Actualitate

„Euroactivii” trag de timp ca să nu dea banii înapoi. La primul termen nu s-au prezentat!

Aşa cum Timp Online a mai scris, gaşca lui Botiş nu are de gând să returneze banii europeni obţinuţi în timpul ministeriatului acestuia. Au dat în judecată organismul european, iar la primul termen nu s-au prezentat. Doar au "şansa la demnitate".

Potrivit portalului instanţelor de judecată, la primul termen al procesului, cei plătiţi cu sute de milioane fiecare pentru implicarea în proiectul „Şansa la demnitate” nu s-au prezentat. Acesta a fost în data de 31 ianuarie a.c. la Curtea de Apel Cluj. Drept urmare, instanţa a reprogramat pentru 21 februarie procesul.

Dosarul 37/33/09-01-2012, care are ca obiect „suspendarea executării actului administrativ”, ar fi trebuit să intre pe rolul unei instanţe a Curţii de Apel Cluj în data de 31.01.2012. Reclamanţi sunt Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, Bartha Csaba Andrei, Alina Căpraru, Irina Hădărean, Ovidiu Lăzăroaie, Carmen Magda, Ioan Iany Moroşanu şi Cristina Maxian, în timp ce pârât este Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Nord-Vest. La primul termen, s-a dat o amânare.

Reamintim că acest organism a reziliat contractul cu Euroactiv Bistriţa pentru nerespectarea contractului de finanţare şi a legislaţiei naţionale şi europene. Decizia de reziliere a fost emisă ca urmare a încheierii misiunii de verificare a proiectului. Verificarea a început în 19 aprilie a.c., ca urmare a unor aspecte semnalate în de Timp Online.

În urma verificării întreprinse au fost constatate: neconcordanţe între unele actele justificative puse la dispoziţie de Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, furnizarea unor documente incomplete şi inexacte; creşterea, nejustificată prin documente suport, a numărului de ore de muncă prestate de unii membri ai echipei de implementare a proiectului; existenţa unor posibile conflicte de interese între interesele personale ale unor membri din echipa de implementare şi interesele economice ale UE.  În decizia de reziliere se menţionează că sumele deja primite cu titlu de prefinanţare în cadrul contractului, în cuantum de 639.267 lei, trebuie restituite în întregime de către beneficiarul de proiect, dar nu au fost.

Întrebat într-o conferinţă de presă de ce “euroativii” nu au returnat banii, Botiş a spus: “Este dreptul lor să se judece pentru acei bani, e un drept pe care l-au utilizat. Nu eu judec dacă este moral sau nu. Nu este niciun fel de protecţie din partea mea pentru nimeni”.

Timp Online vă reaminteşte cine au fost angajaţii Asociaţiei “Parteneriat Euroactiv” şi ce venituri au încasat ei într-o singură lună, februarie 2011 

Carmen Magda- manager de proiect – 9200 de lei

Ligia Botiş -soţia lui Botiş – 8400 de lei

Ioan Iany Moroşanu, fost consilier personal al lui Ioan Nelu Botiş – 8400 de lei.

Alina Căpraru, fostă şefă de cabinet parlamentar al lui Ioan Botiş şi totodată fost purtător de cuvânt al AJOFM Bistriţa-Năsăud în perioada în care acesta a fost directorul instituţiei – 8400 de lei

Csaba Bartha – 8400 de lei

Irina Hădărean Şomlea – 8400 de lei

Ovidiu Lăzăroaie- jurnalist la cotidianul „Mesagerul de Bistriţa-Năsăud”-  8400 de lei

Paul Daniel Deneş – 4300 de lei

Mirela Sălăgen – 5500 de lei

Cristina Magda – 2500 de lei

Cristina Maxian – 2500 de lei

Vă reamintim că Timp Online, prin dezvăluire făcute, a determinat demisia ministrului Ioan Nelu Botiş. Citiţi aici povestea demersului nostru jurnalistic.

Cristiana Sabău

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.