Recomandări Social

Elicopter chemat la Năsăud după ce un elev de la Școala ”Mihai Eminescu”a căzut de la etajul II

(FOTO-VIDEO) Un elicoper a fost chemat la Năsăud pentru a prelua un băiat de 13 ani de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din oraș care, în timpul pauzei mari, s-a urcat pe balustradă și a căzut printre scări de la o înălțime de circa 8-10 metri.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=740466156401945&id=100013157022773

Potrivit managerului Serviciului Județean de Ambulanță Bistrița-Năsăud, dr. Annabella Muszi, băiatul a fost găsit cu funcții vitale, dar somnolent. El ar fi căzut de al o înălțime de circa 8-10 metri, etajul II al clădirii.

S-a decis solicitatea unui elicopter SMURD care să-l transporte la cea mai apropiată unitate medicală specializată.

La școală s-a deplasat și un echipaj de Poliție.

Băiatul a fost transportat cu elicopterul la UPU-Pediatrie Cluj-Napoca.

https://www.facebook.com/100013157022773/videos/740468306401730/
https://www.facebook.com/100013157022773/videos/740484033066824/

Primarul orașului Năsăud, Mircea Romocea, a declarat pentru Timp Online că băiatul se numește Andrei Coți și este de loc din Bichigiu, instituționalizat însă la Centrul de plasament din Năsăud. ”Băiatul s-a urcat pe balustradă la etajul II, s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime între 8 și 10 metri. E la urgență în acest moment”, a spus primarul.

Contactată în legătură cu acest subiect, Camelia Tabără, inspector școlar general, a declarat pentru Timp Online: ”M-a sunat doamna directoare, mi-a spus că era pauză, urmează să vadă unde era profesorul de serviciu. Din câte mi-a spus doamna directoare, copilul a încercat să se dea pe balustradă și a căzut. Am înțeles că a venit de urgență Salvarea. Să vedem care e starea copilului. Vor face cercetarea la fața locului și ne vor ține la curent cu tot ce se întâmplă. E foarte grav ce s-a întâmplat. Chiar săptămâna aceasta le-am transmis tuturor că aceasta este prima grijă. Din momentul în care copilul a intrat în curtea școlii, trebuie asigurate condiții: să nu cadă nimic peste ei, să nu se lovească, profesorii să fie între ei, trebuie organizat serviciul pe școală corespunzător și sunt direct răspunzători cei care aveau responsabilitatea respectivă. Ce să zicem? Noi nu putem da sancțiuni, că așa e statutul. Toate sancțiunile se dau în forurile interioare conform Statutului Personalului Didactic. În școală trebuie să facă o comisie internă, să cerceteze. Fiind pauză, pe acel coridor trebuia să fie un profesor de serviciu. În momentul în care a văzut că s-a urcat pe balustradă să-l ia de acolo. Intrările se supraveghează, scările fiindcă se îmbulzesc și se îmbrâncesc, în curte trebuie să fie profesor de serviciu”.

13 comentarii

  • Doamna Tabara cred ca vorbeste doar ca sa nu taca.Cum poate fi profesorul direct raspunzator de tot ce se intampla cu elevii in pauza? Daca e de serviciu si sta intr un capat al holului, sau chiar in acel moment este intr o clasa, cum poate el verifica si supraveghea tot holul, clasele, balustrada in acelasi timp? V ati gasit vinovatii…sa va fie rusine ca mereu acuzati profesorii…RUSINE!!! Daca profesorul supraveghea balustrada si in alt capat al holului sau intr o clasa elevii in scoteau ochii? Tot profesorul era de vina….Suntem vai de capul nostru .Doamna Tabara, politic pusa in functie, ca multi altii , sa faca ea de serviciu sa vada cum e, apoi sa acuze.

    • Camy , doamna de la ISJ , am impresia ca vrea sa fie dusmanul profesorilor.Ei sunt de vina pt tot .Ei sunt cei nepregatiti , neinstruiti , ii cheama la o mie de cursuri fix de’am pixu numai ca sa aiba activitate CCD si nu e de mirare ca tinerii fug de invatamant .Si asa in cativa ani doar femeia de serviciu va fi ,,fixata ” intr o scoala , ca un prof . trebuie sa fuga in 3,4 scoli ca sa reuseasca sa aiba o catedra intreaga .Decat asa , mai bine la babe in Austria …

  • Sper sa nu ajung niciodata profesor!!! Cum puteti sa puneti in carca unui profesor responsabilitati asa de mari? E platit pentru munca asta de paznic? Da, e platit ca un paznic. Un profesor de cati cati copii trebuie sa aiba grija? Eu zic ca de mult prea multi. De ce nu angajati paznici calificati pentru munca asta de jos? Copiii sunt obraznici, nu asculta si in consecinta vedeti ce se intampla…

  • Cum puteti spune ca vina e a profesorului de serviciu? Unu sau doi profesori nu pot supraveghea un palier întreg,ati incercat sa supravegheați un palier într-o școală ca să vedeți câtă răspundere este si sa va dati seama ca nu poti sa vezi tot ce se intampla? E simplu sa găsim vinovati, rusine! E trist ce sa intamplat dar nu putem spune că vina aparține doar cadrelor didactice.

    • Am terminat la Andrei acu vreo 20 de ani….doamna Tabara era ceva directoras. Nu era niciun profesor de serviciu. Cand ma cataram pe balustrada de la scarile „profesorale” ma tineam bine tocmai sa nu cad. Baiatul o fi fost probabil distras de cineva. Sa speram doar ca va fi sanatos pana de sarbatori si ca va fi mai atent in viitor.

  • Domnii inspectori sunt invitați sa realizeze serviciul pe școala in curțile unor instituții de învățământ unde se fac lucrări de reabilitare si nu sunt luate măsuri corespunzătoare de protecție de către firmele respective. Tot timpul in alerta, răspunzând juridic conform regulamentelor de ordine interioară . Mai puțin cu hârtiile si mai mult cu prevenirea accidentelor. E ușor de aruncat vina pe un profesor de serviciu care se împarte între zeci, chiar sute de copii, iar directorii si inspectorii sa plimbe hartii administrative, acoperiți fiind de o semnătura a nefericitului profesor. Niciun profesor nu ar trebui sa își asume răspunderea pana cand perimetrul pe care îl supraveghează nu este delimitat clar si protejat corespunzător contra accidentelor.

    • Nimeni n-ajută pe nimeni,
      Totu-i orgoliu si jale,
      Greșelile sunt colective,
      Pedepsele sunt nominale.

      Pictorii lumii sunt gata
      Pentru o nouă minciună,
      Vor să fardeze planeta,
      Dar nici vopseaua nu-i bună.

      Copiii dureri au la dinte,
      Bătrânii dureri au la șale,
      Greșelile sunt colective,
      Pedepsele sunt nominale

      (Adrian Păunescu)

  • Sa supravegheze doamna Tabara 100- 150 de elevi ( aproximativ atatia sunt pe un palier) si sa se asigure dansa ca nu ” cade nimic peste ei”, ca nicunul nu se loveste….Nu inteleg de cand sunt profesorii paznici??? De ce comitetul de parinti care are fonduri nu doreste sa plateasca niste gardieni pentru siguranta elevilor??? Datoria profesorilor este sa predea la clasa…si apropo…profesorul are voie sa mai mearga la toaleta, sa manance ceva in pauza????

    • Da’ profesorii mănâncă!!? Eu credeam că se hrănesc cu R.O.I, R.O.F.U.I.P. și proceduri peste proceduri!!! Apropo, pe când o procedură pentru mers la toaletă?

  • Circulară: Mergeți în față la Kaufland. Mergeți și printre blocuri. Vine și Doina cu voi. Trebuie să fiți văzuți. Dacă balustrada se rupe și Viorica cade, suntem … (indescifrabil) … Semnat, Radu.

    • Serviciu pe hol??? Sa vedeți ce minunat e serviciu pe curte cu toată școala pe umerii a 2 supraveghetori în cel mai fericit caz! Profesorul azi e multifuncțional în sistem și numai profesor nu e!

  • Doamna inspector ar trebui să vadă comentariile și pe urmă să vorbească…sunt convins că acelui copil i s—au prelucrat normele de conduită în școală, că nu ascultă… oare doamna inspector a supravegheat holurile liceului unde a predat???

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.