Actualitate

Eveniment privat, întrerupt de forțele de ordine. Amenzi de 6.000 de lei

În week-end, jandarmii și polițiștii bistrițeni au desfășurat activități de prevenire și limitare a infectării cu virusul Sars-CoV-2, pe raza municipiului Bistrița.

În urma verificărilor, au constatat ca la punctul de lucru al unei societăți comerciale se afla în desfășurare un eveniment privat organizat contrar prevederilor legale în vigoare.

În consecință, evenimentul a fost întrerupt iar organizatorii și cei 35 de participanți au fost sancționați conform prevederilor Legii 55/2020, cu amenzi în valoare totală de 6.000 lei, informază Inspectoratul de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud.

În week-end-ul trecut, în urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 36.250 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020. Dintre acestea, pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea au fost aplicate 12 sancțiuni în cuantum de 15.000 lei.

Prima etapă a revenirii la normalitate a intrat în vigoare în 15 mai. Principalele relaxări vizează renunţarea la portul măştii de protecţie în majoritatea spaţiilor deschise, dar şi la restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii. În plus, programul operatorilor economici poate fi prelungit până la ora 24.00.

În schimb, evenimentele private organizate cu prilejul unor sărbători, aniversări petreceri în spații închise sau deschise publice sau private, sunt în continuare interzise, iar cluburile şi discotecile și piscinele de interior, încă închise. Sancțiunile pentru nerespectarea acestor restricții sunt cuprinse între 3.000 și 15.000 de lei pentru organizatori, respectiv între 500 și 2.500 lei pentru participanți.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS