Recomandări Social

Ermitaj Malin: Învățați să aplicați permacultura în orice loc. Bursă în memoria lui Philippe Coupe

În perioada 22-25 septembrie, la Malin va avea loc cursul de ”Introducere în permacultură și grădină pădure”, susținut de Cristina Coliș și Radu Crăciun, ocazie cu care participanții vor învăța cum să aplice permacultura în orice situație, de la cele mai mici clădiri, case, grădini până la ferme sau păduri.

”Permacultura nu este știință pură, nu este o rețetă. Așa că vom vorbi despre concepte precum fluxuri de energie, cicluri de materie, succesiune, factori limitativi, ș.a. (…) Vom vorbi despre observație, deducție, diferite tipuri de analiză și instrumente care vor oferi perspective pentru a realiza crearea unei societăți durabile în cel mai distractiv mod posibil. Un alt subiect pe care îl vom discuta va fi lectura hărților. Pentru că ajută cu adevărat la înțelegerea peisajului, a ecosistemelor acestuia, a fluxurilor de apă, a solurilor și, de asemenea, a microclimatului. Vom oferi informații importante despre proiectarea drumurilor, accesului, caselor, captării apei, depozitare, livezi, și multe alte elemente din sistem”, anunță organizatorii.

Radu și Cristina vor arăta că se poate produce o hrană echilibrată folosind ecosisteme perene, care de fapt îmbunătățesc și calitatea mediului. Tot ei vor prezenta cum poate fi ajutată natura în procesul ei de transformare și restaurare în timp ce omul produce alimente.

Pentru înscriere, completați aici: https://framaforms.org/inregistrare-sesiunea-2022-1643534681

Ermitaj Malin a decis totodată ca, în memorialui Philippe Coupe, fondatorul Ermitaj Malin (care a decedat de curând -n.r.), să acorde o bursă de studii în permacultură care să îi poarte numele.

”De aceea, pentru această toamnă, oferim o prima bursă „Philippe Coupe” și implicit participarea gratuită la Introducere în permacultură și grădină pădure în baza unei scrisori de intenție. Așteptăm aceste scrisori la adresa contact@ermitajmalin.com înainte de 10 septembrie”, anunță organizația.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.