Elevii care vor absolvi anul acesta secţia maghiară la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” din Bistriţa au sărbătorit majoratul cu un spectacol şi un bal la Sala Polivalentă. La acest moment festiv au fost prezente circa 400 de persoane, începând cu directorul adjunct Antal Atilla, diriginţi, profesori, părinţi şi terminând cu prieteni, conform unei tradiţii deja de opt ani, preluată din Ungaria.
Înainte ca cele 14 perechi să danseze în faţa publicului numeros, a fost transmis un mesaj din partea primarului Ovidiu Creţu, a inspectorului general-adjunct Deak Zoltan. Apoi, elevii au prezentat un mini spectacol unde au recitat poezii și au cântat, după care a urmat o pauză și apoi valsul. Regia acestui moment i-a aparţinut Anei-Maria Antal, rugată de diriginţi să creeze un moment frumos.
Apoi, părinții au fost și ei invitați să danseze alături de copii lor tot pe o piesă de vals, după care au primit mici cadouri în semn de mulțumire că le-au fost alături elevilor în toți acești ani.
În fiecare an, la începutul lunii februarie, în majoritatea liceelor din Ungaria are loc balul celor care vor absolvi liceul, cunoscut cel mai adesea ca Balul panglicii (Szalagavató bál).
Este un eveniment care se organizează pentru clasele care urmează să dea bacalaureatul peste câteva luni, dar pentru care se pregăteşte şi la care participă şi clasele mai mici, precum şi corpul didactic şi familiile elevilor. Se numeşte astfel deoarece fiecare absolvent primeşte câte o panglică pe care i-o pun în piept colegii de clasa a XI-a. Acest bal de absolvire este o tradiţie veche în societatea maghiară, apare în însemnări încă din anii 1830.
Foarte frumos. Felicitari pt organizare!!!!!!!
Tineri.Frumosi . Eleganți . Felicitări!
Alea’ s rochii de mireasa?
Foarte frumos! Atitudine, eleganță, rafinament…. câteva caracteristici transmise de către acești tineri. Sunt minunați….FELICITĂRI!! Succes pe mai departe!
Foarte frumos. Frumos mod de a termina liceul. Un eveniment foarte bine punctat. Îmi place. Se poate organiza ceva frumos și în afara restaurantelor de fițe din oraș. Poate îi iau și alții ca exemplu.
Clasă și rafinament. Ce nu înțeleg: de ce nu s-a organizat acest splendid eveniment la Palatul Culturii?
Stil si eleganta felicitari organizatorilor,bravo copii si celor implicati.Ar fi bine sa se intample asa ceva si la alte clase ;sa le ia un exemplu .Bravoooo
Este o cale foarte eleganta de a spune la revedere liceului si de a intra intr-o nour etapa a vietii. In anii trecuti am vazut si Cluj asa ceva, si e admirabil ca s-a preluat si la Bistrita. Felicitari! E un exemplu frumos!