Politică

Elena Pop: Vreau să fac din Bistrița Bârgăului un loc mai bun pentru toți

O femeie antreprenor își dorește să conducă una dintre cele mai frumoase comune din județ, Bistrița Bârgăului, care are un nestemat: Colibița. Elena Maria Pop candidează la funcția de primar din partea PNL și le cere localnicilor să parieze pe viitor.

Elena Maria Pop, cunoscută drept Lili, este fiica Mărioarei și a lui Ilie Albu, doi oameni simpli cu suflet mare. S-a născut și a crescut în Bistrița Bârgăului, despre care spune că este ”locul ei de suflet”. E mamă, soție și antreprenor.

De ce a intrat în cursa pentru funcția de primar

”După 4 ani de Consiliu Local, am rămas cu aceeași dorință: de a aduce o schimbare din dragoste pentru oameni și pentru locul care pentru mine înseamnă acasă. Am decis să nu mai stau deoparte. Am decis sa mă implic. Să-mi fac vocea auzită. Îmi doresc din tot sufletul ca lucrurile să funcționeze mai bine și să punem Bistrița Bârgăului pe harta celor mai bine administrate comune din țară. Această dorință o am de mai bine de 5 ani, însă decizia de a fi eu cea care produce această schimbare am luat-o pe ultima suta de metri, mânată fiind de vocea oamenilor care gândesc și simt ca și mine”.

Visul ei: Bistrița Bârgăului să devină o comunitate unită

”Îmi doresc să aduc plus valoare în toate domeniile: al sănătății, al educației, cultural, în ce privește înființarea de noi locuri de munca, dezvoltarea turismului, astfel încât sa crească atât nivelul de trai al cetățenilor, cât și imaginea comunei. Pe lista mea sunt atât obiective mici, care țin de nevoile de bază ale cetățenilor, cât și obiective de anvergură, care ar schimba total fața comunei. Cred ca mi-aș pune amprenta în fiecare colțișor posibil, pentru că așa e felul în care îmi place să fac lucrurile. Să iau în considerare tot ce poate fi îmbunătățit, astfel încât să fac trecerea de la mediocritate la excelență. Oamenii sunt cea mai mare bogăție a comunei. Unul dintre proiectele mele de suflet pentru Bistrița Bârgăului este să creez o comunitate unită, iar liderul are un rol foarte important în acest sens. O comunitate unită este o moștenire extraordinară pe care o putem lăsa generațiilor viitoare. Cum cred eu că se poate realiza asta? Prin relații de calitate cu toți cetățenii, empatie, să le cunoști nevoile și să vii în sprijinul lor, prin prețuire, respect și fără judecată. Îmi doresc să creez oportunități prin care oamenii să poată socializa și petrece timp împreună. Îmi doresc o dezvoltare sustenabila și trainică de care să beneficieze și copiii noștri. Asta înseamnă proiecte de calitate, duse la bun sfârșit, pentru binele comunei și al cetățenilor”

Sunt entuziasmată să aduc un suflu nou și să lucrez împreună cu voi pentru a face Bistrița Bârgăului un loc mai bun pentru toți. Vă cer sprijinul și votul pentru a transforma aceste idei în realitate.

  1. Extinderea dispensarului medical cu cabinete de medicină internă și pediatrie pentru a îmbunătăți accesul la servicii
    medicale de calitate.
  2. Reducerea costului apei, profitând de resursele locale, pentru a ușura cheltuielile fiecărei familii.
  3. Extinderea suprafețelor intravilane pentru a facilita dezvoltarea comunei și atragerea de noi investiții.
  4. Amenajarea zonelor de colectare a deșeurilor: prin instalarea de coșuri de gunoi pe traseele turistice din zona Colibița, deschiderea unui centru pentru colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase din construcții și renovări.
  5. Construirea de spații de joacă și terenuri de sport în zonele Pusta și Colibița.
  6. Construirea unui bazin de înot cu scop didactic.
  7. Instalarea unui parc fotovoltaic pe 2 hectare pentru a produce energie verde pentru instituțiile publice ale comunei.
  8. Construirea unui cămin de bătrâni și un centru de îngrijire paliativă pentru a oferi sprijin persoanelor cu probleme grave de sănătate.
  9. Îmbunătățirea siguranței pe străzi prin adăugarea de iluminat, asfalt nou, sisteme de apă și canalizare, trotuare.
  10. Crearea unui traseu pentru biciclete între Bistrița Bârgăului și Colibița, oferind un loc frumos pentru plimbări și activități în aer liber.
  11. Reglementarea terenurilor ce aparțin Ministerului Mediului și amenajarea unor spații de relaxare destinate turiștilor.
  12. Dezvoltarea unui sistem informațional local pentru a valorifica și promova produsele și meșteșugurile tradiționale. Promovarea celor mai iscusiți meșteri populari (prelucrarea lemnului, textile, arta gastronomică).
  13. Implementarea programului “Masă caldă pentru copii” în școlile comunei.
  14. Restaurarea unei case tradiționale bărgăuane – emblema Bistriței Bârgăului, care va simboliza cultura și tradițiile comunității noastre.

(Material electoral comandat de Partidul Național Liberal – PNL Organizația Județeană Bistrița-Năsăud / Executat de Timp Online SRL – portal Timponline.ro / Codul unic de identificare al mandatarului financiar: 21240015)

3 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.