Social

Este nevoie de voluntari pentru plantat puieți în pădurile comunei Ilva Mică

Ocolul Silvic Plaiurile Heniului în colaborare cu Primăria Ilva Mică vor organiza luni și marți o amplă campanie de plantat în pădurile comunei Ilva Mică după ce, de curând, organizase o acțiune similară în pădurile comunei Leșu.

Localnicii din Ilva Mică sunt invitați să se alăture silvicultorilor și voluntarilor: ”Cu mic cu mare haideți să plantăm câți mai mulți puieți pentru un viitor mai sănătos”, este îndemnul organizatorilor.

Ocolul Silvic Plaiurile Heniului a fost înființat în anul 2004 de Asociația Proprietarilor de Pădure “Ilva -Leșu” și administrează suprafața de 9457,28 ha fond forestier proprietate a comunei Leșu- 6422,22 ha și comunei Ilva Mică- 3035,06 ha. De asemenea prestează servicii silvice pe bază de contract pentru suprafața de 41.65 ha aparținând persoanelor fizice.

Sursa foto: Facebook Ocolul Silvic Plaiurile Heniului

5 comentarii

  • super…. hai sa vedem acum cat de solidari sunt romanii si cat de mult le pasa de paduri. La vorbit, pe noi ca romani, nu cred ca ne intrece nimeni, problema e cand trebuie sa punem mana pe lopata ….atunci cam scartaie treaba. Cred ca in fruntea voluntarilor o sa fie toti cei care tipa de atata vreme ca nu avem paduri, politicieni si toti cei care ne vor arata practic ca le pasa de comunitate.

    • Daca esti padurar dute si tu la plantat! Nu tot da din gura! Negativistule!

  • Terminați cu munca voluntară sau patriotică. Nu mai este „Tătucul”, „Moașa Comunală” sau UTC-ul. Baronii locali, mogulii și alte lichele patronale sau politice care s-au îmbogățit în ultimii 30 de ani cu pădurea să sponsorizeze. Luații pe toți care au gatere, făbricuțe, unii analfabeți funcționali să plătească, altfel peste ani și ani de unde vor mai fura. Suntem în capitalism. Angajați oameni din zonă cu ziua. Are balta pește. Pe vremea tovarășului în toate vacanțele lucram la silvic dar eram plătit. O singură zi pe an, a treia zi de Rusali, mergeam la plantat, cu UTC-ul, voluntar, patriotic. O echipă desemnată dintre noi, până la ora prânzului avea sarcina să fiarbă țuica cu săcărică, pregăteau grătarele și duceau butoiul cu bere la răcit într-un halău. Muzicantul satului era și el acolo. Spre seară, în drum spre casă unii se mai rătăceau prin pădure, peste nouă luni și preotul era bucuros că-i crește punga. Toată lumea era mulțumită. Parafrazând din romanul „Pădureanca” de Ion Slavici- „Muncă și veselie” !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.