”Şedinţa CJ de miercuri a fost pe de-a-ntregul ilegală. Ne vom adresa instanţei şi în primul rând Instituţiei Prefectului, dar avem slabe speranţe în apărarea legalităţii. Instanţa e cea care mai ţine cât de cât dreaptă balanţa”, a spus Curteanu după ce a părăsit şedinţa alături de colegii săi din PDL, continuând într-o conferinţă de presă: ”Ce s-a întâmplat denotă absurdul zilelor noastre, lipsa de minimă legalitate în desfăşurarea şedinţelor şi atrage atenţia opinie publice asupra unor derapaje la care de prea multe ori suntem invitaţi să fim spectatori. Dincolo de atmosfera demnă de vremuri pe care le credeam de mult apuse, perioada anilor ’50, e de spus că şedinţa nu a fost constituită legal, trebuia să aibă ordine de zi adoptată cu votul majorităţii, lucru care nu s-a întâmplat, doar 13 au votat pentru, insuficient pentru a fi adoptate. Legislaţia prevede că şedinţa nu se poate desfăşura şi că orice alte demersuri sunt nule. Preşedintele CJ a înţeles să intre abrupt în problematica şedinţei şi în depunerea jurământului de către potenţialii consilieri”.
Liderul grupului consilierilor judeţeni PDL a afirmat că, începând cu ziua de 6 martie, ”democraţia a cam sucombat la CJ”. ”Ne exprimăm îngrijorarea şi refuzul deplin de a participa la o mascaradă numită şedinţă de CJ. Critica noastră nu vizează doar considerente de legalitate, ci şi atitudinea pe care preşedintele CJ a avut-o faţă de majoritatea propunerilor noastre pentru desfăşurarea unei şedinţe normale. Ne delimităm de orice atitudini de acest tip, refuzăm să acceptăm aşa ceva în CJ. Toate hotărârile adoptate pe un fundament ilegitim le vom ataca la Instituţia Prefectului şi în instanţă. Sperăm ca măcar una dintre cele două instituţii să înţeleagă că e un mic atentat asupra statului de drept. Nu se poate continua o activitate la CJ pe considerente de băgat pumnul în gură, de legea bunului plac. De aceea am decis să ne retragem de lucrări, era singura modalitate de a arăta protestul nostru. Încălcarea legii care a avut loc acum aduce nişte consecinţe de ordin juridic: hotărârile sunt anulabile dacă instanţa îşi apleacă urechile la argumentele noastre. Prin atitudinea noastră din ultima vreme am încercat să provocăm un dialog, dar şi o altă abordare administrativă, să apară proiecte care vizează îmbunătăţirea vieţii locuitorilor”, a spus el.
Curteanu a precizat că săptămâna viitoare bugetul judeţului pe 2013 ar putea fi pus pe masa CJ. ”Vom veni cu propria noastră variantă de buget, vom face amendamente la proiectul de buget la care lucrează acum CJ. Altă variantă, ca şi consilieri de opoziţie, nu avem”.
Ar trebui aplicată în schimb legea lui Olteanu, care a funcţionat foarte bine pe vremea lui Liviu Rusu.
Citesc si ma crucesc, astia nu au coloana vertebrala! Problema e cat se poate de simpla d-le jurist, supleanti indeplinesc conditiile si trebuie validati. Acum, nu cand va da voua ok-ul mustaciosul!