Ca să aflăm cum stau lucrurile, l-am contactat telefonic pe Eugen Curteanu care a refuzat să dea un răspuns ferm la întrebarea noastră, de parcă i-ar fi fost ruşine. „Nu doresc să fac publică intenţia mea de a candida la o funcţie în PDL. Nu cred că trebuie să ne facem campanie în ziare, ci în partid. Am văzut că alţii nu au procedat la fel şi nu mi se pare normal. Nu cred că trebuie să ne facem publice intenţiile. Sunt alegeri interne”, a spus Curteanu.
Fostul secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea este un perdant al alegerilor din noiembrie 2012 când a candidat la funcţia de senator în Colegiul 1. El a pierdut în faţa lui Dorin Dobra (PNL).
În campania pentru parlamentare, el a făcut şi unele declaraţii legate de convingerile sale politice: „Prezenţa mea în politică întotdeauna a fost motivată de revoltă, dar nu revolta fără cap, ci împotriva a ceea ce se întâmpla în clasa politică mai ales în perioada 2000-2004 când guvernanţii înţelegeau să nu comunice cu oamenii, să ia măsuri împotriva oamenilor. Şi Guvernul Boc a avut genul acesta de măsuri, dar în acest caz nu a fost vorba de aşa ceva. Convingerea mea este că, dacă România a ajuns la un stadiu de echilibru relativ, e datorită acelor măsuri nepopulare, dar pentru binele oamenilor. Asta a fost motivaţia mea de a intra în politică. Mi-ar fi plăcut să ies din politică odată cu rezolvarea problemelor şi să întâlnesc parlamentari care să îşi dorească rezolvarea problemelor”, a spus Curteanu.
Surse politice au declarat pentru publicaţia noastră că Eugen Curteanu spera să fie propulsat de Ioan Oltean pentru a accede pe o poziţie eligibilă pe lista de europarlamentari a PDL, dar liderul a preferat-o pe Gabriela Montoiu care a arătat, prin câteva evenimente, că ea este aleasa. Ca urmare, Curteanu nu a mai candidat nici la funcţia de preşedinte al PDL Bistriţa şi are, se pare, o aversiune faţă de doamnele din PDL care sunt mult mai active şi mai vizibile public.
Florin Urîte, al doilea candidat pentru o funcţie de prim-vicepreşedinte nu a putut fi contactat.
Îi sugerăm domnului prim-vicepreşedinte Eugen Curteanu, în calitatea sa de membru al Biroului Permanent Judeţean al PDL şi decident important în filială, să dispună organizarea conferinţei judeţene de alegeri cu uşile închise, într-un loc secret şi nu cumva să facă publice numele persoanelor alese în funcţii. De asemenea, să dispună acoperirea siglei PDL de pe centru în aşa fel încât sediul partidului să fie camuflat în totalitate. Mult succes!
Cristiana Sabău
cred ca nu ma poate banui nimeni ca as lua apararea PDL-ului, se poate vedea si in nume cat de mult simpatizez cu acest partid, il consider responsabil, prin oamenii pe care l-au condus si inca il mai conduc de multe rele care au schimbat pentru multi ani destinele tarii noastre in sens negativ evident. Insa, pozitia domnului Eugen Curteanu si anume ca sunt alegeri interene, deci nu este nevoie de „publicitate” si de pozitie publica este cat se poate de corecta. Acestea sunt treburi interene de partid si e de bun simt sa nu deranjezi si sa ocupi din timpul si spatiul public cu astfel de informatii. Numai cei care pun imaginea si forma mai presus de orice isi doresc sa-si faca reclama cu orice pret, chiar si atunci cand nu e cazul si exista, mai ales la PDL, persoane, mai ales de genul feminin, care practica asemenea lucruri…
Vă rog să ne iertaţi că i-am deranjat cu întrebarea „vreţi să candidaţi?”. Nu am ştiut că partidele politice sunt secte sau organizaţii secrete. Ne-am imaginat – ce-o fi fost în mintea noastră? – că aceşti oameni fac politică pentru alţii, pentru noi, muritorii de rând, altfel nu-i deranjam pe Muntele Olimp unde se află în calitatea lor de zei.
Ne-am imaginat în prostia şi naivitatea noastră că dânşii fac politică pentru ca să ajungă să ne conducă fiind, de altfel, foarte buni. I-am şi remarcat pe unii în mandatul trecut. Au făcut o foarte mare brânză prin ministere. A ajuns mirosul până la noi, al brânzei, evident.
aveti dreptate sa-i criticati doamna Cristiana Sabau, insa repet, alegerile in cadrul unui partid este strict problema acelui partid. Alegerile, ca dealtfel orice intalnire in cadrul partidului, sedinte etc. nu sunt de interes public, asta nu inseamna, desigur ca presa nu poate fi informata cu privire la acestea. Pe cine intereseaza modul de desfasurare, mecanismul si in general ce se intampla intr-un partid politic nu are decat sa se inscrie in acel partid politic. In alta ordine de idei un partid politic e ca o asociatie. Nu am vazut pe nimeni sa se intereseze cum isi aleg asociatiile conducerea. De interes public sunt deciziile si actiunile care ne influenteaza pe toti, legi, ordonante, luari de pozitie ale liderilor etc. Acestea trebuiesc prezentate de presa si aduse la cunostiinta opiniei publice…
Stimate domn, să nu confundăm asociaţiile cu partidele. Nu ştiu nicio asociaţie care să ne fi cerut votul. Cei care fac politică vin să ni-l ceară cel puţin o dată la patru ani, ne spun cât sunt de buni şi de grozavi, cum vor face şi vor drege. Dacă nu vor să-i deranjăm, să nu mai candideze, să nu ne mai ceară voturi. Domnul Curteanu să demisioneze din CJ, să activeze într-un ONG, să ducă bani de acasă, nu să ia, şi vă jur că-l las în pace, nu-l sun în veci, nu-l întreb nimic. E bine aşa?
raman la parerea mea, consider ca nu exista obligativitatea membrilor unui partid de a face publice intentiile lor de a candida la functii in interiorul partidului. Cred ca parte din confuzia creata este legata de faptul ca ati facut legatura dintre alegeri interne si politica. Cand au loc alegeri in partid nu se face politica. Politica se face atunci cand prin deciziile si actiunile pe care le iei influentezi viata si destinele mai multor oameni, cetateni, votanti …
Dumneavoastră fiind membru PDL? Daţi-ne nume real şi nu vă mai tot ascundeţi în spatele pseudonimelor. Ascunzişurile astea îmi produc silă. Dacă nu aveţi nici măcar o faţă demnă de afişat în lume, mai lăsaţi-mă cu părerile dvs. Nu dau doi bani pe ele. Aşa cum scrieţi sunteţi „unul dintre”, deci o masă de manevră, nişte no name care luaţi de bun orice. Şi, evident, mai sunteţi şi nişte frustraţi care nu ştiţi să vă construiţi notorietatea şi vă e ciudă pe cei care o fac.
nici nu stiu ce si cum sa raspund, nici nu stiu daca trebuie. In primul rand eu nici nu v-am jignit nici nu v-am desconsiderat și nici nu v-am agresat, dumneavoastra a-ti facut-o si nu cred ca era locul. In al doilea rand, nu vad cu ce ar fi relevant numele meu in ecuatia aceasta, daca imi spuneam numele aveam automat dreptate sau ce? Nu pot sa-mi expim o parere pe un anumit subiect decat daca imi dezvalui identitatea?! Identitatea nu este relevanta doar argumentele, dumneavoastra ar trebui sa stiti mai bine asta. Mai mult decat atat nu incerc deloc sa-mi ascund identitatea, identitatea mea in spatiul virtual este cea pe care am afisat-o. Ma opresc aici cu comentariile, imi cer scuze daca v-am creat neplaceri din cazua asta, dar cred ca devreme ce a-ti pus aceasta optiune pe site-ul dumneavoastra oricine poate sa-si exprime o parere intr-un mod decent si civilizat chiar si cei frustrati si care sunt doar o masa de manevra.
p.s.Daca cei 7400000 de cetateni care au votat pentru demiterea lui basescu reprezinta doar o masa de manevra atunci cu mandrie ma declar ca fiind unul din acesta categorie…
p.s.s. cred ca mai multa frustrare exista in spusele dumneavoastra decat in ale mele…
toate cele bune!
Dacă aţi (şi nu a-ţi cum scrieţi dvs.) ajuns să vă mândriţi cu astfel de lucruri … no comment! Nu credeam că astfel de subiecte pot crea un sentiment de mândrie mai ales că nu aţi rezolvat nimic.
asta cu „n-am rezolvat nimic” e chiar amuzanta, multumesc. Sper ca remarca a fost doar ironica nu si serioasa, oricum m-am amuzat…
Mă bucur că v-aţi amuzat. 🙂
Doamnă sau domnule – că nu se ştie niciodată – un om politic adevărat ştie să evite răspunsul la o întrebare într-un mod amuzant, cu o picanterie. Cei care pretind că fac politică încep să se răţoiască sau să mârâie. Atâta pot. Dacă puteau mai mult, jucau în altă ligă.
Acum, deşi mi se pare penibil să traduc ce înseamnă un subiect de interes public, o fac pentru dumneavoastră: e unul care interesează publicul. 🙂 De ce ne interesează cine vrea să candideze la funcţii într-un partid? Simplu: pentru că cei care vor să candideze la funcţii de conducere în partide e clar că se simt în stare să-i conducă pe alţii. Dacă pică testul întrebării unui ziarist care n-are nicio treabă cu structurile de partid, ce fel de lideri vor fi? Unii care se vor plasa ei înşişi, din nou, în fruntea listelor ca să ne conducă pe noi? Ce e deontologic? Să scriem după dictare ce vor ei? Să nu-i deranjăm niciodată? Să le plătim la nesfârşit indemnizaţiile şi să fim slugile lor preaplecate? Să le suportăm la nesfârşit ifosele? Vă las pe dumneavoastră să faceţi lucrurile astea. Mie nu-mi stă în fire.
atunci cind mintea limitata de sex feminin va crea ceva si ea, abea atunci va avea si dreptul legitim sa se exprime , pana atunci sa aibe bunul simt si sa nu incurce sexul masculin pt ca acolo unde isi baga coada femeile sigur va fi final catastrofic ; deocamdata statutul biologic al femeii e in cel mai bun caz de personal de executie si nu de deschizator de drumuri; d. Cristiana, astept sa creati ceva,o mica contributie la civilizatia si cultura omenirii, macar „‘un ac de gamalie”, si daca se va intimpla minunea abea atunci voi lua in considerare opiniile dv;
pana atunci, dorinta dv. primitiva de trancaneala pe seama a ce zic si fac barbatii va probeaza limitele speciei feminine
din Timisoara,v (apartinic, apolitic,de sex feminin)
Cu privire la rezultatul alegerilor din PD-L sa fiti siguri ca acolo voteaza care pentru cine vrea ,iar din urna iese care pentru cine vrea ” Pater Familiaris” adica tatucu Nelutzu ,cel care in multe fotografii seamana cu tatucul popoarelor sovietice din anii 50 ,doar ca-i mult mai siluet. Poate ca prin anii 50 „tatucul” de atunci nu facea „joging” si nici gimnastica la sala cum e moda acum.In ceea ce-l priveste pe Curtean este unul dintre cei mai de omenie PD-L-isti, dar are si el un SINGUR defect. Ca sa nu fie maturat ,nu zice nici PAS inaintea „tatucului”.