Actualitate

Elev la CNLR Bistrița: Nu vrem să fim cobai! Școala online este cea mai bună variantă acum

”Mă întreb cum este posibil că la numărul de infectari la mia de locuitori pe care îl are Bistrița să nu se închidă școlile. Se închid barurile, restaurantele, cafenelele, terasele și nu se închid școlile? Cum se poate că în tot restul țării unde coeficientul acesta de infectari la mia de locuitori depășește 3 să fie închise școlile, iar la noi în Bistrița să mergem bine-mersi la școală?”, întreabă Paul Someșan, elev la Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” Bistrița:

”Pe noi, elevii bistrițeni, nu ne așteaptă acasă părinți și bunici care pot manifesta forme grave ale acestei boli? Avem prea multe locuri libere în Spitalul Județean? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care mi-ar plăcea foarte tare să primesc un răspuns. Acest „Consiliu Județean pentru Situații de Urgență” ne consideră niște cobai și vrea acum în exclusivitate în România să vadă ce se întâmplă dacă ne trimite la școală în momentele de vârf ale pandemiei.

Doresc să le reamintesc persoanelor aflate în acest Consiliu că noi suntem niște elevi, așa cum sunt și cei din restul țării, și avem și noi la rândul nostru rude în vârstă, rude care suferă de boli cronice și nu este admisibil să le punem viață în pericol pentru că unora nu le convine învățământul online. Am experimentat acest mod de predare online mult timp și am ajuns la concluzia că poate fi cel puțin la fel de productiv ca și cel convențional, dacă profesorul e dispus să-și dea silința să facă o oră în care să mențină atenția elevilor.

Aș da câteva nume de profesori care mi-au câștigat respectul în această pandemie, dovedindu-și competențele digitale și capacitatea de a se adapta excelent. Unii profesori chiar au făcut ore online mai bune decât ar fi fost la școală și pentru asta mă înclin în fața lor și le transmit toate felicitările mele (MH, AȘ, SC, AC, MC, CM, AM, etc.) – probabil cei vizați își vor da seama că despre ei este vorba.

Concluzia acestei postări: ȘCOALA ONLINE ESTE CEA MAI BUNĂ VARIANTA ÎN MOMENTUL DE FAȚĂ ȘI SPER CA ORGANELE COMPETENTE SĂ VADĂ ACEASTĂ POSTARE ȘI SĂ IA MĂSURILE NECESARE PENTRU SIGURANȚA TUTUROR”.

În municipiul Bistrița, incidența cazurilor de Covid-19 în ultimele 14 zile a ajuns la 3,73/1000 de locuitori.

https://www.facebook.com/PaulSomesan02/posts/2934169976867448

CITEȘTE ȘI:

19 comentarii

  • Stimate elev, tu gândești din punctul tău de vedere și din câte văd, te gândești doar la comoditatea ta, nu neapărat la acest virus și la cauzele lui.
    Cred, e mai comod pentru tine să stai acasă și să faci lecții online, dar pentru copiii din clase mai mici sau cei din învățământul preșcolar, te gândești? Ei nu pot sta acasă nesupravegheați!
    Și ce dacă se închid școlile în toată țara?
    Dacă toți decid să se arunce în fântână, ne aruncăm și noi? Bistrița a luat atitudine, bravooo! Păcat că nu au lăsat deschise și restaurantele!
    Școala este un pilon important al societății și consider că nu putem avea oameni inteligenți cu școala online, începând chiar de la bază (din intamantul preșcolar), nu mai vorbesc de cei care nu au aceste posibilități!
    Așadar trebuie să ne gândim la viitorul copiilor noștri și la economia acestei țări!
    Cu stimă, dragă elev și dragi bistrițeni!

    • Stimata dna Valeria cred ca prin atitudinea acestui elev daca ii luam exemplu ne gandim cu totii la viitorul nostru si la economia acestei tari, dar mai ales la viitorul acestor copii. Daca acest virus se va raspandii rapid vom ajunge in situatia Frantei care a inchis universitatiile, scolile, restaurantele etc pana in 01 decembrie. Infectandu-ne cat mai multi vom umple spitalele. Costurile vor fii enorme. Criza economica etc. Dar daca vom avea putina grija de noi si de cei din jurul nostru este posibil sa restrangem raspandirea si ceea ce poate urma. Solutia pt moment a scolii on line cred ca e binevenita dupa parerea mea. Probabil ar fi o solutie si programul partial dimineata pt jumatate clasa si partial dupa-amiaza pt cealalta.O perioada de timp trebuie sa constientizam si sa invatam sa manageriem altfel lucrurile din jurul nostru fata de cum eram obisnuiti. Cu stima.

  • Doamna Valeria, orice regulă are și trebuie să aibă și excepții! E firesc ca elevii din clasele 0 – 4 să meargă la cursuri, dar alții pot și online. Este vorba de a limita numărul celor care preiau și apoi răspândesc coronavirusul ăsta păcătos. Elevii au dreptul să învețe, dar și cei bolnavi, cu un organism slăbit au dreptul să mai trăiască ! Eu aș lua măsuri aspre de sancționare a celor care nu respectă regulile de igienă, de protecție anticovid și aș evita închiderea școlilor, restaurantelor, teatrelor, etc. Nu se poate face ordine decât cu forța, TE ROG FRUMOS nu are efect în nici-o țară din lume!

  • Felicitari Paul, ai punctat exact acollo unde trebuia. Ar mai fi de adaugat ca, daca ne tineam toti cu strictete la reguli, am avea o sansa. Nu o se scapam poate de virus rapid dar prin masuri necesare putem se evitem o supraincarcare de sistemul de sanatate care se afla nu foarte departe de colaps locurile de intensiv blocate deja cu patienti Covid.
    Masuri luate in Romania oricum sint mai blande si avem cifre de infectare de 4 ori mai mari raportat la populatie ca si in Germania de exemplu. Si mortalitatea este si ea mai mare.

  • Mulți elevi nici măcar nu își permit să urmeze cursurile online.
    Nu ne-am născut toți avuți și cu tehnologia la picioare… La ei cine se mai gândește??!

  • Baiete draga, lasa comoditatea la o parte si incearca sa vorbesti despre cobai , cu parintii si bunicii tai… Vei afla lucruri interesante! Du-te frumos la scoala ,cum fac si dascalii tai, scoala-te mai devreme putin, interactioneaza cu colegii in clasa ,mai socializati , nu numai pe terase, buluciti unii in altii ,fara masti… A propos,care e ultima carte tiparita pe care ai citit-o ? Da ,baiete,cand e stare de urgenta, ne folosim tehnologia…dar in rest, avem de-a face cu realitatea nu cu lumea virtuala , in care va place sa va refugiati…Departe de mine, sa-ti dau sfaturi… sunt simple constatari din lumea inconjuratoare,prin care odata,am trecut si eu ! Cu respect,MNPop

  • Zuzu, poate ca dl.Pop este un MOS si daca este, cum ramane cu respectul? Protejam batranii stand acasa dar nu-i respectam, nu? Scoala fata in fata ar ajuta, poate, pentru partea cu respectul si buna cuviinta.

    • Stimate dle Gabi
      ,,Baiete draga” a implinit ieri 18 ani. Asa ca sa-i uram La multi ani ! Felicitari Paul pt curaj si atitudine.
      Buna cuviinta si respectul trebuie sa fie in egala masura atat pt cei cu varste mai inaintate cat si pt cei tineri. Chiar daca eu sunt in ,,tineretea batranetii” imi place sa-i sustin si sunt alaturi de ei. Viitorul este al lor. Ei trebuie sa sa fie pregatiti, hotarati si curajosi pt a-si face viitorul mai frumos. In rest am reactionat hilar la un comentariu cu o anumita tenta dictatoriala dar care sunt sigur ca are in spate un anumit interes. Cu stima.

    • paul somesan mai are un nume ioan
      ca taica-su
      e un anrenament
      o provocare
      ce naste din pisica departe ajunge

  • Domnule Zuzu si mai cum… si eu sunt un admirator al generatiei de adolescenti care se pregatesc serios si inteleg ca, viata nu-i o joaca! Tineretea insa, le da uneori,un imbold mai puternic decat moderatia unei exprimari, vis-a-vis de profesori… A plasa (in ce calitate?) un profesor, intro anume categorie de adaptabilitate profesionala,cu un plus de abilitati tehnice, fata de alt profesor, mi se pare impardonabil!”-” Est modus in rebus””- Oricum ,doresc tanarului, sa -si gaseasca un model de urmat sau un mentor,care sa-i calauzeasca pasii… Altfel… Cu respect,MNPop

    • Mereu am respect fata de dvs, la exprimarea dvs. in mai multe domenii, dar acum cred imi permit se va corectez. Tanarul in cauza nu doar are performanta foarte buna la scoala, este educat si are bunul simt, el este pe linga si campion national sportiv si face parte de o echipa nationala in domeniu cu care reprezinta tara dvs. si in campionatele europeene si chiar mondiale. Asa ca mai incet cu categorizarea si denigrarea sau generalizarea in masa a tineriilor. Modelele lui sint foarte bine plasate si onorabile membri ale urbi. Mai ales la Liviu Rebreanu functioneaza foarte bine scoala online si doar asta a sublineat el. Intrebarea lui este doar de ce nu se foloseste potentialul macar acollo unde este pozibil.
      La Liviu nu poate fi vorba de lipsa de echiparea ca toti copii incepind de la cel mai mici umbla cu telefoane si tablete.
      Mai departe imi doresc ca si restul de comentatori sa se uite la tineretul mai cu respect si mai ales se cere scuze adulti la tineri pentru o planeta stricata, o lume care le lasa lor care a fost si este batjocurit de interese pur comerciale si plina de egoism fara pic de empathie si creier.
      Respectul si scuzele mele adresez generatiei tinere si corpului educational si cei care lucreaza in sistemul de sanatate care au de reparat ce noi, generatia mea si a dvs, dnle. Pop, am stricat o. De fapt noi am pagubit viitorul lor si ar fi cazul se incepem se pricepem asta cu toti. Pana la urma cei mentionati de mine aici vor sa ne salveze restul de viitor care mai avem si noi.

  • Măi deștepților de la DSP și cei de la situații de urgență ai jud.BN , v-ați adunat cu câți-va profesori la care nu le place calculatorul să hotărâți soarta copiilor noștrii ???
    Părinții hotărăsc pentru copii ,nu voi și văd că nu binevoiți să cereți opinia părinților.
    De când ați ajuns voi tutorii copiilor noștrii.

    • @Teodora, nu, nu sint din familia lui, dar am si eu doua fete la Liviu si imi este conoscut Paul Somesan. Ar fi departe de mine se ma laud pe mine insusi. Si numele afisat aici este numele meu, nu ma ascund sub anonimat. Nu ma cheama Somesan.
      Nici nu am zis ca e mai buna scoala online. Am zis doar ca a functionat foarte bine si s-ar putea si continua daca ara fi si infrastrutura, macar Wifi la scoala. Am aflat astazi ca nu este si in conditiile astea nu se poata face un sistem mixt, online si cu prezenta, ca online s-a cam facut pe internet privat si a profesoriilor de acasa si a copiilor tot de acasa.

  • Eu consider că domnilor profesori
    sau foști directori din vechea coloratură politică nu le convine să fie monitorizați la predarea online de inspectoratele școlare care acuma sunt conduse de cei de dreapta și se simpt vânați .
    E mai simplu să fie expuși copiii decât ei să riște retrogradări .

  • Domnule Vior, „simpt” și eu ca, ar trebui sa continuati școala și nu numai online! Ce ar fi, doar sa citiți pe litere și sa va abțineți de la comentarii…

  • ,,intro anume” – vezi mai sus :))

    Luca 6:41-45
    De ce vezi tu așchia din ochiul fratelui tău, dar nu observi bârna din propriul tău ochi?! Cum îi poți spune fratelui tău: «Frate, lasă‑mă să‑ți scot așchia din ochi!», când tu însuți nu vezi bârna din ochiul tău? Ipocritule! Scoate mai întâi bârna din ochiul tău, și atunci vei vedea clar să scoți așchia din ochiul fratelui tău. Căci nu este niciun pom bun care să facă rod stricat și, iarăși, niciun pom stricat care să facă rod bun. Căci fiecare pom este cunoscut după propriul său rod. Fiindcă oamenii nu culeg smochine din spini, și nici nu strâng struguri din mărăcini! Omul bun scoate ce este bun din vistieria bună a inimii lui, dar cel rău scoate ce este rău din vistieria lui cea rea. Căci din belșugul inimii îi vorbește gura.

  • Desigur sunt păreri și păreri. Unii elevi vor cu orice preț să meargă la școală, alții vor online.
    Dacă ar putea alege scenariul hibrid, s-ar rezolva problema.
    Mult mai periculoase sunt întâlnirile lor din afara școlii, acolo unde nu respectă nici o regulă.
    Îi vezi pe stradă adunați în grupuri compacte, lipiți unul de altul de parcă de la un metru nu pot povesti. Și din ce văd pe stradă sunt destui. Este necesară mai multă disciplină din partea lor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.