au fost la putere, vom încerca prin proiecte cel puţin să începem reabilitarea acestui liceu pentru că acesta merită, prin ce se face acolo, prin strădania profesorilor şi elevilor, plus că poartă un nume important pentru acest judeţ. CNLR merită să primească o altă înfăţişare”, a spus Ecaterina Andronescu într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa.
Ministrul Educaţiei a precizat că discuţiile de la Inspectoratul Şcolar Judeţean se axează ”pe rezultatele examenelor care tocmai s-au încheiat, prima sesiune de bacalaureat, evaluarea şi admiterea în clasa a IX-a”. ”Pornind de la aceste teme, putem construi proiectele de care avem nevoie, astfel încât peste un an să nu mai vorbim de rezultate slabe cum au fost anul acesta. Am avut numeroase întâlniri cu directori de licee, inspectori generali din toate judeţele, pentru a propune un set de măsuri orientate la nivel naţional, la nivel de inspectorate, dar mai ales la nivelul fiecărei şcoli, deoarece aceste măsuri trebuie particularizate pentru fiecare şcoală, pentru fiecare cadru didactic. Măsurile vor fi monitorizate de Inspectoratul Şcolar, căruia aş vrea în mod deosebit să îi dau această atribuţie, pe care de altfel o are dar să îl scutesc de alte elemente birocratice, pentru că monitorizarea calităţii învăţământului mi se pare una dintre cele mai importante atribuţii”, a spus ea.
Doamna Andronescu a fost și va rămâne cel mai prost ministru al educației: a desființat școlile profesionale, a cerut peticirea programelor școlare distrugându-le coerența, a introdus teste grilă la examenul de bacalaureat, a tăiat ora de dirigenție la liceu, a propus ca absolvenții de liceu fără bacalaureat să poată deveni studenți. Vorbește cu nonșalanță despre sistemul preuniversitar pe care nu îl cunoaște și nu îl înțelege, pe care l-a distrus încercând să-l păstreze în zona modelului sovietic. Are vârsta pensionării: să își vadă de pensie!
in mai putine cuvinte,a distrus tot! poate olteanu n-a facut mare lucru pt liceele si orasul nostru,dar daca facea,mai ales ca are o fiica ce invata la col l rebreanu,se interpreta,logic,acum e acuzat ca n-a facut :)) cine sa ii mai inteleaga pe actualii?
ultima stire,antonescu nu mai demisioneaza:)) ,sa-i faca in ciuda lui base ,astia chiar fac o joaca de copil din tara asta,ei se contreaza,noi platim mai mult la banci ….si atunci pe cine sa mai votam? cine ,din cei de la putere acum,mai au credibilitate in fata acestui popor oropsit?
monica esti cumva monica consilier ?
sasarman sau cum era numele?
nu,sunt monica simplu cetatean al acestui oras,om in campul munci de peste 20 de ani,imi castig munca cinstit,si ma gandesc cu groaza ca am scadenta la banci in 20 ale lunii,si cursul valutar creste
Să mă ierte Dumnezeu, poate sunt eu mai naiv, dar să-mi explice cineva cum poate un deputat să intervină LEGAL pentru a reabilita o şcoală, atribuţiile acestea fiind în curtea altcuiva..primărie, ISJ. Ce putea face, să dea un telefon şi să spună „sunt Marele Oltean de BN, scoateţi nişte fonduri şi reabilitaţi liceul X”? Cum se numeşte asta, trafic de influenţă?
Nu-i popa de vină pentru dezastrul din ograda mea. Eu sunt!
LOBBY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Activitatea de lobby se referă la influențarea legitimă a deciziilor politice, prin activități de comunicare profesionist realizate, care implică expertiză legislativă, tehnici discursive si abilități strategice.
Prin lobbying se înțelege activitatea unui grup (sau persoană) care încearcă să determine puterea legislativă sau executivă să adopte o poziție sau să ia o decizie care să servească interesele legitime ale respectivului grup. În plus, prin lobbying (activitatea de lobby), factorii decizionali -parlamentarii, reprezentanții administrației publice centrale și locale etc. – pot beneficia, prin intermediul acestor grupuri, de expertiza unor specialiști în diferite domenii. Dintr-un alt punct de vedere, lobbying-ul constituie un mecanism prin care se menține legătura dintre alegători și aleșii lor, pe durata mandatului acestora din urmă.
În România este foarte persistentă confuzia între trafic de influență și lobby, mulți oameni considerându-le sinonime. O declarație făcută de președintele Traian Băsescu într-o conferință de presă a depreciat și mai mult acest tip de activitate, atunci când șeful statului a acuzat grupurile de interese ca subordoneaza mediul politic. Ulterior a revenit asupra declarației, precizând că există și grupuri legitime de interese.
e unul dintre baietii destepti,……………….deci se descurca el…………….ha ha ha
Liceul Liviu Rebreanu a fost condus in cea mai mare parte daca nu intotdeauna, de PSD, daca nu ma insel. Acolo a fost si este director d-l Costica Rus, nu? Pe dansul ar trebui sa il intrebe d-na Andronescu cum de liceul nu este reabilitat. Ce treaba are Ioan Oltean? De ce d-l Costica Rus nu a apelat la Radu Moldovan sa il ajute cu o reabilitare daca tot asa se procedeaza, ca doar este colegul dansului de partid si a fost tot deputat mai mult decat trebuie, de ce sa apeleze la Oltean? Dar, inca o data, PSD si in special D-na Andronescu, ne arata care aste adevarata lor valoare, cat ii duce capul. As fi vrut sa fiu de fata la un raspuns al d-lui Radu Moldavan la remarca d-nei Andronescu.
Daca ati uitat dragi co-comentatori: CNLR anul aceasta a primit in folosinta o cladire complet nou si superdotat. Nu are de ce sa se plinge deocamdata nimeni.
In plus a durat si mult timp pana s-a clarificat cu contractele cu proprietarul scoli si doar pe urma sa poate investi. Cum acum CJ este condus de USL si dl Rus face parte din altceas tabera, contractele rezolvate, urmeaza schimbari poate si la celelalte cladiri.
Iar la stat totul dureaza mai mult, studiu fezabilitate, oferte, lititatie etc, si doar la sfirsit….peste ceva ani poate, rezultatele.
Sa nu uitati ca statul are si de nevoie bani si nu o tipareste singur. Adica platiti i va impozitele…
mai bine n-o primea!