După o muncă de trei luni care a coincis cu vacanţa de vară, micii actori infoelişti au trebuit să prezinte o piesă de teatru de ei scrisă care să încununeze cercetarea de câteva luni referitoare la tradiţii si obiceiuri specifice fiecărei ţări implicate în proiect.
Prin intermediul platformei Moodle Comenius-Project-Tatu, elevii au adunat şi au oferit informaţii detaliate inedite despre mâncărurile şi băuturile tradiţionale, despre multitudinea de ingrediente specifice folosite sau despre originea denumirilor acestora. Elevii infoelişti au ales ca loc de desfăşurare Hotelul Dracula cu legenda lui, pentru mulţi dintre străini înspăimântătoare. Turiştii străini au ajuns la acest hotel pentru a-şi petrece concediul, şi pentru a primi cazare au fost nevoiţi să participe la un concurs de gătit, care bineînţeles a fost sabotat de un „drăcuşor” care le-a distrus toată mâncarea. Finalul însă a fost pe măsura entuziasmului publicului care râdea în hohote de situaţiile comice rezultate, şi toţi turiştii s-au împăcat şi au încins o horă a prieteniei.
Este de apreciat faptul că elevii de la Infoel au dat o reprezentaţie foarte lăudată de cei prezenţi cu atât mai mult cu cât ei nu studiază această materie la şcoală cum o fac colegii lor din Franţa, Germania, Portugalia, Republica Cehă sau Turcia.
Nu doar Turnul Eiffel, arhitectura unică a podurilor pline de lacăte de peste Sena, multitudinea de muzee de renume, cafenelele de pe Champs Elysés sau minunatele grădini de la Palatul Versailles au constituit atracţia acestei săptămâni pariziene. Elevii noştri au legat prietenii sincere şi au apreciat oportunitatea care li s-a oferit întrucât nu culoarea pielii, religia, cultura sau apartenenţa socială dau valoare faptelor ci seriozitatea, sinceritatea, încrederea şi implicarea de care Infoeliştii au dat permanent dovadă.
Programul foarte încărcat al acestei săptămâni a culminat cu o serie activităţi de grup foarte interesante şi inedite coordonate de nume mari ale teatrului francez şi internaţional ca Matei Visniec, Sedef Ecer, Anne şi alţi profesori de drama ai Liceului gazdă. Cei peste 50 de elevi prezenţi pe scenă au încercat să se familiarizeze cu câteva tehnici actoriceşti precum respiraţia, improvizaţia, dozarea efortului, schimbarea vocii, limbajul trupului pe care le vor folosi cu siguranţă pentru reprezentaţia finală care va avea loc în Germania.
Cel mai bun actor este d-na cu haina rosie. Dar doar pentru teatru este buna.
superb Gigi !! superb .