Actualitate

De ce elevii din Bistrița-Năsăud nu primesc încă lapte, corn și măr

Așa cum se știe, în Bistrița-Năsăud derularea programului prin care elevii primesc, lapte, corn și măr este blocată. Instituția Prefectului anunță ”stadiul implementării Hotărârii de Guvern nr. 640 din 7 septembrie 2017 pentru aprobarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 şi pentru stabilirea bugetului pentru implementarea acestuia în anul şcolar 2017-2018 la nivelul lunii ianuarie 2018”:

”La data de 19 ianuarie 2018, în judeţul Bistriţa-Năsăud stadiul implementării, conform informaţiei primite de la Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, este următorul:

1. Pentru produsele lactate şi fructe procedurile de licitaţie sunt în aşteptarea ordinului comun privind aprobarea documentaţiei standardizată de atribuire a contractelor/acordurilor cadru de furnizare a fructelor, legumelor şi produselor lactate conform prevederilor art. 7 alin. (8) din HG 640/2017.

2. Pentru produsele de panificaţie – licitaţia se află în etapa de reevaluare a ofertelor în urma deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor”.

La finalul anului trecut, președintele CJ Radu Moldovan explica: ”Licitația pentru achiziția de produse lactate a fost demarată în iulie, în urma primirii tuturor documentelor necesare caietului de sarcini de la ISJ, cu numărul de elevi, clase. Până în 29 august s-au depus oferte, a început evaluarea iar la 5 octombrie s-a anulat procedura pentru că unul dintre ofertanți s-a retras și celălalt avea ofertă neconformă. Pentru panificație a început procedura în iulie, s-au depus oferte până în 25 august, a început evaluarea și în momentul de față licitația este suspendată de CNSC în urma contestațiilor depuse. În momentul de față, avem în vigoare, din 7 septembrie, o Hotărâre de Guvern care ne spune că Ministerul Agriculturii și ANAP vor emite în cel mult 30 de zile de la data intrării în vigoare un ordin comun privind aprobarea documentațiilor standardizate de atribuire a contractelor. Până nu avem ordinul comun, nu putem reface. Guvernul a făcut un pas de standardizare a documentațiilor pe care din păcate nu l-a dus până la final. Până în momentul de față, Ministerul Agriculturii și ANAP nu au emis ordinul comun. Programul pentru mere este în aceeași situație, cu licitație contestată, anulată și nereluată pentru că între timp a apărut Hotărârea de Guvern și nu ne putem permite să nu respectăm deciziile instituțiilor centrale”.

8 comentarii

  • Scuze cu substrat legislativ. Sa recunoaștem: birocrație , incompetenta si încălcarea drepturilor elevului prin discriminarea celor din BN fata de alte județe. Restul sunt povesti de adormit…elevii!

    • Trolisor, conform documentatiei de pe SEAP, procedura de achizitie pentru produse de panificatie destinata elevilor si prescolarilor din jud. BN, este in derulare incepand cu luna iulie 2017, fiind initiata de catre CJ BN, iar persoanele cu functie de decizie implicate în procedura sunt: 
      Moldovan Emil Radu – Presedintele Consiliului Judetean, Puica Vasile – Vicepresedinte Consiliu Judetean, Tintean Ioan – Vicepresedinte Consiliu Judetean, Moldovan Florin Grigore – Administrator public, Oprea Mica – Secretarul judetului, Cioarba Teofil Iulian – Director economic, Popescu Grigore-Dorin – Director tehnic, Ungureanu Elisabeta – Sef Birou achizitii publice, contracte, Moldovan Andreea Cristina – consilier superior Birou achizitii publice, contracte, Beican Iulia – consilier juridic Birou achizitii publice, contracte, Somfelean Ana-Maria – consilier asistent, Biroul achizitii publice, contracte, Sabo Augustin – Sef Serviciul financiar, contabilitate, Suciu Georgeta – consilier superior Serviciul financiar, contabilitate, Redl Iosif Alexandru – consilier superior Serviciul financiar, contabilitate, Turdean Lenuta – consilier principal Serviciul financiar, contabilitate.
      Prin urmare, acestor persoane trebuie sa te adresezi pentru stadiul derularii procedurii de achizitie publica.
      Pe de alta parte, elevii si prescolarii din BN sunt discriminati in raport cu ceilalalti care beneficiaza de programul guvernamental „Cornul si laptele” din urmatoarele motive:
      1. Procedura de achizitie a fost initiata cu intarziere (cu mai putin de 2 luni inaintea inceperii anului scolar) ca urmare a dezinteresului decizionalilor din CJ;
      2. Incompetenta celor implicati in procedura de achizitie publica, intrucat documentatia a fost redactata deficitar iar CNSC a admis contestatiile depuse de catre ofertanti si a solicitat autoritatii contractante reevaluarea ofertelor.
      Prin amanarea semnarii contractului, singurul care are de beneficiat este CJ BN prin realizarea de economii si redustribuirea lor catre alte investitii mai mult sau mai putin utile comunitatii (studii de fezabilitate aiurea, lift exterior la sediul institutiei pentru uzul celor sus mentionati etc.)
      Obsedatul statului paralel, canta la alta masa.

  • Sa dea bunul Dzeu ca toti cei raspunzatori sa traiasca suferinta copiilor saraci,fara parinti si neglijati de o conducere obtuza si fara inima! in rest,scuze mincinoase,licitatii interesate,respectarea legii…minciuni,minciuni si fraze goale.Daca nici copiii nu mai sunt fiinte sfinte pt voi,atunci umpleti degeaba stranele bisericilor,ca sa va afisati prostimii!

  • Cand despagubiti copiii carora le-ati furat un drept cu neputinta voastra? Vedeti ca procedurile la Tel-Drum si Belina se derulau mult mai repede.

  • In alte Tari copii primesc o masa calda ,iar la noi le trebuie autoritatilor ,un an de zile pana sa dea un amarat de lapte si un corn si alea expirate .Cum sa dea lapte si corn daca trebe sa dea banii la SRI SI DNA .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.