Elevii din trei şcoli vor primi timp de patru zile în fiecare săptămână o masă caldă la prânz în regim de catering. Este vorba de cei de la Şcoala Gimnazială „Ion Pop Reteganul” Reteag, Școala Gimnazială „Petru Rareș” Ciceu-Mihăiești şi Școala Gimnazială Țagu, comuna Budești, toate cuprinse în cadrul Proiectului „Alege școala pentru un viitor mai bun” care se derulează timp de 2,5 ani, până în 2021.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, elevii ciclului primar și gimnazial sau preșcolarii aflați în cele trei locații vor primi o masă de prânz formată din fel principal, o salată de sezon și desert sau fruct de sezon.
„Mâncărurile să nu fie grase, sosurile să nu conțină multă făină sau alte adausuri de îngroșare, să nu fie condimentate, să fie moderat sărate”, solicită ISJ firmelor interesate să livreze mâncarea.
Elevii vor primi masa caldă de luni până joi, iar aceasta trebuie să conţină garnitură, friptură de carne de pui, vită sau porcprocesată și fără os, salată de sezon, pâine, desert care poate fi o bucată de prăjitură sau un fruct. Masa va fi livrată zilnic, 4 zile/săptămână, de luni până joi (timp de 2,5 ani) pentru elevii din cele 3 locații în intervalul 12.30-12.50, urmând ca prânzul să poată fi servit la ora 13.00.
Pentru programul grădinița estivală livrarea se va face în intervalul 11.30-11.50 urmând ca servirea prânzului să se realizeze la ora 12.00, zilnic, 4 zile/ săptămână, de luni până joi (4 luni).
Transportul pentru masa de prânz va fi asigurat de către ofertant cu mijloacele sale de transport până la cele trei destinații specificate ale beneficiarului.
Valoarea estimată a contractului pentru o perioadă de 30 luni pentru un număr mediu estimat de 83.300 porții elevi x 6 lei/ porție fără TVA este de 499.800,00 lei fără TVA, respectiv 7104 porții preșcolari x 6 lei/porție fără TVA =42.624,00 lei fără TVA, conform comenzilor trimise către prestator.
Durata contractului este până la data de 18.04.2021.
Proiectul „Alege școala pentru un viitor mai bun” își propune diversificarea măsurilor de prevenție/intervenție împotriva părăsirii timpurii a școlii adresate copiilor/elevilor cu risc educațional crescut și cadrelor didactice din cele trei unități școlare. Valoarea proiectului este de 3,2 milioane de lei din care 88,39% reprezintă finanţare nerambursabilă.
În proiect vor fi implicaţi 349 de copii dintre care 111 copii preșcolari şi 238 de elevi din ciclul primar și gimnazial, 65 de cadre didactice și personal de sprijin, 349 de părinţi.
Proiectul presupune: Program de educație prin metode activ-participative în vederea prevenirii și reducerii părăsirii timpurii a școlii pentru copii preșcolari; Program Școala după Școală (SDS) pentru 238 copii din clasele primare și gimnaziale; Grădiniță estivală pentru 111 copii participanți; Planuri educaționale individualizate pentru cei 238 copii din ciclul primar și gimnazial; Servicii de consiliere psihologică pentru copii; Activități extracurriculare pentru încurajarea interacțiunii copii-părinți cu implicarea comunității; Realizarea de parteneriate cu alte unități de învățământ (primar-gimnaziu-liceu) între școli gimnaziale și instituții de învățământ liceal pentru sprijinirea tranziției elevilor de la ciclul de învățământ gimnazial la cel liceal; Școala părinților – educație parentală și seminarii de parenting adresate părinților; Pachet integrat pentru formarea și dezvoltarea multilaterală a cadrelor didactice și personalului de sprijin din cele 3 unități de învățământ, etc. Curs de formare ANC pentru personalul didactic în competențe IT.
Accesul la toate activitățile oferite în cadrul proiectului este gratuit.
ceva despre evrei…