Potrivit unui comunicat, dat luni publicităţii de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribuanlul Bistriţa-Năsăud, Angela Sîngeorzan, omul de afaceri Constantin Uţă a fost trimis în judecată pentru comiterea unei infracţiuni de evaziune fiscală, prin stopaj la sursă.
“În calitate de administrator al unei societăţi comerciale, deşi a reţinut pe state de plată contribuţiile la bugetul de stat, în perioada octombrie 2009-iulie 2011, nu le-a virat către partea vătămată Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, cauzând un prejudiciu în sumă de 1.159.317 lei”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud.
Constantin Uţă este administratorul firmei Cipt Partener Bistriţa care are peste 40 de somaţii din partea creditorilor săi, societatea intrând, în 2011 în insolvenţă. Cu toate acestea, compania a continuat să adjudece contracte de antrepriză generală. Unul dintre cele mai semnificative, aflat în prezent la stadiul de fundaţie, este reprezentat de ansamblul rezidenţial dezvoltat de Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), în zona Subcetate din Bistriţa. Societatea a avut trei contracte cu ANL, unul dintre ele (pentru imobilele din localitatea Beclean, judetul Bistriţa-Năsăud) fiind cesionat recent, iar o altă lucrare (în oraşul Năsăud) urmează a fi încheiată în intervalul următor.
În ceea ce priveste proiectul ce prevede edificarea celor trei imobile, cu 80 de unităţi locative din zona Subcetate, compania a solicitat cedarea contractului doar în anumite condiţii, respectiv atribuirea unei cote de 10% din valoarea acestuia de la firma care va prelua lucrarea şi achitarea restanţelor pe care i le datorează autorităţile locale pentru serviciile prestate până în prezent. Deşi ansamblul ar fi trebuit definitivat în cel de-al doilea semestru al anului trecut, datorită lipsei de finanţare, termenul de predare a fost prelungit până în luna mai a.c.
În unităţile de parchet de pe lângă instanţele judecătoreşti din judeţul Bistriţa-Năsăud, au fost soluţionate în luna martie a.c., 506 cauze. Într-un număr de 65 cauze s-a dispus trimiterea în ju-decată prin rechizitorii a unui număr de 74 inculpaţi.
Cei mai mulţi inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru infracţiuni de violenţă, infracţiuni contra patrimoniului, infracţiuni silvice şi de evaziune fiscală, precum şi infracţiuni prin care se încalcă normele legale vizând circulaţia autovehiculelor pe drumurile publice.
Adaugă comentariu