Actualitate

Încă un elev din BN a luat media 10 la Evaluarea Națională, după contestații

Hand writing

219 contestații au fost depuse la nivelul județului Bistrița-Năsăud la examenul de Evaluare Națională, din care 99 la limba și literatura română, 3 la limba maternă și 117 la matematică, reprezentând un total de 4,39% din totalul lucrărilor.

În urma recorectării, notele s-au mărit pentru 118 lucrări: 56 la limba și literatura română, 3 la limba maternă, 59 la matematică și s-au micșorat pentru 86 lucrări: 37 la limba și literatura română, 49 la matematică.

Procentul județean de note peste 5 a crescut de la 75,86% la 75,90%, informează Inspectoratul Școlar.

După contestații, încă un candidat a obținut media 10: primul băiat din top, Mario Robert Sima de la Școala Gimnazială nr. 1 Bistrița, care luase inițial media 9,97 (cu 9,95 la matematică).

Trei elevi din Bistrița-Năsăud obținuseră media 10 în prima fază: Ruxandra Georgiana Barna (Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Bistrița), Alexandra Maria Chindriș (Liceul Tehnologic Târlișua) și Noemi Kulcsar (Școala Gimnazială ”Grigore Silași” Beclean).

Aici rezultatele complete la Evaluarea Națională în Bistrița-Năsăud.

La admiterea la liceu, va conta în proporţie de 80 la sută media generală de la Evaluarea Naţională şi 20 la sută media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS