Stâlpii de iluminat public montaţi exact în mijlocul trotuarului nou şi extrem de îngust de pe strada Valea Sigmirului au ajuns subiect de dezbatere în şedinţa Consiliului Local Bistriţa. Consilierii liberali au ridicat problema, iar primarul Ovidiu Creţu le-a răspuns că nu are de gând să intervină deocamdată.
Liderul de grup al consilierilor PNL, Sorin Hangan, a fost primul care l-a întrebat pe primarul Ovidiu Creţu cine se face vinovat de „acea enormitate” de pe Valea Sigmirului cu stâlpii în mijlocul trotuarului: „E greşeală de proiectare, e greşeală de execuţie? Poate că nu ar fi rău ca celui care se face vinovat să îi punem o steluţă undeva, iar comisia care tranşează aceste licitaţii să fie mai atentă cu astfel de proiectanţi sau executanţi. Nu ştiu cui i se datorează această eroare de am ajuns iar în presă”.
La rândul lui, Ioan Peteleu i-a cerut primarului să pună la dispoziţia aleşilor locali de urgenţă tema de proiectare şi proiectul tehnic pentru strada Valea Sigmirului. „Mă refer aici la planşele cu profilul drumului, trotuar şi iluminat public”, a spus Ioan Peteleu.
Primarul Ovidiu Creţu a răspuns: „Aşteptăm să se finalizeze şantierului de pe Valea Sigmirului. Pe un şantier se fac nişte lucrări. Când vom ajunge să facem recepţia lucrărilor respective o vom face corespunzător. Deocamdată e un şantier, iar cei care lucrează acolo trebuie să ne predea lucrarea pe bucăţi sau finală şi atunci vom putea discuta, dar problema este de finalizare a lucrărilor. În ce priveşte tema de proiectare, aceasta v-o putem da, însă pentru proiectul tehnic vă rog să mergeţi la Direcţia Tehnică şi să îl consultaţi acolo fiindcă e un volum foarte mare”.
Sorin Hangan a fost nemulţumit de răspunsul primarului: „Corect era să-mi răspundeţi că aţi descoperit cine e vinovat de ce s-a întâmplat pe Valea Sigmirului fiindcă am văzut cu toţii că acolo s-au plantat nişte stâlpi în mijlocul trotuarului. Evident că nu vom recepţiona aşa şi vor remedia, dar v-am cerut ca, pe viitor, să ne ferim de astfel de oameni care lucrează aşa”.
În replică, primarul a spus: „Domnule Hangan, sunteţi om de afaceri. A venit cineva când dumneavoastră executaţi un proiect să vă spună că nu aţi făcut bine şi să vă întrebe cine e vinovatul? Când aţi terminat lucrarea, beneficiarul discută. La fel facem şi noi. Acolo e un şantier unde se lucrează. Când o să recepţionez cu greşeli atunci putem discuta şi tot atunci putem discuta şi cine e de vină”.
În 26 august a.c., un cititor Timp Online ne semnala că Primăria Bistriţa a demarat lucrările de modernizare a străzii Valea Sigmirului pentru care s-au alocat anul acesta de la bugetul local peste două milioane de lei, însă montarea stâlpilor de iluminat public exact în mijlocul trotuarului arată că, în final, lucrarea va fi una de mântuaială. Cum locatarii din zonă sunt revoltaţi, ne-au trimis câteva fotografii.
Din imaginea principală reiese că o mamă cu un cărucior nu are cum să meargă pe trotuarul îngust în care au fost implantaţi stâlpi de la noua instalaţie de iluminat stradal. Oamenii efectiv nu înţeleg cum e posibil să nu fi fost montaţi măcar stâlpii la marginea trotuarului sau acesta să fie lărgit pentru că, în felul în care arată acum, este complet inutil.
„Gardurile oamenilor sunt la doi metri de trotuar. Aveau suficient loc fie să monteze stâlpii în afara lui, fie să facă trotuarul mai larg. Şi muncitorii care lucrează la montarea dalelor pentru trotuar spun că nu au mai văzut aşa ceva în viaţa lor”, ne-a declarat un locatar.
În luna februarie, primarul Ovidiu Crețu a spus care sunt străzile din Bistrița unde lucrările de modernizare se vor încheia în 2017, care vor intra în lucru anul acesta și care în anii viitori, cu bani din bugetul local: str. Faleză (în prelungirea Podului Berăriei) – 2.419.000 lei (plus iluminat public și canalizare, inclusiv trecerea pe sub râul Bistrița), str. Drumul Dumitrei Vechi (realizat 96%), str. Tudor Jarda (realizat 26,4%) – 980.000 lei alocați anul acesta, str. Valea Sigmirului (realizat 1,7%) – 2.153.000 lei, str. Cocorului (realizat 73%), str. Huniazilor (contractată, predat amplasamentul), str. Bastionului (realizat 67,5%) – 273.000 lei, str. Grigore Pletosu (realizat 25%) – 922.000 lei, străzi, trotuare și parcaje din ansamblul de locuințe ale cartierului Subcetate etapa II – Busuiocului, Bujorului, Lavandei, Macului (realizat 70%) – 758.000 lei.
Problema trotuarului extrem de îngust o să fie rezolvată de GIBONII care parchează pe trotuar.
Fiecare firma trebuie sa respecte un proiect tehnic , iar când se face Recepția lucrărilor dacă nu este in regula firma pe bani ei va efectua modificările sa corespundă cu proiectul așa ca Ar fi bine sa avem răbdare și sa vedem finalitatea!!
Ce tampenie ai debitat. Adica tu vezi ca un cretin iti face casa inclinata si astepti pana la final ca sa vezi daca se darama? Dupa care-l pui sa o demoleze si s-o faca din nou? O tampenie.
Pai nu Primaria a semnat autorizatia de construire ?
N-au vazut in documentatia aferenta ce prevede proiectul ?
Bah, voi va puneti cu primarul ? Are omul experienta, stie cand trebuie sa intervina „specialistii” din Primaria Bistrita, nu ati vazut ce treaba EXCELENTA au facut cu strandul? Au intervenit exact cand trebuie, la receptie, si au mai lungit/lalait lucrarile inca o periada de timp si cu reparatiile( tot prost facute si astea). Sunt curios ca si primarul este ( sau a fost) om de afaceri, el cand mergea in control pe parcursul executiei produselor tacea din gura cand vedea ca executantul face magarii sau le atragea atentia? Intradevar atunci erau banii si timpul lui la mijloc, aici nu sunt banii lui si vreme are inca mandatul nu ii gata.
Pe parcursul executiei lucrarilor primaria are un reprezentant in persoana dirigintelui de santier, care semnaleaza derapajele executantului sau chiar greselile din proiectare si se iau masurile de corectie necesare, nu se astepta pana la receptie pentru a se trece obiectiuni sau a se suspenda receptia. Daca proiectantul a gresit, va da o dispozitie de santier care specifica noul loc de amplasare a stalpilor (platind impreuna cu verificatorul proiectului), iar daca executantul este vinovat atunci reface corect pe banii lui partea din lucrare.
primaria are o laie… si-o balaie. nu- intereseaza
Teoretic, probabil ca ai dreptate, practic manca seminte intr-un birou in timp ce se uita pe facebook si cetatenii din oras erau la munca sa isi plateasca impozitele.
Primare
Cum pana mea sa intervii la receptie? La receptie , receptionezi sau nu.
Daca nu receptionezi atunci executantul trebuie sa repare sau sa refaca ce nu corespunde cu proiectul. Dar daca asa e proiectul, atunci ce faci? Receptionezi o lucrare de CACAT.
Nu e mai simplu ca, in orice moment cand costati ceva in neregula sa intervii imediat?
In timpul lucrarilor se poate da o dispozitie de santier de catre proiectant si se rezolva orice situatie, astfel incat la final sa obtii o lucrare UTILIZABILA.
Pierdere de bani si de timp.
Cine are de castigat? Tot primarul!
Administratie de CACAOA. Mai are nesimtirea edilul sa ne si lamureasca cu aberatiile lui., crezandu-ne prostii lumii.
Măcar am aflat că trotuarul de pe strada Faleză e de fapt doar penrtu biciclete. Trotuarul pentru pietoni va fi lângă stradă. Declarația, în Unde-i adevărul?, joi, ora 21, As-Tv.
Pune conjunctia SI intre tampit si nesimtit si afli adevarul.
Haideti pe valea Sigmirului sa vedeti minune mare; se largeste trotuarul un lucru laudabil dar stalpii raman tot acolo ca sa avem si un loc de dat cu capul pt citez pe un inginer de pe santier ” nemultumitii care fac reclamatii „
Utopic vorbind, să admitem următoarea situațiune: boierul nostru plătește vreo 200.000 verzi unui constructor ca să-i ridice ‘tamai mansionul în acea oază a miesmelor pe care-l cunoașteți cu toții. Constructorul însă, ridică un bordei acoperit cu paie și tencuit cu bălegar sub privirea tâmpă a propritarului care, deh , nu s-a băgat deoarece a ținut morțiș să vadă ce ,,minunăție” va să iasă…Cretinisme, domnilor, nimic altceva!